Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın 3. üniversite konusunda CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'e ve CHP'lilere yönelik eleştirilerine cevap verdi. Avcı'nın 'Hükümet hizmetlerine sahip çıkıyorlar' eleştirilerini hatırlattı, şahsına yönelik 'şov' değerlendirmesine dikkat çekti.
Çakırözer'e, 'Ben mecliste şahsım adına bir şey talep etmedim. Eskişehirliler adına gelin bu kanun teklifini verelim. Eskişehir'e bu hizmeti birlikte müjdeleyelim dedim. İç tüzükte 37. maddede bu benim görevim' dedi.
Çakırözer'in ayrıca geçmiş dönemlerde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın, '3. üniversite yapılıyor, az kaldı' yönündeki açıklamalarını da anımsattı.
Çakırözer'in bu konudaki tavrını eleştirenlere saygı duymakla birlikte ben faydalı buluyorum. Şehrimize verilen 3. üniversite sözünün üzerinden uzunca bir zaman geçti. Devletin en yetkili ağzından vaat edilen bu yatırım zaman zaman gündemini yitirebiliyor. Seçim zamanlarında vaat edilse de seçimlerin ardından bu konu rafa kaldırılabiliyor.
En azından konunun akıllarda kalabilmesi için, teknoloji üniversitesi gibi bir katma değerin bu şehre kazandırılması adına faydalı... Tasarıya alınmasa da gündeme gelmesi, hiç konuşulmayıp unutulmasından iyidir. Çünkü bir yatırımın konuşulması, hayata geçirilmesi adına zarar değil fayda sağlar...
Sonuç olarak... Eskişehir siyasetinin iki önemli ismi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Utku Çakırözer'in karşılıklı bu açıklamalarının Eskişehir adına olumlu olduğu düşüncesindeyim. Şehre sözü verilmiş bu yatırımın gerçekleşmesi adına verimli olacaktır.
Toplantı sonrasında Çakırözer Avcı'nın açıklamalarına üzüldüğünü kaydetti.
Konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştiren Çakırözer, 'Eskişehirliler kör de değildir nankör de değildir. Nabi Avcı'nın bu yaklaşımına şaşırdım yakıştıramadım. Ne olacak şimdi, 'Hayır' çıkarsa Eskişehirliler hizmet alamayacak mı? Hizmet almanın yek yolu bu, tek adam rejimine 'Evet' demek mi? Bu bir belediye seçimi değildir. Parti tercihi yapmayacağız. Gelecek nedimlerimiz nasıl yetişecek bunu seçeceğiz. Ben Bakan Beyi tanıdığını zanneden biri olarak, bu konuşmalarından rahatsız oldum. En azından şöyle teselli oluyorum. Cumhurbaşkanı ya da Başbakan gibi 'Hayır' diyecem kere terörist demiyor. Biz böyle demiyoruz. 'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de başımızın tacıdır, bizim vatandaşımızdır...' diye konuştu.
Bir diğer Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gaye Usluer'in verdiği teklif halen Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde...
Umuyoruz ki daha fazla prosedüre takılmadan, Eskişehir'in referandum kararına bakılmadan 3. üniversite için gerekli adımlar atılır...