Bilindiği gibi 4+4+4 sisteminde ilkokul ve ortaokulu bitirdiğiniz zaman diploma alamazsınız. Diploma alabilmek için liseyi bitirmek zorunludur. Yurttaşlarımızın bazıları ilkokul ve ortaokulda diploma verildiğini bilmiyor olabilir. Ancak bu durumu Milli Eğitim Bakanlığı da bilmiyor olabilir mi?

· Liseye devam etmek yasal zorunluluk olduğu halde, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) ile yerel yerleştirme yapılan 91 bin 687 öğrenciyi 'yer yok' diye liselere almayanlar Solomon Adaları'nda mı yaşıyorlar?

YENİ BAKAN'IN EMİRLERİ DİKKATE ALINMIYOR MU?

· Eskişehir genelinde tercih yapmayan öğrenci sayısı 1169, tercih yaptığı halde yerleşemeyen öğrenci sayısı 700 olarak açıklandı. Bu sayılara ilk üç tercihine yerleşemeyenleri de eklediğimizde nakil döneminde okulların açık kontenjanları çok önemli hale geldi.

· Yerleştirme işlemleri başlamadan ortaokuldan imam hatip lisesine dönüştürülen Tunalı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 241 boş kontenjan mevcut. Aynı şekilde Odunpazarı Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 233 boş kontenjan görünüyor. Yani bu okullar neredeyse hiç tercih edilmemiş.

· Tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı, 20.07.2018 tarih ve 13587983 sayılı genelge ile 'Kamu kaynaklarının verimli kullanılması, öğrenci ve veli taleplerine duyarlı bir yerleştirme imkanı sunulması için, fiziki kapasitesi uygun olan ve boş derslikleri bulunan imam hatip ve meslek liselerinin Anadolu liselerine dönüşümünün sağlanması' bildirildi.

Bu genelge hükümleri Eskişehir'de yerine getirildi mi?

58 BİN EK KONTENJAN ARTIRIMINDA ESKİŞEHİR NEREDE?

· Bakan Ziya Selçuk'un göreve başlamasından sonra MEB, nakil döneminde Anadolu liselerine ek olarak 58 bin kontenjan yarattı. Buna göre 16 yeni Anadolu lisesi açıldı, 38 mesleki ve teknik eğitim kurumu dönüştürüldü, 650 Anadolu lisesinde ciddi kontenjan artışları yapıldı, 6 mesleki ve imam hatip lisesinin boş kontenjanlarından oluşan şubelerine Anadolu lisesi şubesi açıldı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığın yukarıda belirtilen ve takdirle karşılanan çalışmalarına hangi biçimde ve ne kadar katkıda bulundu?

Bu konuda açıklama yapılmamasının nedeni hiç bir şey yapılmamış olması olabilir mi?

İMAM HATİP SEÇMEYENLERE KONTENJAN YOK MU?

· Sayın Necmi Özen tarafından çok tercih edildikleri için 'adeta suçlu' ilan edilen Kılıçoğlu, Salih Zeki, Fatih Anadolu liselerine fazla talep olacağını tüm Eskişehir biliyordu. Buna rağmen üç okulun nakil dönemindeki boş kontenjan sayıları yine taleplerin çok altında belirlendi.

Daha önce yukarıdaki üç liseye çok yakın Yenikent mahallesindeki bazı

ortaokullara bir gecede imam hatip sınıfları açanların aklına şimdi neden okul dönüşümleri ve sınıf açma seçenekleri gelmiyor?

Kenan Yalçın Anadolu Lisesi, H. Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi, Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi gibi şehrimizin daha çok tercih edileceği bilinen okullarında nakil dönemi boş kontenjanları (0-1) olarak belirlenmiş. Yani nakil döneminde, yeni başvuru koşullarına göre hiç kimse bu okulları tercih edemeyecek.

İlk kılavuzdaki yanlış kriterler yüzünden bu Anadolu liselerine giremeyen not ortalamaları çok yüksek başarılı öğrenciler hatta okul birincileri yine bu okullara giremeyecekler.

Kent merkezindeki bu okullara yeni koşullara göre çok başvurunun olacağı bilindiği halde kontenjan artırımı ile ilgili neden yeterli çalışma yapılmadı?

Tüm bu çalışmalara (!) yakından bakınca insanların aklına ister istemez 'İmam hatipleri seçmeyenler cezalandırılıyor mu?' sorusu ya da 'Yeni Bakan'ımıza ve icraatlarına karşı mısınız?' sorusu geliyor.

Benim aklıma ise sadece üzdüğünüz, umutlarını yok ettiğiniz çocuklar geliyor...