50 sporcu kayıt yaptırdı
Yaklaşık 50 çocuğun kayıt yaptırdığı futbol yaz okulunun açılış törenine Demirspor'un yeni Başkanı Gönül Cemoğlu, Genel kaptan Rıdvan Cihanger, Altyapı Takım Sorumlusu Hasan Çınar ve Demirsporlu yöneticilerin katıldı. Deneyimli antrenörler Mustafa Ağar ve Efe Yaman idaresinde gerçekleşecek olan yaz okulu, okulların açılmasına 1 hafta kalaya kadar sürecek. Ardından ise çocuklara katılım sertifikası takdim edilecek.

'Yetenekler keşfedeceğiz'
Demirspor Başkanı Gönül Cemoğlu, futbol yaz okulu açılışında açıklamalarda bulundu. Başkan Cemoğlu, 'Eskişehir'in köklü kulüplerinden Demirspor'a çocuklarınızı getirdiğiniz için gururlandık, hepinize çok teşekkür ederim. Eskişehir'de bulunan Demirspor'da çocuklarımızı spor ahlakıyla yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Günümüzde birçok kulüp kapandı, kapanma noktasına geldi. Biz Eskişehir'de futbolu devam ettirelim, yeni yetenekler keşfedelim, başarılı futbolcular çıkartalım gayretindeyiz' dedi.

'Hiçbir menfaatimiz yok'
'Demirspor'u ayakta tutmaya çalışıyoruz' diyen Cemoğlu sözlerine şöyle devam etti; 'Amacımız tabii ki Eskişehir futbolu. Ne kadar fazla çocuğumuza spor yaptırabilirsek biz amacımıza o kadar ulaşmış oluruz. Bizim buradan hiçbir menfaatimiz yok. Okulların açılmasına 1 hafta kalaya kadar yaz okulumuz sürecek. Sonunda ise çocuklarımıza sertifika vereceğiz ve tabii ki kış okulumuzu başlatacağız. Yetenekli çocuklarımızı altyapı takımlarımıza alacağız' diye konuştu.

'Projelerimiz var'
Yeni Başkan Cemoğlu, yaz okulunu sadece spor olarak görmediklerini belirterek farklı sosyal projelerinin olduğuna parantez açtı ve '3 tane sosyal projemiz var. Kendi yaş gruplarındaki çocuk esirgeme kurumuna gidecekler, oradaki arkadaşlarını ziyaret edecekler. İkincisi bilim kültür parklarına götüreceğiz. Üçüncü olarak ise sosyal ve kültürel yönden de gelişmelerine katkıda bulunacağız. Japonlar çocuklarını Hiroşima'ya götürüyor, biz de Devrim arabasına götüreceğiz, tarihimizi öğretmek için. Müzelere götüreceğiz' dedi.

'Taleplerinizi söyleyin'
Altyapı Sorumlusu Hasan Çınar ise velilerden eleştiri ve görüşlerini kendileriyle paylaşmalarını istedi. Çınar, 'Ben hepinizle birebir iletişim kurmaya çalışacağım. Yaz okulumuzda şunlar da olsun dediğiniz istekleriniz varsa bizlere iletmenizi önemle rica ediyorum. Taleplerinizi bizlere söylemekten çekinmeyin. Her zaman bizlere ulaşabilirsiniz. Öte yandan yaz okulumuzla ilgili, hocalarla ilgili ya da diğer velilerle ilgili eleştirileriniz olursa bizlere lütfen bizleri bilgilendirin ki daha iyiyi nasıl yaparız görelim' şeklinde konuştu.

Haftanın 3 günü antrenman
Demirspor Halı Saha Tesisleri'nde gerçekleşecek olan yaz okulu çalışmaları çarşamba, cumartesi ve pazar günleri yapılacak. 2009, 2010 ve 2011 doğumlu çocuklar saat 09.30'da çalışacakken, 2007-2008 doğumlular 10.30'da, 2004, 2005 ve 2006 doğumlu çocuklar ise 11.30'da antrenmana başlayacaklar.
Editör: TE Bilisim