'O sene bu sene'
Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Nefer Tribün Lideri Murat Diri, 'Camiamızın bilinen, bilinmeyen kahramanlarıyla birlikte bir araya gelip 25 kişilik bir komite oluşturduk. Bu komitemizin içinde avukat, akademisyen, iş adamları, öğretmenler, doktorlar yer alıyor. Bu komiteyi oluşturma amacımız bu sezon Eskişehirspor'umuz için 'O sene bu sene' dedik. Bu sene çıkamazsak Süper Lig'e belki de tarihin tozlu rafları arasında Eskişehirspor'umuzu görebiliriz. Onun için bu komiteyi oluşturduk' dedi.

'Dağılan güven ortamı'
Diri, 'Şehrimizin dağılan güven ortamını ve yok olmaya yüz tutan birlik ve beraberlik ortamını tekrar tesis etmek için böyle bir komiteyi oluşturduk. Türkiye'de birçok ilki başaran Eskişehirspor taraftarı bu konuda da ülkede bir ilki gerçekleştiriyor. Yönetimin yaptığı ve yapamadığı işlere el atarak Eskişehirspor'umuz için desteğe başladık. Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerimiz geçtiğimiz sezon destek oldular' ifadelerini kullandı.

'Beklenen destek olmuyor'
Kulübün beklenen desteği göremediğini belirten Diri, 'Ancak bu sene Eskişehirspor'umuza şehrimizden, iş adamlarımızdan, belediyelerimizden dernek ve odalarımızdan gerekli desteği göremiyoruz. İlk olarak Ticaret Odası başkanı Metin Güler'in yanına gittik. Kendisinden şahsi olarak loca sözü aldık' şeklinde konuştu.

'Amaçlarımız ve projelerimiz çok fazla'
'Milletvekilimiz Nabi Avcı ile görüştük' diyen Diri, 'Yeni stadyumumuzda yaptığımız görüşmede stadyumun isim hakkı konusunda çalışmalar yaptığını öğrendik. Tabi bizlerin komitenin oluşturduğu enerji sinerji tam anlamıyla yayıldı. Amaçlarımız ve projelerimiz çok fazla. Önümüzdeki günlerde de girişimlerimiz olacak. Eskişehir halkının uyanmasını istiyoruz. Sadece Eskişehirspor'un menfaatlerini düşünen bu komiteye destek olmalarını istiyoruz. Artık şehrin ileri gelenleri, iş adamları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte el ele verip Eskişehir'in en önemli markasını Süper Lig'e çıkartmamız gerekiyor' dedi.

'Ankara'ya da gideceğiz'
Diri, '6 şehirde bu kurul temsilcimiz var. Ankara'ya gideceğiz vekillerimizle görüşeceğiz. Sonuçta bizlerin vekili bizlerin sorunlarıyla ilgilenmeleri için onları vekil seçtik. Eğer bizlerin sorunlarıyla ilgilenmek yerine farklı bir kaçak dövüş sergilerlerse apaçık bir şekilde bunu dillendireceğiz. Bizim hiçbir siyasi ve ticari kaygımız yok. Bizim en büyük kaygımız Eskişehirspor'un yok oluyor olması' ifadelerini kullandı.

'Sahaya çıkamayacağız'
Nefer Tribün Lideri Diri, 'Bizler yapılanı yıllarca eleştirdik yapılan iyi olayları destekledik. Burada yönetimi eleştirip ya da kollamıyoruz. Burada Eskişehirspor menfaatleri için uğraşıyoruz. Son günlerde sosyal medyada taraftarımız gereksiz konulara yoğunlaşıyor. Eskişehirspor'umuz transfer yapıyor ama kulüp lisansı alamayıp sahaya çıkamayacak. İnsanların bunun farkına varması lazım. İmza şovları yapılıyor, evet güzel ama lisansı alamayıp sahaya çıkamayacağız. Taraftarımızda üstüne düşeni yapıp kombine alması gerekiyor' diye konuştu.

'Taraftarımıza sesleniyoruz'
'Bizler loca ve vip kombine satışları içinde yola çıktık' diyen Diri, 'Gerekirse loca ve vip kombine satacağız. Eskişehirspor'umuza 1 lira bile olsa gelir getiren her şeyi yapacağız. Biz yönetici ya da yönetime aday değiliz. Bizim tek amacımız Eskişehirspor'a hizmet etmek.
Yıkılan eski stadyumumuzun altına yapılacak otoparkın komple Eskişehirspor'a tahsil edilmesini istiyoruz. Taraftarımıza sesleniyoruz. Sağa-sola, dağa, taşa arabalarını koymak yerine hepsi gelsin yapılacak otoparkı kullansın ve Eskişehirspor'a destek versin. Belki o gün maç primi bizlerin ödediği otopark ücretleriyle verilecek' ifadelerini kullandı.

'Vakit kaybetmeden destek olmalıyız'
Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Halil Turan ise, 'Herkes işinden gücünden vakit arayıp burada buluştuk. Kulübümüz maddi sıkıntılar yaşamakta. Her Eskişehirlinin artık elini taşın altına koyması gerekiyor. Şehrimizi yönetenlerin ve bizlerin görevi Eskişehirspor'a destek olmamızdır. Kaybedilen bir şeylerin değeri zamanı geçtikten sonra acıları fazla oluyor. Vakit kaybetmeden destek olmalıyız' dedi.

'Birlik oluşmalı'
Komite üyesi Umut Cumalı ise, 'Kişisel çekişmelerin bir kenara bırakıp Eskişehirspor'a sahip çıkmamız gerekiyor. Eskişehir'in tamamına bunu kabul ettirmeliyiz. Artık küskünlerin birbirleriyle barışması gerekiyor. Birlik ve beraberliği oluşturmak için her şeyi yapacağız. Seçilmişlerimizle görüşüp hatta Ankara'ya dahi gidip mücadelemizi vereceğiz.'

'Birleştirerek başaracağız'
Komite üyelerinden Ayhan Ünal, 'Bizler yönetimleri eleştirdik, yaptıklarını övdük. Artık her şey geride kaldı. Ayrışarak değil birleşerek bu işi başaracağız.

'Projeler üretiyoruz'
Diğer bir komite üyesi Selim Demircioğlu, 'Ben İstanbul'da yaşıyorum. Eskişehirspor'un her maçına gelip destekliyoruz. İstanbul'da da Eskişehirspor'un faydası için projeler üretiyoruz. İstanbul'da Eskişehir yöneticiler ve iş adamları derneği üyesiyim. Başka Eskişehirspor yok. İş adamlarımızdan esnafına kadar herkes biraz yardımcı olursa biz Eskişehirspor'u Süper Lig'e çıkartırız' ifadelerini kullandı.

'Kimsenin beklentisi yok'
Altes Tribün Lideri Erkan Koca ise, 'Komite olarak Eskişehirspor'u ayakta tutmanın yollarını arıyoruz. Komitede hiç kimsenin beklentisi yok. Tüm şehrin bu komiteye destek olmasını bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim