Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen '24. Türkiye-Japonya İş Konseyi Ortak Toplantıları' kapsamında, ülkemizde bulunan ve Türkiye'nin Japonya-Tokyo Büyükelçisi Doç. Dr. Murat Mercan'ın girişimleri ile TEI ve Alp Havacılıkta temas ve incelemelerde bulunmak üzere Eskişehir'e gelen Japon iş adamları, Alp Havacılığı ziyaret etti. Vali Çakacak, ziyaretten sonra Japon iş adamları onuruna yemek verdi.

İŞ BİRLİĞİ ARTACAK
Geçmişten günümüze kadar uzanan bu bağların her alanda yükselen bir ivmeyle devam ettiğini belirten Vali Çakacak, 'Gerçekleştirilen bu ziyaretle iki ülke arasında var olan iş birliğinin daha ilerilere taşınacağına inanıyorum. Aramızda yaşadığımız bu dostlukların çok güzel ekonomik iş birlikleri getireceğini düşünüyorum' diye konuştu. Türkiye ve Japonya ikili ilişkilerinin bütün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Vali Çakacak, 'Bizler ülke olarak Japonya'yı bölgesel ve küresel vizyonumuz açısından çok önemli bir ortak görüyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin artarak kazanmakta olduğu derinliğin, ivmenin ve çeşitliliğin daim olmasını diliyorum' dedi. Konuşmanın ardından Vali Çakacak, günün anısına Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Miyajima'ya ve Japon heyetine lületaşından bir hediye ve kahve takımı takdim etti. Vali Çakacak, kahve takımını takdim ederken, 'Bizim Türk adetleri göre bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı vardır. Bu fincandan kahve içerken bizi hatırlarsınız' İfadelerinde bulundu.

FABRİKAYI GEZDİLER
Türkiye'nin Japonya-Tokyo Büyükelçisi Doç. Dr. Murat Mercan da, Japon heyeti hem Türkiye'de hem de Eskişehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima ise, Türk insanının çok misafirperver olduğuna dikkat çekti. Konuşmalardan sonra Japon heyetinde bulunan delegasyon üyeleri kendilerini tanıttı. Alp Havacılıkla ilgili sunumun ardından heyet fabrika sahasını gezerek, çalışmalar hakkında Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Alpata'dan bilgi aldı. Programa, Türkiye'nin Japonya Büyükelçisi Doç. Dr. Murat Mercan, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Alpata Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Japon iş adamları ile Eskişehirli sanayici ve iş adamları katıldı. HM
Editör: TE Bilisim