AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan 27 Ağustos'ta BBP'ye yaptığı ziyarette AK Parti Bayramlaşma töreninde Milletvekili Nabi Avcı ile AK Parti MKYK Üyesi aynı zaman da Milletvekili Harun Karacan arasında gerginlik yaşandığına ilişkin iddialara yanıt vermişti.

'SORUN YOK' DEMİŞTİ
Zihni Çalışkan, 'Böyle bir durum söz konusu değil. Harun Bey muhtemelen kendi işlerinden kaynaklı partimizin programına biraz gecikerek geldi. Geldiği gibi de kendisine söz verildi. Nabi beyin de canlı bir televizyon programı vardı. Programa katılmak için erken ayrıldı. Bunlar partimizi yıpratmaya yönelik bir algı. Bizim partimiz geleneklerine bağlı, parti disiplinine önem veren bir partidir… Bizim partimizde böyle bir sorun yok. . Bunlar gündem oluşturmaya yönelik söylemler. Bu sadece şehre ilişkin gündem oluşturmaya yönelik çaba. Şehrin bunlarla kaybedecek zamanı yok' ifadelerini kullanmıştı. Çalışkan partide Avcı ile Karacan arasında sorun olmadğını belirterek; iddiaların partilerini yıpratmaya yönelik bir algı olduğunu savunmuştu.

'BÖYLE BİR HAVA ESTİRDİM Mİ?'
Ancak AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Güney, önceki gün Es gündem 26'ya yaptığı açıklamayla Çalışkan'ı bu konuda yalanladı. Günay 'Harun Karacan'la aramızda, sorun demeyelim ama bir problem var herhalde diye düşünüyorum. O zaman il başkanımız Dündar Bey'di. Harun Bey ile uyum içinde çalışmaya gayret ettik… Haftada bir şehrin sorunları üzerine toplantı yapıyorduk. 3'ncü toplantıdan itibaren Harun Bey katılmadı. Davet edilip gelmeyince kararlar verilmeye başlandı. Böyle bir ayrışma oldu sanki… 'Bu uzlaşma kültürünün olması lazım. Ayrışma gittikçe daha keskinleşti. Diyaloğu kesen taraf biz değiliz… Hep onu söylüyoruz… Ben şu makamdayım deyip, tek başına karar alıp yapmak doğru değil… Bu, hiçbir zaman hiç kimse tarafından onaylanmaz… Ben bir yıl MKYK üyeliği yaptım… Hiç şehirde böyle bir hava estirdim mi? MKYK üyesiyim, ben bunu yaparım… Böyle bir şey olmaz zaten' dedi.

ÇALIŞKAN ÜZERİNİ KAPATAMADI
Aynı Günay eski AK Parti İl Teşkilatıyla ilgili de sert konuştu. Günay; 'Dördüncü vekil çıkarabilirdik uyumlu çalışılmadı. Nabi Bakanımız ve ben, 4 çıksın diye uğraştık. Ama ne yazık ki aynı desteği biz il yönetiminden ve SKM'den göremedik. 2017 Eylül ayında Teşkilatın beni yalnız bıraktığını hissettim' diye konuştu. Günay yaptığı zehir zemberek açıklamalarla partide bir bölünme ve ayrışmanın olduğunu gözler önüne serdi. Nabi Avcı-Emine Nur Günay ile MKYK Üyesi Harun Karacan arasında büyük bir gerginlik ve çekişmenin yaşandığı zaten kamuoyu biliyordu. Çalışkan bunun üzerini kapatmaya çalışıyordu. Ancak Günay'ın son açıklamasıyla 'şapka düştü, kel göründü.' AK Parti'de daha öncede parti içi kavgalar yaşanmıştı. Ancak bu kavgalar basına verilen demeçlerle, törenlerde birbirlerine racon kesmelerle gözler önüne serilmiyordu. Dönemin İl Başkanı Fikret Dönmez ile Merkez İlçe Başkanı Hasan Tuç, İl Başkanı Murat Canözer ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı arasında da kavgalar yaşanmıştı. Ama bunlar bu kadar basının önünde olmamıştı.

TEK KARAR VERİCİ AVCI MI?
Meslektaşımız Ayşe Kaytan Uçak'ın 'Nabi Hoca'nın ismi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor. Olabilir mi?' sorusuna Emine Nur Günay; 'Kendisinin takdiridir. Nabi Hoca'mız şehrimizin lideridir, öncüsüdür. Çok da iyi olur ama kendisinin kararı. Ben onun adına bir şey söyleyemem'diye yanıt verdi. Günay bu sözleriyle 'Nabi Hoca isterse Büyükşehir Belediye Başkan adayı olur' diyor. 'Kendisinin takdiridir' diyerek onu bu konuda tek belirleyici olduğunu vurguluyor. Günay'a göre Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi değil, Nabi Avcı belirleyecek. Günay verdiği yanıtla Avcı'yı Genel Başkanın üstüne çıkarmış olmuyor mu?

BARUT FIÇISI GİBİ
Günay'ın açıklamalarına eski İl Başkanı Dündar Ünlü yanıt verdi. İl Başkanı Zihni Çalışkan bu konuyla ilgili konuşacak mı? MKYK Üyesi Harun Karacan Günay'a yanıt verecek mi? Emine Nur Günay ile birlikte hareket eden Nabi Avcı onun yapacağı açıklamadan önceden haberi oldu mu? Olduysa bu açıklamanın yapılmasına onay verdi mi? 24 Haziran seçimlerinde büyük başarı elde ederek, CHP'yi hüsrana uğratan AK Parti şu günlerde tam anlamıyla barut fıçısı gibi. Parti içerisinde yaşanan bu çekişme ve kavga ortamı yerel seçimlere nasıl yansır?
----------------------------------------------------------
NOSTALJİ
AŞAĞI KUZFINDIK'IN KAHRAMAN KADINLARI

Tarih 24 Ağustos 1921. 97 yıl önce Aşağı Kuzfındık Köyü'nden Eşe Ebe (Eşe Erdemir), kucağında Abidin Erdemir, yanında Mehmet Ali kızı Hanife Gül, şehit Selim oğlu Bahri Özden'le Ağustos'un sarı sıcağında Sakarya savaşına katıldı. Bir çift öküzü ve kağnısıyla geri hizmette bulundu. Eşe Ebe ve beraberindekiler Beypazarı'nda konakladı. Sakarya Savaşı'nda Aşağı Kuzfındık Köylü kadınlar kahramanlık destanı yazdı. Sakarya Savaşı'nda cephane taşımak için köyün kadınları öküzleri ve kağnı arabalarıyla birlikte orduya yardım etmek için Fatma Çavuş önderliğinde sabahleyin erkenden Boyalıçam Mevkii'nden köylüler tarafından uğurlanır.(Nallıhan Beydilli köyü taraflarında orduya cephane taşıyarak yardımcı olurlar.) Ak Ajans'tan alınan bir haberde İnönü Haniyesi'nin Kuzfındık Köyü'nden 12 kadın kahramanın isimleri geçti. Bu isimler şöyle sıralandı;
1. Ali kerimesi Alime (Elime)
2. Selim kızı Şükriye
3. Hacı Osman kızı Fatma (Fadime Çavuş)
4. Musa kızı Aişe
5. Mehmet Ali kızı Hafize (Hanife)
6. Ferit kızı Fatma
7. Mehmet kızı Ümmühan
8. Hacı Mustafa kızı Fatma
9. Veli Onbaşı kızı Aişe (Eşe)
10. Manav İbrahim Kızı Fatma
11. Ali kızı Aişe (Eşe)
12. Manav Hasan kızı Fatma
Bu isimleri yazılı 12 kadın ifa ettikleri vatana hizmetlerden dolayı birer 'İstiklal Madalyası' ile taltif edildi. Bu kadınlardan müteşekkil erzak kolu kumandanlığını yapan Fatma Onbaşı da çavuşluğa terfii edildi.
12 Kadının kahramanlık destanı yazdığı köy olan Aşağı Kuzfındık Köyü (Bugün mahalle statüsünde) Eskişehir iline 40 km, İnönü ilçesine 28 km uzaklıktadır. İnönü'ye bağlı bir mahalledir. Kucaklarında çocuklarıyla birlikte kağnı arabalarıyla Türk ordusuna erzak taşıyan 12 kahraman kadın bugün hayatta yok. Eskişehir'in yiğit kahraman 12 kadınına Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Sizlerin vatan için verdiğiniz büyük hizmetleri Türk milleti asla unutmayacak…
----------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Gazeteci Uğur Dündar:
Kazım Başkan, Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü niye gelmedi?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Bunu bana değil, Ahmet Bey'e sorun. Onlar Ahmet Başkanın kankaları.
Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen: Ahmet Bey, bakıyorum milletvekillerin hepsi senin kankanmış. 2019 yerel seçimlerinde senin sırtın artık yere gelmez.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Her ikisi de kankam olsa ne yazar? Sanki beni Büyükşehir adayı mı yapacaklar?
--------------------------
FIKRA
Lekesiz delikanlı

Mahallede kavga edip etrafı birbirine katan delikanlı yakalanıp suçüstü mahkemesine çıkarılmış, tam ceza alacakken 'Ben suçsuzum efendim, geçmişimde tek bir leke bulamazsınız' diye savunma yapmış.
'Öyle mi?' diye yumuşamış hakim, 'Böyle temiz biri olduğunuza dair geçerli bir şahidiniz var mı?'Delikanlı köşede oturan semt karakolunun komiserini işaret edip
'Tabii, orada oturan komiser bey buna tanıktır' diye cevap vermiş. Komiser ayağa fırlamış 'Yalan efendim' demiş, 'Bu adamı hayatımda ilk defa görüyorum.' Delikanlı 'Gördünüz mü efendim' diye araya girmiş '15 yıldır bu mahallede oturuyorum, komiserim beni bir kere bile görmemiş… Yeterli kanıt değil mi sizce?..'