Eğitim camiası ve Eskişehirliler 2017 yılı yönetici değerlendirme sonuçlarını ve yeni eğitim yöneticilerini yine Sonhaber'den öğrendi.

BAŞYİĞİT'E POSTA KOYDU

Okulların açılmasına sayılı günler kala 27 okula yeni müdür atandı. Yapılan değerlendirme sonucunda yönetici olan 12 Başmüdür Yardımcısı ve 149 Müdür Yardımcısı da okullarda görevlendirildiler. Ancak müdürlüğü boş olan 46 okula yönetici ataması yapılamadı. Bu okullar ikinci duyuruya çıkacak. Eskişehir'in en gözde eğitim kurumlarından olan Fatih Fen Lisesi Müdürlüğüne Fizik Öğretmeni Ali Rıza Ezen getirildi. Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'in yaptığı son toplantıda gerilime neden olan Mustafa Asım Elbinsoy Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü oldu. Toplantıda 'Ben ön sıralara gelmem' diyerek, Müdür Başyiğit'e 'posta koyan' Elbinsoy anlaşılan bu hareketini karşılığı olarak birileri tarafından mükafatlandırılmış. Bu atamayla Başyiğit'in karizması, O toplantı sonrasında bir kez daha çizilmiş oldu.

MEHMET AKİF'DE SÜRPRİZ İSİM

Salih Zeki Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcısı olarak büyük emekleri olan Hasan Kaymakçı'nın bu okulun müdürü olması bekleniyordu. Kaymakçı'nın puanı da bu müdürlük için yeterliydi. Ancak Kaymakçı Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine Müdür oldu. Salih Zeki Anadolu Lisesi Müdürlüğüne de Tarih Öğretmeni İbrahim Çambel getirildi. Şahin Kılınç ile Ali Yıldız Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürlüğü için yarışıyordu. Kılınç'ın puanı Yıldız'dan fazlaydı. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, Kılınç'ı, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman Yıldız'ın bu okula müdür yapılmasını istiyordu. Ancak her ikisininde isteği gerçekleşmedi. Kılınç ve Yıldız dışarıda kaldı. Bu okula sürpriz isim olarak İlker Atasever müdür olarak görevlendirildi.

BRANŞI TUTMADI

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa Eker Eskişehir'in en köklü eğitim kurumlarından olan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski Ticaret Lisesi) Müdürü oldu. Son yıllarda eğitim başarısını arttıran H. Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Müdürlüğüne Şenol Uçar getirildi. Genç Memur-Sen Eskişehir Başkanı İbrahim Akar Eğitim Bir-Sen Yönetimi tarafından Fatih Fen Lisesi Müdürü yapılmak isteniyordu. Ben Görünüm'de O'nun için 'branşı tutmadığı için bu okula müdür olamaz' diye yazmıştım. Benim uyarım sonrasında Akar, Fen Lisesi Müdürlüğünü istemekten vazgeçti. Akar'a yine de müdürlük yapacağı okul bulundu. Akar Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü oldu. Ne diyeyim? Niyet Fen Lisesiyken, kısmet İmam Hatip olmuş.

AYRIMCILIK YAPILDI

Oray Sökmen Sabri Kılıçoğlu Ortaokulu'na, Hülya Yetim Cemalettin Gökay Anaokulu'na, Harun Onat Korgeneral Lütfi Akdemir İlkokulu'na, Ömer Yapar Çamlıca Ticaret Odası İlkokulu'na, Ahmet Kocabey Şeker İlkokulu'na, Nurullah Karakaş Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam Hatip Ortaokulu'na, Mevlüt Çelik Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi'ne, Rasim Kaya Ali Rıza Efendi İlkokulu'na, Erhan Bengi Yavuz Selim İlkokulu'na, İbrahim Boyacı Şehit İlker Karter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, İbrahim Aydemir TOKİ Savaş Kubaş Anadolu Lisesi'ne, Kenan Yılmaz İstiklal Ortaokulu, Fahri Aydoğmuş Kireç Sedat Buhuma İlkokulu, Süreyya Dokuzağaç Mahmudiye Çok Programlı Anadolu Lisesi, Gökhan Şayan Oklubalı Sabri Kahvecioğlu İlkokulu'na, Fatma Uyar Mihalgazi Anaokulu, Doğan Dinçsoy Seyitgazi Halk Eğitim Merkezi, Bayram Kaymakçı Mahmudiye Ortaokulu, Uğur Sayak Sivrihisar Hasan Karacalar İlkokulu'na müdür olarak görevlendirildiler. Puan değerlendirmelerinde büyük adaletsizlik yapıldığı için yine yandaş sendika kayırıldı. Yani Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de sendikal ayrımcılığa tam gaz devam edildi.Yönetici değerlendirmeleri ve atamalarında 'Adalet kavramı' yine hiçe sayıldı.

NOSTALJİ

BAYKAL'A TEBRİK ZİYARETİ

17 yıl önce. Yıl 2000. Deniz Baykal 18 Nisan 1999 seçimlerinde CHP Genel Başkanlığını bırakmıştı. 30 Eylül 2000 tarihinde yapılan Kongrede tekrar aday olan Baykal seçimi kazanarak CHP Genel Başkanlığı'na geri döndü. Dönemin İl Başkanı Sevgi Akmen, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan, Merkez İlçe Saymanı Salim Erginyer, Merkez İlçe Yöneticileri Gazi Çelik, İsmail Polat ve Mehmet Barış Ankara'ya giderek, Baykal'ı tebrik ettiler. Eskişehirli Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'de hemşerilerinin ziyaretinde yer aldı.




FOTO ŞAKA


CHP İl Başkanı Sinan Özkar:
Hocam, tüm CHP teşkilatı olarak erken seçime hazırız.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Tüm teşkilat mı dedin sen? Sinan yoksa Odunpazarı İl Başkanlığından CHP İl Başkanlığına terfi ettin de benim mi haberim olmadı?

FIKRA
Hayat kurtarmak


Üniversitenin tarih bölümünde okuyan öğrenci ders veren profesöre 'Neden bu saçmalıkları öğretiyorsunuz ki bize?..' diye sormuş, 'Hayat kurtarmak için evladım!' diye cevap vermiş profesör. Öğrenci 'Tarih öğrenerek nasıl hayat kurtarabilirim efendim?' diye sorunca 'Bir düşün bakalım' demiş, Maazallah bu kafayla sana tıp tahsili yaptırsalardı kim bilir kaç kişiyi telef ederdin?'