'Ayakta kalmak kolay değil'
Başkan Gökhan Yıldırım ve yöneticiler yeni işletmede basın açıklaması düzenledi. Yıldırım, 'Kulübümüz Ciğerci Müslüm adı altında kulübümüze gelir getirecek yeni işletmesini açmış bulunmakta. Amatör spor kulüplerinin ayakta kalması kolay değildir. Bu tarz projeler ile kulübümüze değer katmaya çalışıyoruz' dedi.

'Bu mekan katkı sağlayacak'
Yıldırım, 'Kurumsallaşma ve tesisleşme çalışmalarımız da devam ediyor. Ciğerci Müslüm işletmesi bize katkı sağlayacak. Mülkiyeti bize ait olan oteli kulübümüze tahsis ettik. Otelimizde oyuncularımız yeme içme barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Yakında bir basın toplantısı ile otelimizi de kamuoyuna duyuracağız' ifadelerini kullandı.

'4 farklı isimle anlaştık'
Yıldırım, 'Eskişehir'de ikinci profesyonel takımı olması konusunda çalışmalarımız var. Geçen yıla göre daha iyi, doğru adımlar atmaya çalışıyoruz. Geçen yıl liglerinde şampiyonluk yaşamış 4 farklı isimle anlaştık. Gelecek vaat eden oyuncular ile anlaştık. Geçen yıldan bize katkı sağlayan oyuncular ile anlaştık' diye konuştu.

'Simbo ve Keita tamam'
'Bizim ligimiz de 2 yabancı oyuncu oynatabiliyorsunuz' diyen Yıldırım, 'Bunlardan ilki Sierra Leone milli takımında da görev alan David Simbo. Kendisi ile her konuda anlaştık. Simbo artık bizim oyuncumuz. İkinci yabancı transferimiz de büyük ihtimal ile Galatasaray'dan tanıdığımız Abdul Kader Keita olacak' şeklinde konuştu.

'Youla ve Tagoe de olabilir'
Yıldırım, 'Keita, İstanbul'da sağlık kontrollerinden geçiyor. 1,5 yıl önce yaşadığı bir sakatlık nedeniyle bir problemi vardı. Bununla alakalı olarak sağlık sorunu var mı diye araştırıyoruz.
Eğer Keita'da bir problem çıkarsa Suleymane Youla ve Prince Tagoe ile de ilgileniyoruz. Youla'yı Eskişehirspor'dan Prince Tagoe'yi de Bursaspor'dan tanıyoruz' dedi.

'Kongreye gidiyoruz'
'Dün 15 gün sonrası için Olağanüstü kongre kararı aldık' diyen Yıldırım, 'Eskişehir'de ikinci profesyonel bir takımı olması için çalışıyoruz. Bunun için maddi kaynaklara ihtiyacımız var. Güçlü bir yönetim kuruluna ihtiyacımız var. Görüşmelerimiz devam ediyor' dedi.

'1 Ağustos'ta top başı'
Kamp sürecinden de bahseden Yıldırım, 'İki aşamalı bir kamp programımız var. 1 Ağustos'ta Atatürk Stadyumu'nda denemeye gelen oyuncuların da izleneceği bir 3 günlük kısa çalışmalarımız olacak. Eskişehir'de 10 günlük bir kamp yaptıktan sonra 15 Ağustos'ta Bolu'da kampımız başlayacak. Bolu'da 4 tane kesinleşmiş hazırlık maçı oynayacağız. Bu hazırlık maçı sayısını arttırmaya çalışıyoruz. 25 Eylül'de de ligimiz başlayacak' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim