Bir otelde düzenlenen sertifika törenine Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Nüfus Fonu Temsilcisi Zahidul Hugue de katıldı.

Türkiye'nin komşu ülkelerinde de bu tür projelerin yapılması gerektiğini kaydeden Hugue, 'Birleşmiş Milletlerin hiçbir projesinde böylesine kalabalık bir iş birliğinin bu kadar başarılı yürütüldüğünü görmedim. Böylesine özel bir çaba için bir araya gelmenizden dolayı sizleri tebrik ediyorum' dedi.

AÜ Rektörü Naci Gündoğan ise üniversitelerin sosyal yönü ağırlıklı olan konuların üzerinde daha fazla durması ve hassas olması gerektiğini belirterek, 'Özellikle dezavantajlı gruplar arasında yer alan göçmen işçiler, kadınlar, çocuklar, yoksulları üniversite olarak daha fazla görünür kılmamız ve elimizden geleni yapmamız gerekiyor. BM katkılarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum' dedi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Nezih Orhon da üniversite öğrencilerinin topluma karşı sorumluluk duydukları için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.(İHA)

Editör: TE Bilisim