İlk jest Elazığspor'dan
Sıkıntılı kongre sürecinden sonra 2017-18 futbol sezonuna olanaksızlıklar içinde başlayacak olan Eskişehirspor, Sebastian Pinto ve İbrahim Sissoko yüzünden transfer cezası aldı. Kadrosuna takviye yapamayan Es Es'e rakiplerinden büyük bir jest geldi. Sözleşmesi sona eren Ofeodu için Elazığspor girişimlerini sürdürüyordu. Ancak transfer cezası nedeniyle Elazığspor büyük bir jeste imza atarak bu transferden vazgeçti ve Ofeodu Es Es'e geri döndü.

Y. Malatyaspor duyarsız kalmadı (Foto 1)
Elazığspor'un bu jestinden sonra Yeni Malatyaspor'da duyarsız kalmadı. Alacakları nedeniyle sözleşmesini fesheden Kaan Kanak, Malatyaspor ile anlaşmıştı. Es Es yönetimi Malatya yönetimiyle görüşerek bu transferden vazgeçmelerini istedi. Kaan Kanak'ın Şimşeklere geri dönmesine sıcak bakmasının ardından Yeni Malatya bu sözleşmeyi feshetti ve deneyimli oyuncunun Es Es'e dönmesine rıza gösterdi.

Uçar'ın tercihi Altınordu (Foto 2)
Kaan Kanak'tan sonra, sezon sonunda takımdan ayrılan ve Altınordu'yla anlaşan Murat Uçar için Es Es yönetimi harekete geçti. Altınordu Murat'ın sözleşmesini feshetmeye hazır olduğunu Siyah Kırmızılı kulübe bildirdi Bu büyük jest sonrası kulüp Murat ile anlaşmak için harekete geçti. Ama Es Es'ten kalbi kırılarak ayrılan 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Murat Uçar teşekkür ederek tercihini Altınordu'dan yana kullandı.

Antalya ve Trabzon'dan da bekleniyor
Türk futbol tarihinde eşi benzeri olmayan jeste imza atan Elazığ, Y. Malatya ve Altınordu Eskişehir ve Eskişehirspor kamuoyunun büyük takdirini topladı. Taraftarlar şimdi ise Kamil Ahmet Çörekçi için Trabzonspor'dan Ruud Boffin içinde Antalyaspor'dan aynı jesti bekliyor. Siyah Kırmızılı yönetim ise bir yandan iç transferi halletmeye çalışırken diğer taraftan Antalya ve Trabzonspor yönetimiyle de temasa geçti.

Boffin'in kararı merak ediliyor (Foto 3)
Alacaklarının ödenmemesi üzerine Süper Lig ekibi Antalyaspor'a transfer olan Ruud Boffin için Eskişehirspor yönetimi girişimlerde bulunmaya başladı. Antalya yönetimini ikna etmeye çalışan Es Es yönetiminin elini kuvvetlendiren en büyük unsur ise Boffin'in Es Es'e geri dönemeye sıcak bakması. Eğer iki kulüp arasında anlaşma sağlanırsa Belçikalı file bekçi tekrar Eskişehirspor'a geri dönebilecek.

Çörekçi için temaslar sürüyor (Foto 4)
Eskişehirspor formasıyla başarılı performans sergileyen ve Türk futbolunun takdirini toplayan Kamil Ahmet Çörekçi ise sözleşmesinin bitmesiyle Trabzonspor'un yolunu tuttu. Ancak Es Es yönetimi transfer cezası nedeniyle Trabzonspor'un kapısını da çalmak zorunda kaldı. Elazığ, Altınordu ve Malatya'nın gösterdiği jesti Trabzon'dan da bekleyen yönetim Kamil Ahmet Çörekçi'yi takıma kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyor. Kamil Ahmet ise kulüplerin anlaşması halinde Es Es'e dönme sinyalleri veriyor.



Editör: TE Bilisim