GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

Eskişehirspor Teknik As Başkanı Bahadır Ünalan yaptığı açıklamada 'Salı günü geldik. Güzel bir kasaba ortamında kamp yapıyoruz. Avantajları çok. Otel ile saha iç içe. Buda futbolculara kolaylık sağlıyor. Terleri soğumadan duşlara girmesini sağlıyor. Tek sıkıntı 5 günün 4 günü ciddi sıcak vardı. Hava sıcaklıkları şuan düştü. Hava yönünden de güzel günler bizi bekliyor.

SAKATLIK OLMADI

Genel olarak değerlendirirsek, şuana kadar vereceğimiz en güzel haber sakatlık olmaması. İlk hazırlık maçımızı kendi aramızda yaptık. Kıran kırana maç yaptık. Ofansif olarak bu sene çok ciddi savaşan iyi bir ekip oluyoruz. Taraftarlarımızın gönlü rahat olsun.

BEŞİKTAŞ'LA MAÇ VAR

Planladığımız 3 hazırlık maçı var. Bugün gelişen bir olayla ayın 2'sinde Beşiktaş'la hazırlık maçı yapacağız. 4 hazırlık maçı ile kampı tamamlayacağız. Hazırlık maçlarının kazanılması yada kaybedilmesi bir sonuç çıkartmıyor. Kazanırsak süper bir takım, kaybedersek kötü bir takım olmuyoruz.

HAZIRLIK MAÇI OLDUĞUNU UNUTMAYALIM

Antrenörlerin futbolculardan beklentileri var. Bunları değerlendiriyorlar. Kazanmakta kaybetsek de Eskişehirspor'un bir hazırlık maçı oynadığını unutmamak gerek. Transfer döneminin bitimine 30 günden fazla var. Bu hazırlık maçları bizim kadromuzu gösterecek.

GİDİŞATA GÖRE TRANSFER

Takımın gidişatına göre futbolcu transferleri yapılabilir. Görüştüğümüz futbolcular. Kamuoyuna yansıyan ve yansımayan futbolcular var. Maçların gidişatına göre gerekli eksikleri tamamlarız. Bunu ekip olarak ciddi bir şekilde değerlendiriyoruz. Biz burada Eskişehirspor yönetim kurulu hepimiz aynı işin peşindeyiz.

SAVAŞAN ES ES

Hocalarımızın ve takımımızın bütünlüğü var. Şu anki ortam lige yansıyacak. Transfer gerekiyorsa yapacağız. Gerekmiyorsa yapmayacağız. Güçlü savaşan ve ofansif anlamda çok güçlü bir Eskişehirspor olacağız.

YOĞUN ALICI DEĞİLDİK

Webo çok konuşuldu. Gazeteler çok fazla değerlendirdi. Biz Webo ile alakalı yoğun bir alıcı olmadık. Ben şahsım olarak da teklif götürdüm. Başkanımızın vesilesiyle de teklif yaptık. Bizim ekonomimizin sınırında teklif yaptık. Onlar bunu kabul etmedi. Bizde geri çekildik. Bu büyük ihtimalle menajerlerin pazarlama stratejisi. Şuanda bir takımda anlaştığı söyleniyor. Bu konu için Eskişehirspor'un adını kullanılmıştır.

EN İYİ FİKSTÜR

Son 3 sezonun en iyi fikstürü. Sezonun açılışını Fenerbahçe ile oynamamız bizim için mükemmel. Ciddi bir seyirci önünde oynanacak. 2,5 aydır futbolu çok özledik. 2 güçlü takımın karşılaşması herkese zevk verecektir. Biz o maça yüzde 90 hazır olarak çıkacağız. Rakibe göre daha avantajlı çıkacağız. Her şeye hazırlıklıyız.

İNDİRİM YAPTIK

2013 yılındaki seçimden 22 Haziran'dan bu güne her sene kombinede indirim yaptık. Bunu isteyen taraftar grubumuz var. Bunu eleştiren taraftar grubumuzda var. Haklılar. Ancak stadyum şartları geçen sene gelen pasolig şartları. Bu sene stadyumda son senemiz. Böyle gelişmeler yaşandı. Bizim taraftardan elde edeceğimiz bir gelir yok. Ama giderimizde olmasın istiyoruz. Bundan daha aşağısı yok.

SABİT DOLULUK İSTİYORUZ

Eskişehirspor'un her bir döneminde tribünlerin sabit dolu olması lazım. Bunu sağlayamazsak amacına hitap etmemiş oluruz. Genç arkadaşlarımızda biriktirdikleri harçlıklarla firma sahipleri karşılıklı verecekleri hediyelerle bunu çok rahat alabilirler. 11 bin bilet var böyle alacakları. Eskişehir'in bunu hiç zorlanmadan satması gerekiyor. 4 tane büyük kuruluş istese 11 bin bileti sadece kendi alır. Biz bunu da istemiyoruz. Herkes bunu kendi gücü ile alabilir.Sabit bir gücümüz olur.

EN İYİ TARAFTAR BİZ DEĞİLMİYİZ

Her sene övünmüyor muyuz? Yılın en iyi taraftarı olan biz değil miyiz? Biz Eskişehirspor'uz diğer takımlara benzemeyiz. Biz taraftarımızla ön plana çıkan takımız. Buraya taraftar için gelen tribünde görmeyince mutsuz olan futbolcularda oluyor. Biz destek istiyoruz. Seyircinin temposunu istiyoruz. Bu sene bunu bekliyoruz.

11 FUTBOLCU ALACAK DEĞİLİZ

Ben Eskişehirspor Teknik As Başkanı olarak şunu söyleyeceğim. Biz alt yapıda başarılıyız. Bu sene alt yapımızdan 2 tane futbolcu var. Biz 11'imizi komple alt yapıdan oluşturamayız. Böyle beklenti varsa bu mümkün değil. Alt yapıdan her sene 1 futbolcu alırsak daha ne isteyelim biz. Potansiyeli olan futbolcular kamplara alınır orada bakılır. A takıma çıkma başarısını gösterecek kim varsa bugün bu kampa gelir. Yarında 18 e girer.

SAYGI GÖSTERMELİYİZ

8 tane çağırırız, 8'i de geri dönebilir. 8 taneden 2'si kalıyorsa bu bir başarıdır. Alt yapıyı yüzde yüz bilen biri değilim. Benim de geçmişten gelen belirli bir spor bilgim var. Alt yapıdan her sene 2 futbolcu alırsak buna alkış yapılır, başkada bir şey yapılmaz. Birbirimize bu konuda saygı göstermeliyiz' dedi.

Editör: TE Bilisim