Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2015-2016 sezonunu dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in konseriyle açtı. Türkiye'nin 'Harika Çocuğu', piyano virtüözü Biret'in harika konserini izleyen Eskişehirliler sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladılar.

Yıllarca dünyanın en ünlü salonlarında konser veren ünlü sanatçı Biret'in, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezindeki konsere CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Vali Yardımcısı Ömer Faruk .Günay da katıldı. Biletleri günler öncesinden biten Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası 2015-16 Sezonu Açılış Konserini merdiven boşluklarını da dolduran yaklaşık 1.500 kişi izledi.

İdil Biret orkestra şefliğini Ender Sakpınar'ın yaptığı Senfoni Orkestrası ile W. A. Mozart'ın Piyano Konçertosu No. 24 do minör ve R. Korsakov'unŞehrazad isimli eserlerini seslendirdi. Sanatçının mükemmel yorumuyla güzel bir müzik gecesi yaşama şansını yakalayan Eskişehirliler kendisini ayakta alkışladılar. Dakikalarca süren alkışları karşılıksız bırakmayan İdil Biret, defalarca bis yaparak, sanatseverleri sihirli elleriyle Frederic Chopin'in eserlerini çalarak ödüllendirdi.

Konser sonrası kulise gelen İdil Biret hayranları, ünlü sanatçıdan imza alabilmek ve fotoğraf çektirmek için kuyruk oluşturdular. Dünyaca ünlü sanatçılara eşlik eden Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Şef Ender Sakpınar yönetiminde klasik müziğin ünlü eserlerini seslendirdiği ikinci bölümle konser sona erdi.(HM)

Editör: TE Bilisim