Olay, Tepebaşı ilçesi Yeşiltepe Mahallesinde yaşandı. Mehmet Türksen ile annesi Ayşe Türksen'in oturduğu evin önünde bulunan traktörün üzerindeki anahtarı gören şüpheli, sokak lambalarının yanmamasını fırsat bilerek traktörü çalıştırıp kaçtı. Traktörün çalındığını fark eden aile durumu polis ekiplerine bildirdi. Çalınan traktör, olaydan iki gün sonra Şirintepe Mahallesinde bulundu.
Geçimini çiftçilikle sağlayan Mehmet Türksen, traktörü evin arka tarafında üstünde anahtarla bıraktığını anlattı. Daha sonra anahtarı traktörün üstünde göremediğini yedek anahtarı bulup çalıştırıp eve geri döndüğünü söyledi.


DEĞNEĞİNİ KIRDILAR
Mehmet Türksen'in 87 yaşındaki annesi Ayşe Türksen motorun çalınmasını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. 'Mehmet'imin bir değneği vardı o da kırıldı' diyen anne Türksen, 'Motorunu aldılar götürdüler. Oğlum anahtarı bulamayınca bana geldi anahtarı sordu yok dedim. Bana hasta diye haber vermediler. Bu motor oğlum için bir değnekti. Değnek kırıldı, değneği kırdılar işte. Oğlum şimdi değneksiz kaldı' diye konuştu. Polis ekipleri tarafından yapılan araştırmalar sonucunda traktörün bulunmasıyla sevinç gözyaşları döken Ayşe Türksen, 'Kırılan değneğimizi buldular, Allah razı olsun' dedi.

HELAL PARAYA KAZANDIM
Traktörünün bulunmasıyla büyük mutluluk yaşayan Mehmet Türksen ise 'Traktör Şirintepe Mahallesi Erdenay Sokakta bulundu çalan şahıs oraya bırakmış. Polis aradı, Mehmet amca gel dedi. Anahtarı bundan sonra inşallah unutmam. Çok mutluyum, helal parayla kazandım gelir bu dedim' ifadelerini kullandı. İHA
Editör: TE Bilisim