'Yargı, seni de alırsa şaşırma Kılıçdaroğlu' sözünü Adalet Yürüyüşü'nün kızgınlığına bağlamıştım ama Reis'in 'seyir defteri' durumun daha ciddi olacağına işaret ediyor.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan; 'Kılıçdaroğlu'nun içeridekiyle bağlantısı çıkarsa şaşırmayın' dedi.
'İçerideki' kim? MİT TIR'ları davasından casuslukla suçlanarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu.

BERBEROĞLU AİLESİNE YOĞUN BASKI YAPILIYOR..
'Havuzda takla atan yandaş basın' aynı anda atışlara başladı;
· İlk atışlar Berberoğlu'nun avukat kızına yapıldı; 'Casusluğu tescillenen Berberoğlu'nun kızı Dilara Berberoğlu, Büyükada'da darbe toplantısında basılan casuslarla aynı yapı içinde yer alıyor.' Bunun bir iftira olduğu gayet açıktı.
· FETÖ içinde yıllarca ikinci adam olarak kalan Nurettin Veren isimli itirafçı; 'Dilara Berberoğlu FETÖ tarafından Ekrem Dumanlı'nın oğlu ile evlendirildi' diye yazdı. Bu çirkin iddia tekziple yalanlandı.
· Enis Berberoğlu'nun karısının her gün defalarca CHP Genel Merkezi'ni arayarak 'Kocamı çıkartın; yoksa karışmam...' dediği yazıldı.
· Enis Berberoğlu'nun; 'Beni çıkartmazsanız konuşurum...' dediği servis edildi.

'İTİRAFÇI OL HAPİSTEN KURTUL (!)..'
Açıkça dillendirilen, kurcalanan (!) konu belli oldu;
'CHP'li Enis Berberoğlu'nun casusluktan tutuklanma nedeni olan MİT TIR'ları belgelerini Ekrem Dumanlı CHP lideri Kılıçdaroğlu'na verdi, Kılıçdaroğlu'da Enis Berberoğlu vasıtası ile Can Dündar'a ulaştırdı.'
Bu durumda en önemli nokta; Enis Berberoğlu'nun yayınlanan belgeler ile Kılıçdaroğlu bağlantısını 'itiraf etmesi.' Böylece Berberoğlu 'itirafçı' olduğu için dışarıya çıkar, Kılıçdaroğlu tutuklanır…

ASIL HEDEF CHP Mİ ?
· CHP, 'terörle ilişkilendirileceği' korkusu ile destek verdiği dokunulmazlıkların kaldırılmasının görünürde HDP'liler ile ilgili olduğunu düşünürken gerçekte asıl hedefin CHP olduğunu yeni anlamaya başladı.
· Cumhuriyet karşıtlığının pervasızca ortaya döküldüğü bu ortamda Cumhuriyet'in önder kadrosunun ve onların kurduğu CHP'nin rahat bırakılmayacağı belliydi.
· CHP'ye 'Yeni CHP' eklemesi yapılarak ne kadar terör örgütü varsa(!) tümü ile bağlantılı yakıştırmalar yapılması niyeti anlamaya yetiyordu.
· Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 'muhtemel' adaylardan ya da 'aday belirleyicilerden' en güçlüsü olan Kılıçdaroğlu'nun yıpratılması ve karalanması gerekiyordu. Ama asıl hedefin Kılıçdaroğlu değil 'dengine getirip' CHP'yi kapatmak olduğunu da bir kenara yazın.

'İÇERİDEKİ ADAM' NE DÜŞÜNÜYOR?
Tüm bu karmaşa içinde 'içerideki'nin ne düşündüğü çok önemliydi;
Enis Berberoğlu beklenen açıklamasını yaptı;
'Adaletin tecelli etmesi engellenebilir, hukuken aklanmam gecikebilir, çektiğim eziyet uzayabilir. Ama hiçbir halde benden suçlu, iftiracı, ve ortada bir suç olmadığı için itirafçı çıkmaz.'
· Bu arada kongreler sürecine giren CHP'nin depreşen hizip tartışmalarından
bir an önce kurtulup, 'seçim sathı mailine' girmesi, 'Adalet, Özgürlük ve Demokrasi' ortak paydasında güçlü bir muhalefet yelpazesini oluşturması gerekiyor. Aksi takdirde; 2019'a kalmayacak gibi görünen seçimlerin akşamında balkonda;
R.Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli; 'Beraber yürüdük bu yollarda ' şarkısını birlikte söyler, Doğu Perinçek'te elleri ile tempo tutar..(!)

İNSANLARIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN…
LDP İl Başkanı Önder Artan'ın Osmangazi Üniversitesi'ndeki işine sözleşme süresi dolmadan son verildi. Artan'ın işine, sosyal medyada Y. Büyükerşen'e yapılan saldırıyı kınaması sonrası 'yukarıdan' gelen bir emirle son verildiği iddia ediliyor.
'Yukarıdaki' kimdir, var mıdır? Bilmiyorum ama lütfen siyaseti insanların mutluluğu için yapalım ve kimsenin ekmeği ile oynamayalım.
Sayın Rektör'e ve 'Yukarıdakine'; 'Voltaire'in 'Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm' sözünü hatırlatmaya gerek var mı?