Başkan Ataç, köy dokusu bozulmadan mahallelerin gelişimi için hayvancılık ve tarım destekli çalışmalar yapacaklarını belirterek, kurdukları Tarım Danışma Ekipleri'nin bölgede çiftçiye destek olduğunu söyledi. Mahalle olan köylerde tarım ve hayvancılığın bitirilmemesinin önemini vurgulayan Başkan Ataç ayrıca imar konusunda vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağına vurgu yaptı.

Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi olarak hazırlanan tek tip ev projeleri ile yapı denetiminden, ruhsata kadar ücretsiz danışmanlık sağlanarak çağdaş köyler oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Bütün Şehir Yasası ile kırsal kalkınmanın yok edildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tarım ve hayvancılık konusunda yapılacak projelerle tarımsal kalkınmanın sağlanması için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Büyükerşen, mazot ve buğday fiyat artışlarından örnek vererek çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını söylerken, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte Eskişehir'de verimli topraklarda çiftçilik yapan vatandaşların hak ettiği değeri görmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim