Belediye-İş Sendikası 11.Olağan Genel Kurulu dün Mavi Ada Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Genel kurulda mevcut Başkan Güney Demirdaş ve Mehmet Esat Demirtaş'ın listeleri yarıştı. İki adayla gerçekleşen seçimde mevcut Başkan Güney Demirdaş güven tazeledi. Yeniden seçilen Başkan Güney Demirdaş 120 oy alırken, Mehmet Esat Demirtaş 37 oy aldı.

Belediye İş Genel kuruluna katılan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, taşeron sistemini eleştirdi. Yurdakul, 'Kaç yıldan beri seçimlerde taşerona kadro vereceğiz diyorlar. Ne taşeronu kardeşim. Bu kölelik düzenini nasıl getirdiniz bu ülkeye soktunuz. İki buçuk milyon taşeron var bu ülkede. Bir buçuk milyon sadece belediyelerde var. Bu insanların umutları ile oynamayın. Sadece TBMM'de bir cümle ile 'şu anda iş başında olan herkes çalıştığı kurumun haklı işçisidir' demek çok mu zor. Bu insanlara kadro verilirse üç beş lira maaşları artacak buda devlete zor gelecek' dedi.

'TEK KURUŞ TAŞERONA GİTMEDİ'
Sarısungur Barajı'nın yapımında tek bir kuruşun taşerona gitmediğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, 'Göleti baştan aşağı işçilerimiz yapmıştır. Hatta ben bahsettiğim zaman Orman ve Su İşleri Bakanımız sizler baraj falan yapamazsınız demişlerdi. Ama baraj yapıldı kaç yıldır da Eskişehirlilere hizmet veriyor. Oradaki su arıtılıyor şebekenin belirli bir kısmına basılıyor' diye konuştu.Alpu'ya yapılması planlanan termik santral ile ilgili de konuşan Büyükerşen, 'Alpu termik santrali diye bir projeyi hükümet yürürlüğe koydu. Bu termik santral oradaki belki de Türkiye'deki en düşük kalorifik değere sahip olan kömürlerin çıkarılıp yakılması suretiyle enerji sağlayacak bir santral. Türkiye'de bunun gibi birçok santral var. Eskişehir'deki santral yapıldığı takdirde kalorifik değeri çok düşük olan ama kapalı yanma sistemi ile yandığı zaman bacasından kanserojen külü havaya dağıtmaktadır. Eskişehir tarımı ölecektir. Eskişehirliler bu konunun üzerinde ısrarla durmak zorundayız. Çünkü santral işi de özel sektöre yaptırılacak. Ve santralin kurulacağı yer yalnız Eskişehir'de çıktığı için övündüğümüz gurur duyduğumuz beyaz altın lüle taşının olduğu arazidir. Boz dağ eteklerindeki köylerimiz, çocuklarımızın zehirlenmesi, kanser hastalığının yayılmasını önlemek istiyorsak bu konuda Belediye İş Sendikası'ndan ayrıca hassasiyet ve ilgi bekliyorum' ifadelerini kullandı.

'SÖMÜRÜ KAYNAĞI'
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise şöyle konuştu: 'Türkiye'deki taşeron işçilik sömürü kaynağıdır. Birilerini zenginleştirme aracıdır. Birilerinin köle gibi kullanılması aracıdır. Şu anda Türkiye'de AKP iktidarda kaldığı sürece hiçbir güç taşeron işçiliği kaldırmaya yetmez. Taşeron işçilik sadece sizlerin gayreti ile kalkar. Bu iktidar bütün nemasını taşeron işçilikten alır. Asgari ücret şu an bin 400 lira bu net, asgari ücret aslında bin 800 liraya yakın. Bu açık ölüm ücreti dediğimiz ücretin içinden bile vergi alıyorlar. Ve kimsenin sesi çıkmıyor.' HM

Editör: TE Bilisim