Eskişehir Oto Center Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urçar, çıkarılacak olan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti hakkındaki Yönetmelik Taslağı sayesinde kaçak alım satan vatandaşların önüne geçileceğini söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından açıklanan ve sadece yetki belgesi olan esnafın ikinci el araç alım satımı yapabileceğini öngören taslak işletmecileri heyecanlandırdı. Yapılan düzenleme ile kaçak oto alım satım yapanların önüne geçmesi planlanırken, esnaf işlerinin artmasını bekliyor. Bakan Tüfenkçi tarafından açıklanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında konuşması üzerine heyecanlandıklarını söyleyen Eskişehir Oto Center Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urçar, yıllardır bunu beklediklerini söyledi.

'Ekonomiye can verecek'
2017 yılının otomobil sektörüne hayırlar getirmesini dileyen Urçar, 'Bakanımız çok önemli bir konuya değinmişlerdi. Bu konuda 2017 yılında satışlarımızın daha kaliteli ve iyi olacağına inanıyorum. Bu yetki belgesini çok istemiştik ve sonunda başardık. İkinci el oto alıp satan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun diyorum. Mutlaka bizim için çok faydası olacak. İkinci el otomobil alım satım işini dışarıdan yapan vatandaşların önüne geçilecektir diye düşünüyorum. Daha ötesi, vergi kaçakçılığının önüne geçilecek. Bu yeni çıkan kanunda sadece otomobil sektöründe bulunan galericilere değil, mağdur vatandaşlara da yer verildi. Bundan önceki ithal getirilen araçlarda olan vergi kaçakçılığından dolayı araçları bağlanan ve mağdur olan tüketici arkadaşlarımızın faydasına olduğu tespit edildi. Buna göre 6 eşit taksitle belirtilen miktar ödenecek. Bunun da ekonomiye biraz daha can vereceğini düşünüyoruz' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim