Halk Market ile Kızılay arasındaki protokolün feshedilmesinden sonra yardımlarda azalma olup olmadığını sorumuza yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Bu karar tamamen siyasidir. Çok net söylüyorum, AKP'lilerin Kızılay başkanına yaptığı baskılar sonucu ortaya çıkmıştır. Kızılay başkanının burada bir kusuru yoktur. Üç yıl boyunca işbirliği içinde olduk. Kızılay başkanına bunu göğüsledi. Hatta son bir yılında baskılara rağmen göğüsledi. Ve bizzat kendisi bizzat bizim adımız fazla geçmesin, sıkıntı oluyor dedi. Bu nedenle ben Kızılay Başkanı'nın dayanma gücünün bittiğini düşünüyorum' dedi.
Halk Market'e şu zamana kadar 200 bin lira civarında bir bağış olduğunu vurgulayan Kurt, 'Bu 200 bin liralık bağışın 90-95 bin liralık civarı Kızılay kanalıyla olmuş. Geri kalanı vatandaş bize güvendiği için doğrudan bize bağış yapmış. O nedenle çok büyük bir sıkıntı çekmiyoruz. Ama bağışçılar için bir avantaj olsun diye başka bir kamu yararına dernekle işbirliği protokolü gerçekleştireceğiz' diye konuştu.
'Kızılay'ın bize hesap vermediler, bağışın nereye gittiğini görmedik, bilmiyoruz' gibi birtakım açıklamalarını şık bulmadığını vurgulayan Kurt, 'Çünkü bağışın nereye gittiği belli. Kızılay şimdiye kadar bize hiç sormamıştı zaten ne oluyor, ne bitiyor diye. Biz de otomatik olarak her bağışçıya, bağışın harcandığı konusunda bilgi de veren bir sistemimiz var. Kızılay ayrıntıyı merak etseydi, onu da çok rahat verebilirdik. Bizde kayıtları var. İnşallah Kızılay'ın istediği olur' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim