Ülkemizde sakın bir şekilde geçen seçimlerde  oy kullanan Parti Liderleri ve adaylar  kamuoyuna birlik beraberlik mesajları  verirken, AK Parti Eskişehir Büyükşehir  Belediye Başkanı adayı Nebi Hatipoglu  oy verdikten sonra  yaptığı açıklama sırasında gazetecilere bağırıp çağırması  daha ileriye giderek bazı basın kuruluşu çalışanlarına  "Siz CHP 'nin yayın organısınız taraflı  yayın yaptınız  bana hakaretler  yazdırdınız." şeklinde konuşarak  gazetecileri azarladıgı görüldü.
Konu ile ilgili bir açıklama  yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca "Sakin bir şekilde devam eden oy kullanması sırasında  Ak Parti adayı Hatipoglu'nun  gazetecileri azarlaması, bazı basın kuruluşlarını taraflı yayın yapmakla suçlaması yakısmamıstır. Eskisehir'i yönetmeye soyunan bir kişinin basına saldırması Sayın Hatipoglu'na yakışmamıştır. Artık kararı Türk seçmeni  verecektir. Hatipoglu'nun anlamsız hareketini  kınıyor, hiç bir suçu olmayan basın  çalışanlarından özür dilemeye çağırıyorum." dedi.

TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA: KINIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası Eskişehir Temsilcisi Şenay Bilik Yıldırım şu açıklamayı yaptı: 

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu oy verme işlemi öncesinde görüntü almak isteyen yerel bir yayın organına "CHP'nin yayın organısınız" diyerek çekim yapmasına izin vermedi.  Olay yerinde bulunan gazeteciler, kendilerinin basın emekçisi olduğunu söyleyerek görevlerinin çekim yapmak olduğunu ifade etmelerine karşın itiraz eden gazetecilerin de çekim yapmasına izin vermeyen Hatipoğlu'nu Eskişehir basın emekçilerine karşı takındığı saygısız tavır nedeniyle kınıyoruz. Eskişehir Milletvekili olan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan Hatipoğlu'nu, demokrasinin olmazsa olmazı yerel basından, kendi kentinin basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerden özür dilemeye davet ediyoruz. 

Eskişehir'de hafta sonu hava durumu (18-19 Mayıs 2024) Eskişehir'de hafta sonu hava durumu (18-19 Mayıs 2024)

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ (ÇGD) ESKİŞEHİR ŞUBESİ'NDEN AÇIKLAMA

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, oy verme işlemi öncesinde her adaydan alındığı gibi kendisinden de görüş almak isteyen basın mensuplarının işini yapmasını engellemiş ve basına sansür uygulamıştır. Basın mensuplarına “Siz CHP’nin yayın organısınız” diyerek saygısızca tavır takınan Hatipoğlu’na Anayasa’nın 28’inci maddesi olan “Basın hürdür, sansür edilemez. Basın özgürlüğü de insanların fikirlerini gazete, dergi, radyo ya da televizyon aracılığı ile insanlara ulaştırma özgürlüğünü içerir” ifadelerini hatırlatmak istiyoruz. 
Bütün bir seçim süreci boyunca siyasi parti adaylarını takip eden, mesai mefhumu olmadan çalışan basın mensubu arkadaşlarımız, her zaman olduğu gibi bugün de sadece işini yapmak istemiştir. Meslektaşlarımıza sansür uygulayan ve onları azarlayan Hatipoğlu’nun bu saygısızca tavrını kınıyor, tüm basın mensuplarından özür dilemeye davet ediyoruz. 

Editör: Volkan Kılınç