12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 37 yıl geçti.
'Yaşayarak' gördüğümüz olayları anımsadıkça, 'Çekilen acıların hangi birini anlatsam… ' diye zorlanıyorsunuz ve boğazınıza bir şeyler düğümleniyor.

'BİZİM ÇOCUKLAR BAŞARDI…'
Amerika'nın, CIA Türkiye Masası Şefi,12 Eylül darbesi yapıldığı gün, Başkan J.Carter'a giderek 'Bizim çocuklar başardı' demişti.
ABD'nin 'Our Boys'ları kimlerdi?
ABD askeri bir darbeyi neden destekledi, hatta darbe için gerekli ortamın oluşmasına neden yardımcı oldu?
· 1980'in başlarında Hükümet; ABD'ye 'Türkiye'deki üsleri bizim iznimiz olmadan başka amaçlar için kullanamazsınız' demişti.
· ABD, Yunanistan'ın NATO'nun askeri kanadına girmesini veto etmemesi için Türkiye'yi sıkıştırıyordu.
· İran'daki rejim değişikliği Körfez'i hareketlendirmişti. Türkiye'de, ABD'nin sözünü dinleyecek otoriter bir iktidar olmalıydı.
· Düğmeye basıldı ve çatışmalar, terör, ideolojik suikastlar, katliamlar 'çatışan tarafların bile anlayamadığı' boyutta arttı.
· Amaca ulaşılmış(!) Türkiye'de büyük bir çoğunluk askeri darbeyi istemeye başlamıştı. 'Koşulların yeterince oluştuğuna' karar veren(!) askerler 12 Eylül 1980'de yönetime el koydu.
· Darbe sonrası yaşananlar hepimizden çok şeyler götürdü; Halkın siyaset yaparak bir şeyleri değiştirebileceği inancı 12 Eylül'le beraber yok edildi.
· Siyasete ilgisiz, ülke sorunlarına duyarsız, köşeyi dönme meraklısı, 'dizi, film ve futbol arasına sıkıştırılan' bir toplum yaratıldı.
· 12 Eylül 'anarşi'yi önlemiş gibi göründü. Ama kısa bir süre sonra durumun sadece 'şekil değiştirdiği' anlaşıldı.

FETÖ, 12 EYLÜL DARBESİNDE KORUNDU…
· FETÖ elebaşı F. Gülen, İzmir'de görev yaparken 12 Eylül 1980 darbesinden hemen önce rapor alarak görevinden ayrıldı. Darbenin olacağı bir gün önce kendisine haber verilmişti.
· 12 Eylül'de hakkında arama kararı çıkartılan FG, bir türlü bulunamadı(!). FG bu dönemde serbestçe dolaşıyor, açılışlara katılıyor, seminerler veriyordu.
· FG, aranmaya başlandığı(!) 12 Eylül 1980'den tam 6 yıl sonra 1986'da teslim oldu ve ifadesi alındıktan sonra İzmir Sıkıyönetim Komutanlığı'nca hemen serbest bırakıldı. Adeta 'Sihirli bir el' FETÖ'yü koruyor, 'içeride ve dışarıda' örgütlenmesi için her türlü desteği sağlıyordu.

12 EYLÜL DARBESİ PKK'YI BÜYÜTTÜ…
· 1978'lerde PKK, güneydoğudaki örgütlenmeler içinde en zayıfı ve teorik düzeyi en düşük olanıydı.
· Terörist başı Apo'nun, istihbarat örgütleri ile olan ilişkisi 1970'lerden beri Devrimci/Sol çevrelerde konuşulan bir konuydu. Sosyalistler 'Apocuları' yani PKK'lıları toplantılarına bile almıyorlardı.
· 1980 askeri darbesi, öncelikle güneydoğudaki solcu Kürtleri tasfiye etti. Meydan, bu dönemde sesiz kalmayı tercih eden PKK'ya bırakıldı.
· Mamak, Diyarbakır gibi cezaevlerinde belki de Türkiye tarihinin en acımasız işkencelerinden geçirilen insanlara PKK'ya katılmaktan başka seçenek bırakılmadı.
· Bir süre sonra ideolojik temelli hareketler yerini PKK merkezli etnik ayrımcı Kürt şövenizmine bıraktı. Zaten emperyalistlerin istediği de buydu.

37 YIL SONRA GERİYE BAKTIĞIMIZDA…
12 Eylül cuntacılarının koruduğu, kolladığı (!) FETÖ;15 Temmuz'da Türkiye'yi ele geçirmeye kalkıştı.
12 Eylül'den sonra palazlanan ve 'Paşa'ların gözü önünde yıllarca İncirlik'ten beslenen PKK terör örgütü, ABD tarafından açıkça 'legal' müttefik ilan edildi.
Bu gelişmelere baktığımızda; 12 Eylül'ün 'Konsey Paşaları' da kandırılmış mı oluyor?
'Kandırıldık' deyince tüm günahlar (!) affediliyor mu?
Ve neden yıllardır hep 'Kandırılamayanlar' sürülüyor, kıyılıyor, eziliyor?