24 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak isteyenler aday adaylıklarını açıklıyor. AK Parti'de milletvekili aday adaylığı için 29 kişinin müracatta bulunduğu öğrenildi.

ÜNLÜ İKİNCİ SIRA OLABİLİR
Milletvekili aday adayı başvuru süresi 2 Mayıs Çarşambü günü saat 19.00'a kadar uzatıldı. Bundan dolayı aday adayı sayısının daha da artması bekleniliyor. Genel Merkeze başvuruda bulunan dört kişi dışındaki 25 aday adayı şöyle sıralanıyor; 'Dündar Ünlü, Fethi Fahri Kaya, Yetkin Tetik, Yılmaz Altın, Ayhan Arslan, Osman Yüksel, Ayşe Fert Dökmeci, Ali Demirel, Mehmet Süleyman Ekşi, Hüseyin Aksoy, Ayten Kızılsu, Elif Yenigün, İdris Akgün, Altan Kaya, Ali Mumcu, Serhat Tunç Gamze Keresteci, Cengiz Hardura, Delil Ateş, Selami Gürcan, Halil Yaşar, İbrahim Atıcı, Süleyman Bakal, Nurettin Kaba ve Hüseyin Dinç.' İl Başkanlığından istifa eden Dündar Ünlü'nün milletvekili aday listesinin 'iki veya en kötü ihtimalle üçüncü sırasında' yer alacağını düşünüyorum. Eskişehir'in yetiştirdiği başarılı bürokratlardan olan TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa ederek aday adayı olan Fethi Fahri Kaya'da 'üç veya dördüncü sıradan' milletvekili adayı olabilir.

YÜKSEL'İN İŞİ ZOR
Yıllardır partinin hammallığını yapan ve özveriyle çalışan Yetkin Tetik'in listede kendisine tekrar yer bulacağını düşünüyorum. Umarım bu defa verdiği emekler karşılık bulur. Seçilebilecek yerden aday yapılır. Partinin Kurucu İl Başkanı olan Osman Yüksel bundan 12 yıl önce Genel Merkezin istememesine rağmen 21 Nisan 2006 İl Başkanlığı kongresinde aday olup kazanmasının faturasını yıllardır ödüyor. O yıllarda Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Eskişehir'e gelerek, Yüksel ile görüşmüştü. Yazıcı, Yüksel'e 'İl Başkan adaylığından çekil. Biz tek adaylı seçim istiyoruz. Adayımız Fikret Dönmez'dir. İl Genel Meclisi Başkanlığına devam et' demişti. Yüksel 12 yıl önce Yazıcı'nın tüm ikazlarına rağmen aday olmuştu. 2 oy farkıyla Fikret Dönmez'i yenerek, İl Başkanı olmuştu. Genel Merkez kendisine biat etmeyen Yüksel'i ve İl Yönetim Kurulu'nu 'Uyum noksanlığı ve güvensizlik' gerekçesiyle görevden aldı. 12 yıldır Yüksel hep aday adayı oluyor.Ama hiçbir zaman aday yapılmıyor. Bundan dolayı Yüksel'in listede kendisine yer bulacağına ihtimal vermiyorum.

PROTOKOL KAPISINI
KİLİTLEMİŞLERDİ
2002 seçimlerinde çok az oy farkıyla milletvekilliğini kaçıran Ayhan Arslan, MÜSİAD faktörüyle listeye girebilir. Partinin eski İl Başkanlarından olan Ayşe Fert Dökmeci kadın kontenjanından ilk dört sırada kendisine yer bulabilir. Dökmeci gerçekten siyasette kendisini geliştirmiş bir isimdir. Milletvekilliği görevini layıkıyla yapar. Bir önceki seçimde TÜMSİAD'ın desteklediği Ali Demirel 7 kişilik aday listesinde kendisine yer bulabilir. TÜMSİAD'ın bu seçimlerde milletvekili adaylığı için Serhat Tunç'u destekleyecekleri öğrenildi. Ancak seçilebilecek sırada olmaz. İstifa eden bürokratlardan Süleyman Ekşi 6 veya 7'nci sırada yer alabilir. Eski Sağlık İl Müdürü Ali Mumcu'da 7 kişilik milletvekili aday listesine girebilir. Ayten Kızılsu 15 Temmuz 2012'de yapılan İl Kongresi'nde Süleyman Reyhan'ın karşısını ikinci başkan adayı olarak çıkmıştı. O zamanki parti yönetimi Atatürk Stadyumu'ndaki 'protokol kapıları kilitleterek', Kızılsu'nun aday olmasını engellemişti. Kızılsu 7 kişilik milletvekili aday listesine girerse, altı yıl önce onun aday olmasını engelleyenler ne yapacak? Siyasette Mihalıççık lobisi çok güçlüdür. Bir Mihalıççıklı seçilebilecek yerden aday yapılması halinde hemşerileri onu seçtirmek için bütünleşir. Mihalıççıklılar Dernek Başkanı Nurettin Kaba'da AK Parti'den aday adayı oldu. Ancak aday adayı olmadan önce dernek yönetiminden istifa etmesi gerekiyordu. Demek ki listeye gereceğine inanmıyormuş ki dernek başkanlığından istifa etmemiş.

HARDURA SÜRPRİZİ
Süleyman Bakal'ı İl Genel Meclis Üyeliği günlerinden beri tanırım. Gerçekten 'çok naif ve dürüst' bir insandır. O'nun listeye girmesini isterim. Ancak 7 kişilik listeye girme şansının çok az olduğunu düşünüyorum. İbrahim Atıcı yıllardır Eskişehir siyasetinde var olan bir isim. 'Saadet Partisi ve Has Parti'de İl Başkanlıkları' yaptı. Numan Kurtuluş'a yakın bir isim. Listede seçilebilecek yerden aday yapılır mı? Bunu zor bir ihtimal olarak görüyorum. Aday adayları içerisinde beni şaşırtan tek isim Cengiz Hardura oldu. Eczacı olan Hardura yıllarca Anavatan ve DYP'de siyaset yaptı. Dünya görüşü olarak AK Parti'ye uzak bir kişiydi. Demek ki düşünceler değişiyor. Hardura siyasette gelmesi gereken yere gelememiş bir isimdir. İyi hatiptir. Ancak AK Parti'de listeye girebilir mi? Girerse, renkli kişiliğiyle öne çıkar. Peki yedi kişilik milletvekili aday listesi nasıl olur? Erdoğan tarafından Bakanlık için düşünülmezse Harun Karacan 'liste başı' olur. Dündar Ünlü ikinci olur. Üçüncü sıra için Fethi Fahri Kaya ile kadın aday adayı çekişir. Bu benim 29 Nisan 2018 tarihli tahminim. Ancak merhum Süleyman Demirel '24 saat siyasette çok uzun süre' diye boşuna söylememiştir.


--------------------------------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

MHP Milletvekili Aday Adayı Kadir Bıyık: Dündar Bey, siz seçimde garanti milletvekili seçilirsin. 'Cumhur itkifakı' hatırına bana AK Parti'den 5-10 bin oy göndersen de biz de vekil olsak.
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Dündar Ünlü: Sizle ittifak yaptık, referandumda kendi oyumuzu zor aldık. Oyunuz Meral'e gitmemişse vekil olursun. Gitmişse bir bardak soğuk su içersin.

------------------------------------------------------------------------------
FIKRA
KALP CERRAHI VE MEKANİK

Dünyanın en ünlü kalp cerrahının arabası bozulmuş. Tamirci, arabanın kaputunu açmış ve kalp cerrahına dönerek:
-Size bir şey soracağım. Ben de sizin yaptığınıza çok benzer bir iş yapıyorum. Mesela; ben şimdi özenle kaputu açacağım, bir bakışta problemin nerede olduğunu anlayacağım, kapakçıkları temizleyeceğim ve gerekirse kabloları, motor yağını değiştireceğim hatta çok gerekliyse motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım. Söylesenize nasıl oluyor da siz milyarlar kazanıyorsunuz da ben meteliğe kurşun atıyorum?
Tamircinin sözlerini sonuna dek sabırla dinleyen cerrah, tamircinin kulağına eğilmiş ve gülümseyerek şöyle demiş:
-Bunların hepsini bir de motor çalışırken yapmayı denesenize!