Okulun toplantı salonunda düzenlenen programa Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, çok sayıda davetli, okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada 'Siz kıymetli şehit oğulları, özellikle ifade etmek isterim ki bu hitaptaki Türkçe bir kelime olan ve aslında kız ya da erkek bütün evlatları kasteden 'oğul', cephedeki askerden itibaren kadınıyla Türk milletinin tamamıdır. İstiklal Marşı'nda 'Yurdumun üstünde tüten en son ocak sönmeden' ifadesini de bu bakımdan boşuna kullanmamıştır Mehmet Akif Ersoy. Ocağın bütün fertlerinin vatan borcunu ödemeleri yönünde bir davettir İstiklal Marşı. Milli Mücadelenin bütün şiddetiyle devam ettiği, batılı devletlerin son teknoloji ile silahlandırdığı Yunanlıların Anadolu içlerine kadar yürüdüğü, Birinci İnönü Muharebesi, iç isyanlar ve bunların bastırılması gibi olayların yaşandığı, taş üstünde taş, baş üstünde baş kalmadığı bir ölüm kalım savaşının en kanlı devresindeydi millet. Diğer taraftan İstiklal Marşı kederimizin bir ifadesi olduğu gibi, aynı zamanda kaderimizin de bir ifadesidir.'

Tören, programı düzenleyen Eti Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hüseyin Okur'un konuşması ve 'Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül almasının ardından son buldu. (AA)

Editör: TE Bilisim