Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, son günlerde büyük tartışmalara yol açan İç Güvenlik Paketine karşı eş zamanlı eylem düzenledi. Aralarında avukat, eğitimci, siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup Hamamyolu'nda toplanarak ellerinde pankart ve dövizler pakete tepki göstererek Espark'a kadar yürüdü.

SÜREKLİ HALE GETİRECEK

Burada grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu, tasarının sıkıyönetimi sürekli hale getirileceğini söyleyerek, 'Tasarı fiilen devam eden OHAL ve sıkıyönetim uygulamaları olgunlaştırmak ve süreklileştirmek istenmektedir. Tasarı çok açık şekilde yükselen toplumsal muhalefete, sendikal örgütlenmelere, hükümet protestolarına ve Kürt halkının temel hak ve özgürlükleri için yürüttüğü mücadeleye saldırı amacı gütmektedir' dedi.

'AKP'NİN DOKUNULMAZLIĞI ARTACAK'

Tasarı ile AKP dokunulmazlığının pekişeceğini aktaran Mutlu, 'AKP hükümeti emekçilere, gençlere, kadınlara ve bir bütün olarak toplumsal muhalefete karşı topyekün bir saldırı içerisindedir. Tasarı ile hayata geçirilmek ve kamu güvenliği yalanıyla gizlenmek istenen tedbirler açıkça faşizan tedbirlerdir. Tasarının devletleşen AKP'nin dokunulmazlığını saldırgan bir biçimde pekiştirmek dışında hukuksal ya da siyasal bir değeri bulunmamaktadır' diye konuştu.

'POLİS CİNAYETLERİ ARTACAK'

Mutlu konuşmasının devamında yasanın getireceklerini şu şekilde özetledi:

'Dinlenme, gizli soruşturmacı kullanma ve teknik takip yetkileri genişletilecek. Sahte ve hukuk dışı kanıt yaratmak faaliyeti sistematikleştirilecektir. Polise 24-28 saatlik bağımsız gözaltı yetkisi verilmesi yoluyla devre dışı bırakılacağından ve savcıların polis gözaltlılarıyla ilişkisi kesileceğinden kayıt dışı gözaltılar, yok etme, infaz, işkence uygulamaların önü açılacaktır. Tasarı işe polisi silah kullanma yetkisi arttırıldığından Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, cinayetleri gibi yeni polis cinayetleri yaşanacaktır.' Açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı. (HM)

Editör: TE Bilisim