1 Ekim'de Görünüm'de kaleme aldığım 'Kesikbaş Büyükşehir'e Aday mı Olacak?' başlıklı yazımda ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'ın 'Şehrin batısı ve kuzeyinde yeni sanayi bölgeleri oluşturacağız' sözlerini eleştirmiştim.

'SİYASET YAPMAYACAĞIM'
Yazımda şu ifadelere yer vermiştim; 'Şehrin imar planlarını ESO mu yapıyor? Peki imar planlarında yeni sanayi bölgelerinin oluşturulmasına kim karar veriyor? Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi karar veriyor. Herkesin bildiği gibi; Yılmaz Büyükerşen şehrin batısı ve kuzeyinde yeni sanayi bölgelerinin oluşturulmasına asla izin vermez. Kesikbaş Mart 2019'da Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olur. Ve seçilirse ancak bunu gerçekleştirebilir. Yoksa Kesikbaş gönlünden Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı mı geçiriyor?' Kesikbaş yazımla ilgili önceki gün kısa bir açıklama ile 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nu gönderdi. Kesikbaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 'Ayhan Bey günaydın. Yazınızı okududum. Sanayi Odaları yasası yetki ve sorumluluk alanlarını gönderiyorum. Siyaset yapmak gibi bir tasarrufum yoktur. Amacımız Eskişehir'in zenginleşmesini sağlamak, aş ve iş olanaklarını arttırmaktır. 5174 sayılı yasanın 12. Maddesi e fıkrasına bakmanızı rica ediyorum. Saygı ve sevgiler.'

YÜKSEK TEKNOLOJİ
MERKEZLERİ OLACAK
Kesikbaş'ın gönderdiği 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 12'nci maddesinin e fıkrasında şu ifadeler yer alıyor: 'Yetkili bakanlıkça uygun görülen alanlarda sanayi siteleri, endüstri bölgeleri, organize sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoparklar, teknoloji merkezleri kurmak ve yönetmek; 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu çerçevesinde serbest bölge kurucu ve işleticisi veya işleticisi olmak, antrepo işletmek ve fuar alanları, kongre merkezleri ile ticaret merkezleri kurmak, işletmek veya kurulmuş olanlara iştirak etmek.' Bu konuyla ilgili Kesikbaş'ı aradım. ESO olarak Hamamyolu'na, Batıkent'e fabrika kurmayacaklarını belirten Kesikbaş; 'İhtisas Organize Sanayı Bölgeleri kurmayı istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesi kurmak öyle eskisi gibi kolay değildir. Bütün altyapıları, arıtma tesisleri, sosyal imkanları önceden yapılması gerekiyor. Biz ağır sanayinin olduğu çevreye zarar veren sanayi bölgeleri kurmayacağız. Bizim organize sanayilerimiz yüksek teknoloji ve mükemmeliyet merkezi olacak' dedi.

BURSALILAR NİYE GELSİN?
'Yeni OSB'lere Bursalı sanayiciler niye gelsin?' diyen Kesikbaş; İstanbul'dan çok büyük yatırımcıların gelmesini beklediğini söyledi. Kesikbaş; 'Bursa'da tam 18 OSB var. Karacabey'de dağın üzerine daha yeni TEKNOSAB kurdular. 10 milyon metre kare alana yaptılar. Bunun yanında dolması beklenilen 20 milyon metre karelik bir OSB daha var. Bundan dolayı Bursalılar niye Eskişehir'e gelsin? Biz Bursa sanayicileriyle işbirliği protokolü yaptık. Havacılık, Raylı Sistemler, Uzay Teknolojileri alanlarında kümelerle işbirliği yaparak, hep birlikte dünyaya açılmak için bu protokol gerçekleştirdi. Bursa gerçekten Yeşil Bursa'ydı. Eskişehir hiçbir zaman yeşil olmadı ki! Eskişehir'in civarı hep bozkırdı. Eskiden sadece kent merkezi yeşil idi. (Vişnelik-Sümer mahalleleri) Kurmayı düşündüğümüz OSB Eskişehir'in çok batısında Bozüyük'e doğru bir alanda yapmayı planlıyoruz. Bu konuda herkesle işbirliğine açığız. Bizler bu kentin insanları olarak Eskişehir'in çevresine zarar verecek bir çalışma yapmayız' dedi. Kesikbaş'ın konuyla ilgili açıklamaları böyle. Kurulması planlanan OSB'ler konusu önümüzdeki süreçte çok tartışılacak gibi gözüküyor.
---------------------------------------------------------

GERÇEK BİR HAVACILIK TUTKUNU GEREDE

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı'nın dört yıldır başarıyla Müdürlüğünü yapan Doç. Dr. Ender Gerede,üniversitenin bölünmesi nedeniyle görevinden ayrıldı. Personeliyle vedalaşan Gerede, kendi sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda konuyla ilgili şu görüşlerini dile getirdi; 'Kıymetli arkadaşlarım, bağlantılarım, 4 yıldır sürdürdüğüm Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı Müdürlüğü görevim Anadolu Üniversitesinin bölünmesi nedeniyle sona erdi.
Görevim kapsamında çok kıymetli dostluklar biriktirdik, işbirlikleri geliştirdik. Aklı havada gönlü uçaklarda tutkulu havacılarla tanıştık, onlardan çok şey öğrendik. Kendisini bilime ve çocukların eğitimine adayan güzel insanlarla heyecan verici projeler gerçekleştirdik. Bize göre katma değeri ve yaygın etkisi olan işler yaptık. Bir gıdım da olsa faydamız dokunduysa ne mutlu bize…Çünkü istikbal göklerde! Ve son olarak: Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık! Yaşasın Çocuklar!
Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde ders vermeye, asistan yetiştirmeye ve bilimsel çalışmalar yapmaya devam.' Gerçek bir havacılık tutkunu olan Gerede sayesinde Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı düzenlediği şenlikler ve projelerle çocukları havacılığa sevdirdi. Gerede'nin aynı başarılı çalışmaları ESTÜ'de de yapacağına inanıyorum. Kentimizin havacılık tutkunları kendisini asla unutmayacak...
------------------------------------------------
NOSTALJİ
TEMELİNİ ATTIĞI ÜNİVERSİTEYİ AÇTI

Tarih: 19 Ocak 1994. 24 yıl önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) açılış töreni yapılıyor. Eskişehir'in ikinci üniversitesinin açılışı dönemin Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel tarafından gerçekleştiriliyor. ESOGÜ'nün Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Esat Erenoğlu açılış sonrasında Demirel'e plaket veriyor. 24 yıl önceki açılış törenini o yıllarda Doçent Dr. Olan Gaye Usluer sunuyor. Demirel Başbakan iken temelini attığı üniversitenin açılışını yapmanın gurur ve sevincini yaşıyor. 1927 yılında Emirdağ'ın Göğüs Yaylası'nda dünyaya gelen Esat Erenoğlu 1952 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitirdi. Amerika Colombia Üniversitesi'nde dört yıl çalıştı. ESOGÜ'nün kurucu Rektörlüğünü üstlenen Erenoğlu 8 yıl önce 24 Nisan 2010'da vefat etti. Eskişehir'in yetiştirdiği büyük bilim insanı Esat Erenoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Üniversiteye ve Eskişehir sağlık sektörüne yaptığı büyük hizmetler asla unutulmayacak.
------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay:
Harun Bey, beni Büyükşehir adayı yaparsanız, kesin kazanırım. Bakın ES ES formamı bile giydim.
AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Emine Hanım, bu iş ES ES forması giymeyle olsaydı; Fethi-Nihat-Ender'leri aday yapardık.
----------------------------------
FIKRA
BU RESMEN DOLANDIRICILIK

Kadın gece yarısı ıssız sokaktaki evine dönerken adamın biri kolundan yakalayıp az ötedeki parka sürüklemiş ve çalı yığınının arkasına yatırmış.. Pantolonunu aşağı doğru indirip kadının üzerine çullanmış..
'İmdaat!.. Yardım edin.. Dolandırıcı var!' diye çığlık atmış kadın.. Adam aşağıya kadar inen pantolonu ile ayağa kalkmış..
'Aptal!'demiş, 'Ben dolandırıcı değil, tecavüzcüyüm!'
'Sensin aptal!'demiş kadın, eliyle işaret ederek.. 'Ulan bu kadarcık şeyle tecavüz mü olur? Bu resmen dolandırıcılık!..'