Halk oylaması sürecine girdiğimiz günden beri 'sağolsunlar (!)' havuz medyası ve devletin resmi yayın kuruluşu TRT sayesinde siyasi iktidarın temsilcilerini saatlerce ekranlarda dinledik.
Söylediklerinin tümünü ezberlemek çok da zor olmadı(!)
İsterseniz, Anayasa değişikliklerini savunan siyasetçilerimize sorulan soruları ve verilen cevapları eğitimcilerin çok sevdiği 'soru-cevap yöntemi' ile yeniden anımsayalım;
· Bu halk oylaması herhangi bir partiyi ya da herhangi bir kişiyi seçmek için yapılan bir seçim değil ülkemizin geleceği ile ilgili önemli değişimler yaratacak anayasa değişikliklerini kabul etmek veya etmemek ile ilgili bir oylamadır. Miting meydanlarında Kılıçdaroğlu'nun 1998 yılı gençlik filmlerini göstererek hangi anayasa maddesini açıklıyorsunuz ya da neyi savunuyorsunuz?
· Bu anayasa değişikliği teklifleri ile yasama, yürütme ve yargının bir kişinin emrine gireceği ile ilgili kaygılar var. Bu değişikliklerle 'Tek adam' rejimine gidileceğinden, devletin otoriter bir 'parti devleti' olacağından endişe ediliyor. Ne dersiniz ?
-Kılıçdaroğlu yalan söylüyor!
· Anayasa maddelerinin toplumsal mutabakat ürünü olması gerekirken Meclis'ten yangından mal kaçırır gibi geçirildiği bu yüzden toplumun ikiye bölündüğü, birlik ve beraberliğimizin zedelendiği söyleniyor. Siz ne dersiniz?
· Anayasa Mahkemesi'nin ve HSYK üyelerinin seçiminde Cumhurbaşkanı'nın tamamen etkili olduğu bu durumda Cumhurbaşkanı'nın hiçbir zaman hiçbir suçtan yargılanamayacağı ve ömür boyu dokunulmazlık kazanacağı anlaşılıyor. Yargının tarafsızlığı zedelenmiş olmuyor mu?
· Cumhurbaşkanı tek başına OHAL ilan edebilecek, OHAL süresince ülkeyi kararnamelerle yönetebilecek. Bu durumda TBMM'nin her an devre dışı bırakılması söz konusu olmaz mı?
-Kılıçdaroğlu yalan söylüyor!
· Yeni sistemde Cumhurbaşkanı eşini, oğlunu, kızını, damadını ya da herhangi bir kişiyi sayı sınırlaması olmaksızın yardımcı ve bakan olarak atayabilecek. Çağdaş cumhuriyetlerde 'hanedan' benzeri yapılanmalar olur mu?
· Yeni anayasa değişikliklerinin Suriye Anayasası ile birçok benzerliği olduğu hatta 6 maddede birebir benzerlik olduğu açıklandı. Bu konuda düşünceniz nedir?
-Kılıçdaroğlu yalan söylüyor!
· Efendim 2002 yılından bu yana büyük bir çoğunlukla iktidardasınız. Yapmak isteyip yapamadığınız hiçbir düzenleme, çıkarmak isteyip de çıkaramadığınız hiçbir kanun olmadı. Durum böyleyken bu değişikliklerde neden bu kadar ısrar ediyorsunuz?
· FETÖ hainlerinin 'simitçi, kahveci, gazozcu' ayakları bile açığa çıktı. Bu işin siyasi ayağı hiç yok mu? Bu konuda bir çalışma var da biz mi göremedik?
· Önerilen değişikliklerde Cumhurbaşkanı'nın TBMM'yi fesih yetkisi yok denildi. Cumhurbaşkanı'na, kendisi de yeniden seçime girmesi kaydıyla istediği zaman milletvekili seçimlerini yenileyebilme yetkisi verildiğini, bunun adının da 'karşılıklı fesih ilkesi' olduğu açıkça yazıldı. Sizce de doğru değil mi ?
-Kılıçdaroğlu yalan söylüyor!
· Önerilen anayasa değişikliklerinin ülkemize ne katkısı olacağını açıklamak yerine sürekli Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiriyorsunuz. Ancak Kılıçdaroğlu'nun beraber televizyon programına çıkma teklifine neden hiç yanaşmıyorsunuz? Buna Anadolu'da 'minderden kaçmak' denildiğini biliyor musunuz?
-Kılıçdaroğlu yalan söylüyor!
· Bazı toplantılarda 'Bolu Beyi'nin torunları' ile 'Köroğlu'nun torunları' karıştı galiba (!)
· Bizim için çok anlamlı ve değerli 'Çanakkale Geçilmez' sözünü 'Çanakkale geçildi' esprisi haline getirdiniz.
Tarih bilginiz mi karıştı yoksa prompter cihazı arıza mı yaptı?
- Kılıçdaroğlu yalan söylüyor!
Aynen meydanlarda, televizyonlarda olduğu gibi yukarıda sorduğumuz sorulara da 'çok ayrıntılı', 'mükemmel(!)' cevaplar verdiniz.
Bu kadar ayrıntılı ve aydınlatıcı cevaplardan sonra(!) 'sayenizde' güzel yurdumuzun, laik ve demokratik cumhuriyetimizin, çocuklarımızın geleceği ile ilgili vereceğimiz karar iyice netleşti…
Sonuç Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olsun…