AK Parti'de ilimizde bugüne kadar milletvekili aday adaylığı için 35 başvurunun olduğu öğrenildi. Bu aday adaylarından sadece 7 kişi listeye girebilecek.

KARACAN MI DESTİCİ Mİ?
Herkes 'birinci sırada kim olacak?' sorusuna yanıt arıyor. Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan mı olacak? Yoksa 'Bakan yapılacağı için' listede yer almacak mı? BBP'nin Günyüzülü Genel Başkanı 'Mustafa Destici mi birinci sırada' yer alacak? İl Başkanlığı döneminde hep birleştirici olan Dündar Ünlü de liste başı olabilir. Bu isimler milletvekili listesinin en şanslı isimleri. Bazı AK Partili dostlarımla yaptığım sohbetlerde İl eski Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu'nun milletvekili aday listesinin üç veya dördüncü sıraya girebileceği şeklinde görüşlerle karşılaştım.

İLK DÖRDE GÖZ KIRPIYOR
Mumcu, üniversite yıllarından beri hep Eskişehir'de. Hatta kendisiyle ilgili bir yazı yazmıştım. Kendisine Ankara'dan teklif edilen üst göreve neden gitmediğini sormuştum. Sayın Mumcu da beni arayarak; 'Her şey para makam değildir. Çocuğum burada okuyor. Eşim burada çalışıyor. Ben Eskişehir'de çalışmaktan, bu kente hizmet vermekten memnunun. Eskişehir'de mutluyum. Bu şehre hizmet etmek istiyorum' demişti. Ali Mumcu 15 bin sağlık camiası içinde sevilen bir isim. AK Parti'de uzun zamandır sağlık kökenli bir aday çıkmamıştı. 'Teşhisi Koyduk Sıra Tedavide' sloganıyla yola çıkan Mumcu'ya sağlık işkolunda en çok üyeye sahip sendika olan Sağlık-Sen Şube Başkanı da tam destek veriyor. Ankara'da da lobisi olan Mumcu ilk üç veya dörde göz kırpıyor.
AÇIK ÇALIŞIYOR
Ali Demirel geçtiğimiz dönem TÜMSİAD'ın milletvekili adayı idi. Bu dönem TÜMSİAD Demirel'den desteğini çekti. Konvoylarla görkemli şekilde aday adaylığı açıklaması yapan Demirel bu kez kendi gücüne güveniyor. 'Bu kez ben de varım. Ön sıralardayım' diyen Demirel, halk diliyle konuşması ve mütevazi tavırlarıyla öne çıkıyor. Geçtiğimiz seçimde elde ettiği tecrübeyle daha aktif hareket ediyor. Ali Demirel'den desteğini çeken TÜMSİAD genç iş adamı Serhat Tunç için açık çalışıyor. Daha önce AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görevler alan Tunç, genç yaşı, enerjisi, çalışkanlığı ve TÜMSİAD'dan aldığı destek ile listeyi zorlayabilir...
----------------------------------------------------------------
FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU'NDA NELER OLUYOR?

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda çocukları okuyan bir grup veli telefonla beni aradı. Okulda çocuklara 'zorla yardımcı ders kitabı aldırıldığını' ifade eden veliler; 'Bu konuda Bakanlığın kesin emri yok mu?' Bakanlık 'Bizim verdiğimizin dışında öğrenciye kitap satılmayacak' demiyor mu? Okulda normal ders kitabındaki konular değil, yardımcı ders kitabındaki konular işleniyor. Bundan dolayı yardımcı ders kitabı almayan çocukların notları düşük oluyor. Yardımcı ders kitabını satan firmanın sahibinin eşi bu okulda öğretmen olarak çalışıyor. 'Bu öğretmenin eşi' para kazansın diye çocuklarımıza 'zorla yardımcı ders kitabı' satıyorlar. Geçtiğimiz günlerde aynı bahçe içerisinde bulunan Porsuk İlkokulu'nda müfettişler denetime gelmiş. Okul yöneticileri ve bazı öğretmenler çocuklarımıza; 'Bu müfettişler size yardımcı ders kitabı aldınız mı?' diye sorarlarsa 'Hayır' deyin şeklinde tembihte bulunmuşlar. Madem bu konuda müfettişlerden korkuyorlar. Neden Bakanlığın talimatını hiçe sayıyorlar? İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda soruşturma açmalıdır' diye isyan ettiler. Aynı okulun 8-C Şubesinde giriş kapısının üstünde bir kameranın olduğunu ifade eden veliler, bu duruma da tepki gösterdi. Veliler; 'Kamera okulda sadece bu derslikte var. Bu sınıfta okuyan çocuklarımız gözetlendikleri için psikolojisi bozuldu. Defalarca talepte bulunmamıza rağmen bu kamera kaldırılmadı. Bu derslik 'Biri Bizi Gözetliyor' evine dönmüş durumda' diye konuştu.

---------------------------------------------------------
ULAŞIM AYIBI GİDERİLSİN

İnsanlığın uzaya gittiği bir dönemde Avrupa kenti Eskişehir'in bazı köylerinde yaşayanlar 'toplu taşıma aracı tahsis edilmediği' için kent merkezine gelemiyor. Gökçekaya, Sakarıkaracaören, Başören, Söğütçük ve Çukurhisar köylerinde oturan vatandaşlar bu güzergahda sabah gidip, akşam dönüş yapacak bir halk otobüsünün sefere konulmasını istiyor. Konuyla ilgili beni arayan köylüler, 'Haftasonları pikniğe gelen insanlara rica ederek, Eskişehir'e gelebiliyoruz. Köylerde aracı olan 3-4 kişiye minnet etmek zorunda kalıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'den ulaşım sorunumuzu çözmesini istiyoruz. Beş köy bu konuda çok mağduruz. Eskişehir'imize yakışmayan bu ulaşım ayıbının giderilmesini bekliyoruz' diye konuştu. Başkan Büyükerşen'in bu konuya duyarlılık göstereceğine inanıyorum. Bu beş köyde yaşayan insanlarımızın ulaşım çilesi sona ermeli.

-----------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Kemal Bey beni Cumhurbaşkanı adayı yap. Seçimi kazanmazsam, söz bir daha sizin karşınıza aday olarak çıkmam
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Hayatta olmaz Muharrem Bey. Ya binde bir ihtimal gerçekleşir de Cumhurbaşkanı olursanız benim halim nice olur?
-----------------------------------------------------
FIKRA
ÖNYÜZÜNE TÜKÜRÜYORLAR

Bir diktatörün yeni talimatı;
-Üzerinde resmim olan pul bastırdım, bundan böyle bütün mektuplarda bu pullar kullanılacak. Bir süre sonra görülmüş ki pullar zarfa bir türlü yapışmıyor.
Diktatör küplere binmiş ve yetkiliyi çağırıp sormuş;
- Üstünde resmim olan pullar yapışmıyor, arkalarına zamk sürmediniz mi?
- Sürdük efendim, demiş yetkili ve eklemiş;
- Yapışmamasının nedeni, herkesin pulun ön yüzüne tükürmesi...'