Odunpazarı Belediyesi tarafından Hamamyolu esnafının ve Sivil Toplum Kuruluş'larının da görüşü alınarak hazırlatılan kentsel tasarım projesi, tarihi Hamamyolu Caddesi'nin mevcut dokusuna modern bir dokunuş kazandırmayı ve kent merkezini yeniden canlandırmayı hedefliyor.

AHŞAP MALZEMELER KULLANILDI

Sadece yayaların kullanımına açık olan Hamamyolu Caddesi'nde tasarlanan projede tasarım elemanları olarak, ahşap malzemeden zemin ve peyzaj mobilyaları, bitkisel elemanlar ve su öğelerine yer verilerek Odunpazarı'ndan Porsuk Nehri'ne kadar uzanan yeşil bir yaya aksı oluşturuldu. Üç boyuta çıkılarak yaratılan kentsel platform, yayaların sadece yatayda değil; üst geçitler, alt geçitler, rampalar ve zemin altı bahçeler ile düşeyde de hareket etmelerini sağlayarak kent dokusuna dair farklı bir deneyim edinmelerini amaçlıyor.

PROJE BERLİN'DE YARIŞACAK

Proje, belirli temalara dayanan 9 ana bölümden oluşuyor: Alaaddin Parkı (zon 1), Cam Sergi Alanı (zon 2), Güvercin Alanı (zon 3), Kafe-Oturma Alanı (zon 4), Ziya Paşa Caddesi Üst Geçiti ve Hamamyolu Sergi Köprüsü (zon 5), Çocuk Oyun ve Sergi Alanı (zon 6), Oturma Alanı (zon 7), Buhar Havuzu Alanı (zon 8) ve Sarmaşık Altı Geçiş Alanı (zon 9). Bütün bu bölümler birbirlerine alanın tam orta aksından 1,5 km uzunluğunda kesintisiz cam paledyen bir yüzeyle bağlanıyor. Hamamyolu Projesi 16-17 Kasım tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek olan WAF 2016'da 'Civic – Future' kategorisinde finalde yarışacak. HM

Editör: TE Bilisim