Lansman toplantısında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve eşi Türkiz Kurt’un yanı sıra  CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Gazeteciler Hüsnü Mahalli ile Namık Koçak; partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALNI AÇIK BAŞI DİK BİR BAŞKAN

Lansman toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Kazım Kurt belediyeciliğinin şeffaf belediyecilik olduğunu belirterek, “Şeffaf belediyecilik dediğimiz zaman; alnı açık, başık dik bir belediye başkanımız olan Kazım Kurt var. Tasarruflu belediyecilik var. Tasarrufa rağmen hizmetten geri kalmayan bir belediyecilik var. Mazeret üretmeyen, çocuklar içi, gençler için, emekliler için hizmetten hiçbir zaman geri durmayan bir belediyecilik anlayışı var. Ama ülke ve AKP’nin yönettiği belediyeler böyle yönetilmiyor. Kendileri açıklıyorlar; 4 milyon 400  bin aileye sosyal yardım yaptık diyorlar. Yani 4 milyon  400 bin aile, 20 milyondan fazla nüfus, mevcut nüfusumuzun 4’te 1’inden fazla sosyal yardıma muhtaç olacak kadar yoksul diyorlar. Bunu da övünerek söylüyorlar. 90 yaşındaki teyzemiz birkaç lira ucuza almak için saatlerce ekmek kuyruğunda bekliyor. Ülkeyi ve kendi yönettikleri belediyeleri getirdikleri nokta bu. Çünkü bunlar yoksulluktan besleniyorlar. Yoksulluğu yarattıkları gibi maalesef yönetmeyi de bildiler. Yoksullara birtakım yardımlar yapar gibi görünüp, onların gönlünü aldıkları, bizim halkımızın iyi niyetinden yararlanmaya devam ettikleri için yoksulluğu çığ gibi büyütüyorlar. Bugün Odunpazarı’nı kazanırlarsa Odunpazarı’nda da bir yoksullar ordusu yaratıp onları da yönetmeye kalkacaklar” dedi.

EZİLENLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun söylemlerini de göndermede bulunan Yalaz, “Eskiden gizli yaparlardı, şimdi açıkça yapıyorlar. Kendilerine yakın cemaatleri; Birlik Vakfı’nı, TÜRGEV’i, Ensar Vakfı’nı zengin edeceğiz diyorlar açık açık. Belediyelerin maddi ve manevi imkanlarının tamamını onlar için seferber edeceğiz diye açıkça söylüyorlar. Bu yüzden bunun farkında olalım ve diğer insanlara anlatalım. Kazım Kurt kazandığında tüm Odunpazarı kazanacak, onlar kazandığında yoksulluk kazanacak, bir avuç elit zümre kazanacak, onlara yakın yandaş müteahhit ve çeteler kazanacak. Kazım Kurt kazanırsa yatağa aç giren çocukların, emeklilerin, emekçilerin, gençlerin ve tüm ezilenlerin sesi olmaya devam edecek. Şehrimiz için, bu güzel şehirde hak ettiğimiz şehirde yaşayama devam etmek için,  emekliler için, işçiler için, tüm gençlerimiz için ve bu şehirde gururla yaşamaya devam etmek için hep birlikte kazanacağız, kazanacağız,kazanacağız” ifadelerini kullandı.

YASAKLARA RAĞMEN YÜZDE 78’İNİ BİTİRDİK

Yalaz’ın ardından “Halkçı başkan” sloganlarıyla kürsüye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bugün yeni dönem için Odunpazarı’nda hedeflerimizi ortaya koyan projeleri tanıtıyoruz. Hatırlarsanız 2019’da da yapmıştık. 2019’da taahhütlerin yüzde 78’ini bitirmiş bir başkan olarak karşınızdayım. Şu anda sunacağımız projeler, ayakları yere basan, kaynakları hazırlanan, planı ve projesi gerçekleştirilen projelerdir. Her şeye rağmen verdiğimiz sözlerin yüzde 78’ini yerine getirmişiz. Neye rağmen getirmişiz? 2019’da dolar 5 buçuk liraymış. Şu anda 33 lira. Mazor 3 buçuk liraymış. Şu anda 43 lira. Mart 2020’de pandemi ilan edilmiş, nisandan itibaren hayat durmuş, ekonomi durmuş. Merkez Bankası faizi yüzde 12’ymiş şimdi yüzde 60 olmuş” dedi.

NE KADAR ENGELLERSENİZ ENGELLEYİN

Cumhurbaşkanlığı’nın 2021-14 sayılı Tasarruf Genelgesi ile kamu kurumlarının ve CHP’li belediyelerin bütün yapacakları işleri engellediğini belirten Başkan Kurt, “Halkımıza söz verdik, yapmak zorundayız. Odunpazarı’nda, Eskişehir’de Adalet ve Kalkınma Partili politikacılar soruyor: 100 kreş yapacaktın ne oldu? İşte bu oldu. Bu genelgeye rağmen 18 tane kreş yaptık. Yardımsever iş insanlarımız bize güvendi, bize destek oldu. Kaynak onlardan çıktı, belediyeden çıkmadı. Kamulaştırma yapmadan, arazi satın almadan hangi işler yapılır? Biz yaparız. Dostlarımız var, yoldaşlarımız var. Şimdi önümüzdeki dönem projelerini sunuyoruz. Recep Tayyip Erdoğan hangi yasağı getirirse getirsin tamamını yapacağız. Ve 5 yıl sonra karşısınza bunların tümünü gerçekleştirmiş bir belediye başkanı olarak hesap vereceğiz. Hesap vermek bizim işimiz. Odunpazarı için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Hep birlikte yapacağız, birleşe birşleşe yapacağız. Büyükşehir Belediyemizle, Tepebaşı Belediyemizle, sivil toplum örgütlerimizle, sendikalarımızla, halkımızla kucaklaşarak yapacağız. Daha ileriye götüreceğiz Odunpazarı’nı. Odunpazarı şu anda Türkiye’de önemli ilçelerden birisi haline geldi ama daha ileriye götüreceğiz. Odunpazarı’nda turizm, tarih, kültür, sanat daha da ileriye gidecek” şeklinde konuştu.

İŞTE BAŞKAN KURT’UN  204-29 VİZYON PROJELERİ

ÇEVRE DOSTU BELEDİYE HİZMET BİNASI

Odunpazarı’nı yeni, çevre dostu, modern bir belediye binasına kavuşturacağız. Yenidoğan Mahallemizde kamulaştırma, plan ve proje çalışmalarında sona gelinen belediye hizmet binasını en kısa sürede ilçemize kazandıracağız.

ALZHEİMER MERKEZİ

Bölgemizde Alzheimer hastası vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla Vadişehir Mahallesi’ne Alzheimer Merkezi inşa edeceğiz.

YUNUS EMRE KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ DÖNÜŞÜMÜ

Konum itibariyle şehrin tam merkezinde önemli bir cazibe merkezi olan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ni yerinde dönüştürecek, daha büyük kapasite ve modern bir görünümle kültür ve sanat kenti Eskişehir’e yakışır bir merkez haline getireceğiz.

KAPALI PAZAR YERLERİ VE KÜLTÜR MERKEZLERİ

Mevcut Pazar Yerlerini dönüştürecek, haftanın sadece bir günü kullanılan alanlar olmaktan çıkarıp halkımızın her gün faydalanacağı yaşam ve kültür merkezleri haline getireceğiz.

VADİŞEHİR GENÇLİK MERKEZİ

Vali Aksoy veteriner hekimlerin gününü kedisi Pamuk ile kutladı Vali Aksoy veteriner hekimlerin gününü kedisi Pamuk ile kutladı

Vadişehir Mahallesi’ndeki Yaşlı Bakım Merkezi ve kreşlerimizin bulunduğu kampüste dördüncü Gençlik Merkezi’mizi inşa edeceğiz. Kurslar, atölyeler ve kuluçka merkezinin yer alacağı Gençlik Merkezi’nde gelecek için önemli bir adım atacağız.

ÇANKAYA ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Çankaya Mahallemizde engelli vatandaşlarımız için yeni bir Engelsiz Yaşam Merkezi kuracağız. Bu merkezde her yaştan engellinin sosyalleşmesi ve hayata katılması için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte önemli çalışmalar yürüteceğiz.

TOPLAMA, AYIRMA VE TEHLİKESİZ ATIK GERİ KAZANIM TESİSİ

Sürdürülebilir bir çevre için geri kazanılabilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, çevre kirliliğinin önlemesi, personel istihdamı sağlanması ve geri kazanım faaliyetleri sonucunda plastik ürünlerin üretilmesinin hedeflendiği projede gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışacağız.

TEKSTİL FABRİKASI

İlk gün 10 kadın çalışanımızla başladığımız yolculuk, bugün, 100 kadına istihdam sağlama hedefiyle yeni bir döneme giriyor. Atölyemizin kapasitesini artırarak daha çok kadına ulaşmayı hedeflediğimiz bu yeni dönem, “10 Üreten Kadından - 100 Üreten Kadına”sloganıyla, sadece bir üretim hikayesi değil, aynı zamanda bir dayanışma ve güçlenme hikayesi yazıyor.

YENİ SPOR ALANLARI

Halı sahalar ve spor kompleksleriyle kentimizde gençler başta olmak üzere her yaştan hemşehrimizin spora kolay ve ücretsiz ulaşmasını sağladık. Sağlıklı nesiller için yeni spor alanları yaratmaya ve spor kulüplerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

TARİHİ BÖLGE’DE YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ

Odunpazarı Tarihi Bölge 103 Ada’da yeni müzeler ve cazibe merkezi oluşturacağız. Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi’nin bulunduğu bölgede önemli bir dönüşüme imza atacağız.

OTOMOBİL YARIŞLARI PİSTİ

Odunpazarı Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle Kıravdan Mahallemize Otomobil Yarışları Pisti yapıyoruz. Ulusal ve uluslararası birçok yarış organizasyonuna ve eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapacak olan Otomobil Yarışları Pisti, Odunpazarı’na binlerce turistin gelmesini sağlayacak, kentimize katma değer kazandıracak.

YENİ KREŞLER

Çocuklarımızın nitelikli eğitime kavuşmaları için var gücümüzle çalışmaya, Odunpazarı’na yeni kreşler kazandırmaya devam edeceğiz.

YENİ HALK MERKEZLERİ

“Halk için Halk Merkezleri” sloganı ile kadın, çocuk, genç, yaşlı, toplumun tüm gruplarına yönelik atölye ve eğitim çalışmaları gerçekleştirdiğimiz halk merkezlerinin sayısını arttırmaya devam edeceğiz.

YENİ PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR

“Yeşil Odunpazarı" için çalışmaya, yaptığımız onlarca parka yenilerini eklemeye, Odunpazarı’na ve Eskişehir’imize nefes olmaya devam edeceğiz.

HANIM EVLERİ

Kadınların büyük ilgi gösterdiği, doğum günü, nişan, toplantı, gün ve benzeri etkinlikler için ücretsiz kullandıkları Hanım Evleri’nin sayısını mümkün olduğunca arttıracağız.

İMECE FIRINLARI

Mahalle sakinlerinin bir araya gelerek geleneksel imece kültürünü yaşatmalarına ve mahalledeki dayanışmayı güçlendirmelerine yardımcı olan İmece Fırınları’nın sayısını arttıracağız.

YENİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ VE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

Çevre dostu yeni Güneş Enerjisi Santralleri kuracağız. Bu tesislerde ürettiğimiz enerjiyi belediyemize kazandıracağımız elektrikli araçlarda kullanacak, karbon salınımı azaltacak ve yakıttan tasarruf edeceğiz. Çevreci çalışmalarımızı her alanda arttırarak sürdüreceğiz.

İSTİHDAM OFİSİ

Eskişehir’de devrim niteliğinde bir yenilik, yapay zeka destekli özel istihdam ofisi. Eskişehir’de iş arama ve eleman bulma süreçlerini köklü bir şekilde dönüştürecek, teknoloji ve yenilikçiliği bir araya getiren özel bir istihdam ofisi kuracağız.

MISIR KURUTMA TESİSİ

Mısır üreten çiftçilerimizi desteklemek, üretimde verimliliği arttırmak, ekim alanlarından daha fazla yararlanmak amacıyla Kalkanlı mahallemizde Mısır Kurutma Tesisi’ni hayata geçireceğiz. Çiftçimiz kazanacak, şehrimiz kazanacak.

HALK KART DESTEĞİ

Türkiye’ye örnek olan sosyal yardım modelimiz Halk Market’ten faydalanan hemşehrilerimizin sayısını arttıracağız. Zorlu ekonomik koşullarda Dul ve Yetim aylığıyla geçinmeye çalışan hemşehrilerimize Halk Kart ile destek olacağız.

2 YENİ TİCARET VE CAZİBE MERKEZİ

Belediyemiz mülkiyetindeki iki ayrı alanda, bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, ticari aktivitelerin yer aldığı cazibe merkezleri oluşturacağız.

ULUSAL VE ULUSLARARASI FESTİVALLER

Odunpazarı’nda turizm, eğitim, kültür ve sanata katkı sunan festivallerimiz tüm hızıyla sürecek. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Uluslararası Cam Festivali, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Lületaşı Festivali ve Uluslararası 3D Gençlik Festivallerimizle Odunpazarı’nınprestijini yükseltmeye devam edeceğiz.

Kaynak: M. ANIL AKSOY