CHP Eskişehir'de bir süredir yaşanan, kulislerde konuşulan, zaman zaman basına da yansıyan çatlakları artık sağır sultan bile duydu sanırım... Gerçekleşen son il kongresinden bu yana gelen 'ayrılık' ya da 'ayrışma' adı altında çok sayıda şey yazıldı çizildi.
Ayrılık değilse bile bazı zamanlarda ters düşen isimlerden ikisi de İl Başkanı Sinan Özkar ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç oldu. Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimi tarafından düzenlenen Pazar toplantılarına Ahmet Ataç'ın katılmadığı zamanlarda Özkar'ın durumdan rahatsız olduğu şehirde yankı buluyordu.
Ayrıca Sinan Özkar'ın, Ahmet Ataç'ın belediye etkinlikleri kapsamında Ankara'ya düzenlediği gezilerden ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerden de hoşnut olmadığı söyleniyordu.
Zaman zaman yapılan açıklamalarla fiilen değilse bile fikirsel olarak ortada bir ayrılık olduğu aşikar durumdaydı. Parti tabanını da rahatsız eden bu tablo dün bambaşka bir hal aldı. Sinan Özkar, sosyal medyayı hiç bu kadar yapıcı şekilde kullanmamıştı. Özkar, Facebook üzerinden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte çektiği bir özçekim fotoğrafı paylaştı. Bu özçekim ile ilgili benim yorumlarımdan önce, çoğunluğu CHP tabanı mensubu olan sosyal medya kullanıcılarının yorumlarına bakmakta fayda var.
İşte onlardan birkaçı:
İl Başkanım Belediye Başkanım sizleri böyle görmek bizi mutlu eder teşekkür ederim.
Eskişehir sizlerle gurur duyuyor başkanlarım.
Başkanlar sizinle gurur duyuyoruz iyi ki varsınız saygılarımı iletirim hepinize hayırlı hayır olsun.
Güzel iki büyük başkan.
Buradan güç doğar.
Siz başkanlarımız olarak bir arada görmek gurur verici
Bu görüntüden onur ve gurur duydum. İşte birleştirici güç. Biz birlikteyken tüm fesatlar çatlar. CHP'lilik ilke birliğinde buluşmaktır.
Parti tabanından olduğu belli birkaç kişinin fotoğrafa yorumları bile gayet açık bir mesaj veriyor. Biri Tepebaşı Belediyesi'nde gösterdiği başarı Eskişehirliler tarafından kabul görmüş, siyasi parti fark etmeksizin toplumun sevgisini kazanmış, hayata geçirdiği işlerle Eskişehir'in en önemli isimleri arasına adını yazdırmış, Türkiye'de adını duyurmuş bir belediye başkanı… Diğeri de Eskişehir'deki en etkili partilerin başında gelen CHP'nin ilimizdeki yöneticisi… Bu iki isim arasında süregelen gerilim, parti tabanını iyiden iyiye olumsuz etkiliyordu.
Ayrıca CHP'nin parti tabanı, ülke gündemi adına partisine büyük görevler düştüğünü, işinin de zor olduğunu biliyor. Böyle bir ortamda partisinde kritik görevlerin başında olan ve sevdikleri isimlerin, birbirlerine olan kırgınlıkları, ayrışmaları bir kenara bırakmasını bekliyor.
Son yazımda bahsettiğim 'CHP Ihlamur Kokacak' öngörümün bu kadar hızlı hayat bulması beni bile şaşırtırken, bu birliktelik güçlenip gider diye şimdiden endişe edenler de eminim ki var! CHP'nin sevilen isimlerinin yan yana gelmesinin, dayanışmanın artarak sürmesinin, bu fotoğrafların paylaşılmasının rahatsız ettiği kişilere çok da aldırmamak gerek.