Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle yayınlanan seçmen listelerindeki 40 ismin köyde ikamet etmediklerini fark eden muhtar, durumu İlçe Seçim Kurulu'na bildirdi. Bunun üzerine Kurul, jandarmanın konuyla ilgili çalışma yapmasını istedi. Çalışma sonrasında jandarma ekipleri 40 kişinin köyde ikamet etmediğini belirledi. Tepebaşı ilçesinde ikamet ettikleri öğrenilen 40 kişinin seçimlerde köyde oy kullanmak için ikametlerini aldıkları öğrenildi. Belirlenen 40 kişiye, Nüfus İl Müdürlüğü tarafından, 'sahte adres beyanında bulunmak'tan dolayı 660'ar TL para cezası uygulandı. Ayrıca bu 40 vatandaşın oy kullanma işlemlerinin durdurulduğu bildirildi.

Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Keskin Köyü Muhtarı Ali Büyük, muhtarlığa gelen seçmen listelerinde köyde ikamet etmeyen yabancı isimleri gördüklerini ve çok şaşırdıklarını söyledi. Seçmen listelerinde gördükleri yabancı isimleri gerekli yerlere bildirmeleri sonucunda yapılan usulsüzlüğün ortaya çıktığını belirten Büyük, 'Yapılan itiraz üzerine Seçim Kurulu Başkanlığını yapan hakim, konuyla ilgili tahkikat yapması için jandarmayı görevlendirdi. Jandarma geldi, gerekli çalışmayı yaptık. Bazı şahısların burada oturmadığı belirlendi. Bu şahıslar isimlerini sadece seçmen listesine naklettirmişler, yani yazdırmışlar. Köyümüze, muhtarlığa herhangi bir nakil işlemi olmadı. İkamet nakillerini muhtarlığa bildirmediler, böyle bir başvuru da yok. Jandarma, yapılan inceleme sonrasında söz konusu kişilerin seçmen listelerine yanlış ikamet beyanı verdiklerini İlçe Seçim Kurulu ve Nüfus Müdürlüğünü bildirdi. Bu şahıslar merkez Tepebaşı ilçesinde ikamet ediyorlar. Halen kayıtları oradaki muhtarlıkta gözüküyor. Nakil beyanına rağmen buraya kayıtlarını almadılar. Bu kişiler köyden 15-20 sene olmuş gideli. İtiraz üzerine bu olay meydana çıktı. Bunu yapan 40 kişi ceza aldı' diye konuştu.

Nüfus Müdürlüğünün kendisine bir yazı göndererek bu kişilerin durumunu sorduğunu da aktaran Büyük, 'Bu şahısların köyde ikamet etmediğini, kayıtlarının burada olmadığını bildirdim. Zaten burada oturmuyorlar. Nüfus Müdürlüğü bu kişilere yanlış beyan vermekten para cezası verdi. Peşin olursa 660 TL, taksitli öderse 865 lira ödeyecekler. Eğer bu kişiler yakalanmasaydı seçimleri mutlaka etkilerdi. 40 oy epey bir oy' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim