Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kanlıkavak’ta gerçekleştirilen Çocuk Şenliği’nde ES TV’ye açıklamalarda bulundu. Başkan Kurt, “Ulusal egemenliğin gerçekten Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bırakıldığı bir ülkede yaşamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Hiçbir şey ulusal egemenliğin üstünde değildir. Bunun üstünde hiçbir gücü tanımıyoruz” dedi.

Günyüzü’ndeki ormanlık alanda mıntıka temizliği yapıldı Günyüzü’ndeki ormanlık alanda mıntıka temizliği yapıldı

Odunpazarı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kanlıkavak Parkında düzenlediği Çocuk Şenliği ile kutladı. Şenlik alanında ES TV’ye açıklamalarda bulunan Başkan Kurt, “Öncelikle bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Ulusal egemenliğin gerçekten Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bırakıldığı bir ülkede yaşamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Hiçbir şey ulusal egemenliğin üstünde değildir. Bunun üstünde hiçbir gücü tanımıyoruz. Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusta olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. 104 yıldır Türkiye’nin bir meclis kanalıyla yönetiliyor olması bizi mutlu kılıyor ama son dönemde değiştirilen anayasayla meclisin fonksiyonları azaltıldı. Biz bunun tekrar eski haline ya da Parlamenter Sistemin üstünlüğüne dönüştürülmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün de Atatürk’ün bu önemli bayramı çocuklara armağan etmesi nedeniyle Eskişehir’deki, Odunpazarı’ndaki çocuklarımızla bayramı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Kurt’un makamını devrettiği Eymen Demirkol ise çok mutlu olduğunu belirterek, “Buradan Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi