Porsukta Balık Keyfi Porsukta Balık Keyfi

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de haftada ortalama 5 saat 54 dakika kitap okunurken, sosyal medyada geçirilen vakit ise haftada 19 saat 13 dakika olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu oranlar birbirini ne kadar etkiliyor? İşte Eskişehirlilerin konuya ilişkin yorumu…

TELEFON KULLANIMINI KISITLIYORUM

ASLIHAN KUTUR: Bence sosyal medya kullanımı herkesi olmasa da bazı kişileri etkiliyor ve kitap okuma oranında düşüş oluyor. Mesela ben bir anneyim ve çocuğumun daha fazla kitap okuması için telefon kullanımını kısıtlıyorum.

İYİCE AZALDI

UĞUR UĞUR: Bence fazlasıyla etkiliyor. Sadece kitap okumayı değil sohbeti bile etkiliyor. Evde ailecek oturuyoruz herkesin elinde telefon var. Kitap zaten okumayan bir toplumuz, iyice azaldı. Çok kötü bir durumdayız.

KİMSE KİTABIN YÜZÜNE BAKMIYOR

HASAN AKDUMAN: Bence yüzde 100 düşürdü. Kimse kitaba bakmıyor. Telefon daha hızlı ve daha eğlenceli geliyor. Kısıtlamalar olmalı ama yine de bu şekilde kitap okumayı arttıracağını sanmıyorum. Bu gidişle daha da okumayan bir toplum oluruz.

BEN KEYİF ALIYORUM

HİLAL TINAZ: Ben kitap okuyorum ama okuldaki arkadaşlarım o kadar sevmiyor. Genelde ellerinde telefonla geziyorlar. Ben çok keyif alıyorum kitap okumaktan ama herkes aynı durumda değil maalesef.

KİTAP OKUMAK ZOR GELİYOR

GÜLÇİN SEYİTOĞLU: Tabii ki. Elimizde hep telefon, beynimiz işlendi artık. 2 çocuğum var ellerinden telefon düşmüyor. Kitap okumak zor geliyor, zamanlarını alıyormuş.

Muhabir: Eray Çankaya