Milletvekili aday listesinin belirlenmesine sayılı günler kala AK Parti kulislerinde bir hareketlilik yaşanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'ın, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesi halinde Bakan olacağı yüksek sesle dillendiriliyor.

KARACAN OLMAZSA ÜNLÜ
Karacan'a yakın isimlerle yaptığım sohbetlerde O'nun 'Bakan olacağını' söylemeleri dikkatimi çekiyor. Karacan'ın milletvekili aday listesinde yer almayacağı belirtiliyor. Çünkü yeni kanuna göre Bakan olanların milletvekilliğinden istifa etmesi isteniyor. Karacan'ın milletvekili adayı olması halinde Bakan olma ihtimali azalacak. Nabi Avcı'nında Anadolu Üniversitesi veya yeni kurulacak Eskişehir Teknik Üniversitelerinden birisine Rektör olacağı iddia ediliyor. Peki AK Parti'nin 7 kişilik milletvekili aday listesi nasıl olur? Karacan aday olursa; kesinlikle liste başı olur. O olmazsa, dışarıdan bir kontenjanın geleceğine ihtimal vermiyorum. İl Başkanlığı döneminde birleştirici kişiliğiyle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Dündar Ünlü, Karacan aday olmadığı halde liste başı olabilir.

YÜKSEL'E VEFA GÖSTERİLECEK Mİ?
Partinin Kurucu İl Başkanı Osman Yüksel'e yıllar sonra vefa gösterileceğini düşünüyorum. Bundan dolayı Yüksel'in ilk üç içerisinde olacağını tahmin ediyorum. Söylenenlerin aksine Emine Nur Günay ilk üç sırada kendisine yer bulabilir. İyi bir ekonomist olan Günay aslında bırakın vekilliği,Ekonomi Bakanlığını da başarıyla yapar. Günay'ın listeye girme konusundaki tek handikapı Ahmet Davutoğlu'na yakın bir isim olması. Erdoğan'ın bunun önemseyeceğine ihtimal vermiyorum. Günay'ın listede olacağını öngörüyorum. Temayül yoklamasında ikinci çıktığı öğrenilen eski TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, partinin eski il başkanlarından Ayşe Fert Dökmeci, eski İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu, daha önce de listelerde yer alan Ali Demirel, Yetkin Tetik ve genç kuşağı temsilen Serhat Tunç 7 kişilik aday listesinde kendilerine yer bulmaya çalışacaklar. Şu bir gerçek ki yıllardır seçmenler daha çok Recep Tayyip Erdoğan için AK Parti'ye oy veriyor. Erdoğan ile partinin oyları arasındaki makas açık.
Bundan dolayı AK Parti'nin kesinlikle hata yapma şansı yok. Milletvekili aday listelerinde Eskişehirlinin, partilinin sevdiği iktidarın nimetlerinden yararlanmak için değil de vatana hizmet için yola çıkanlar yer almalı...

----------------------------------------------------------
İLK SEÇİMDE 36 ADAY ADAYI

İYİ Parti Eskişehir Teşkilatı önceki gün Yunusemre Kültür Merkezi'nde toplantı düzenleyerek milletvekili aday adaylarını basına tanıttı.

TANINMIŞ İSİMLER
Yeni kurulmuş parti olmasına rağmen İYİ Parti'den Eskişehir Milletvekili olabilmek için 36 kişi başvuruda bulundu. Bu isimler alfabetik sırayla şöyle sıralanıyor; 'Ahmet Dinç, Ahmet Vural, Alişan Şahin, Arif Geçkalan, Arslan Kabukçuoğlu,Duygu Gökkaya Çalı, Ebru Servi, Emre Demir, Eren Ekmen, Erkan Bursalı, Faruk Gültekin, Gökçe Yatmaz, Gülçin Yapıcı Yıldız, Hande Topbulut, Hayati Erden, Hüseyin Taşar, Mecit Hazır, Mehmet Emin Yeşil, Mehmet Orhan Kesikoğlu, Mehmet Tunca, Naci Erdemli, Nahsen Badeli, Nalan Eren Benakay, Nevzat Engin Kumantaş, Nihat Turan, Recep Erkan Pekdemir, Salih Karabacak, Selvihan Ekiz, Şenel Altun, Turhan Kaya, Volkan Ferlibilek, Yağmur Gürsöğüt, Yalçın Ulupınar, Yılmaz Özçelik, Yusuf Ziya Bakırhan, Zafer Sabuncuoğlu.' Milletvekili aday adayı listesinde yer alan çoğu ismi Eskişehir siyaset dünyası tanıyor.

BEŞ PARTİNİN ESKİ İL BAŞKANLARI
Ahmet Vural ilimizde yıllarca MHP İl Başkanlığı yapmış bir isim. Emre Demir Demokrat Parti'de Zafer Sabuncuoğlu da Anavatan Partisi'nde İl Başkanlığı yaptı. Orhan Kesikoğlu Hüsamettin Cindoruk'un kurduğu Demokrat Türkiye Partisi'nin İl Başkanlığını üstlendi. Kesikoğlu İl Genel Meclis Üyeliği yaptı. 2007 seçimlerinde Demokrat Parti'nin 1'nci sıra milletvekili adayı oldu. Arslan Kabukçuoğlu İYİ Parti'nin Kurucu İl Başkanlığını yaptı. Naci Erdemli DYP'de yıllarda İl Yöneticiliğiyaptı. Odunpazarı Ziraat Odası Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Şenel Altun, Mehmet Emin Yeşil, Erkan Bursalı daha önceki MHP'den milletvekili adayı olmuş isimler. Arif Geçkalan 2007-2009 yılları arasında MHP İl Başkan Yardımcısıydı. Mehmet Tunca CHP'den Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Turhan Kaya ilimizde yıllarca Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yaptı. 2007 yılında MHP'den milletvekili adayı olduğu için sürüldü.

AYDIN'IN OKUL ARKADAŞI
Hayati Erden Demokrat Parti'de İlçe Yöneticiliği yaptı. Çiftelerli olan Mecit Hazır Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın sınıf arkadaşı olan Kimya Mühendisi ve Hukukçu Nevzat Ergin Kumantaş'a Eskişehir aday adayı oldu. Aydın'a olan yakınlığından dolayı Eskişehir'de liste başı yapılacağı öne sürülüyor. Recep Erkan Pekdemir Kırım Dernekleri Türkiye Gençlik Kolları ve Anadolu Rotary Kulüp Başkanlıklarını yapmış bir isim. 28 yaşında aday adayı olan Gökçe Yatmaz, Eskişehir'inin tanınmış eğitimcilerinden Timur Faruk Yatmaz'ın kızı. Eskişehir Abhaz Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ferlibilek de aday adayları arasında yer aldı.

LİSTEYE KİMLER GİRER?
Geçtiğimiz yıllarda Eskişehir Sanayi Odası Başkanlığına aday olan Yalçın Ulupınar 1999-2008 yılları arasında ESO Meclis Üyeliği yaptı. Yusuf Ziya Bakırhan uzun yıllar Ford Otosan İnönü Fabrikasında Yöneticilik yaptı. Porsuk Lions Kulübü Kurucu Üyelerinden Selvihan Ekiz'de İYİ Parti'den aday adayı oldu. Eski Eskişehir Vali Yardımcısı Nahsen Badeli'de aday adayı oldu. İYİ Parti'nin milletvekili aday adaylarının büyük bölümü donanımlı ve tanınan isimler. Bu 36 kişiden 7 kişilik listeye kimler girer? Koray Aydın'ın sınıf arkadaşı Nevzat Ergin Kumandaş, DP eski İl Başkanı Emre Demir, Sanayici Yalçın Ulupınar, Odunpazarı Ziraat Odası Başkan Vekili Naci Erdemli, Kurucu İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu, duayen siyasetçi Ahmet Vural, Eski Anadolu Rotary Kulüp Başkanı Recep Erkan Pekdemir listeye girme konusunda diğer aday adaylarına göre daha avantajlı görünüyor...
-------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Harun Bey, sen Bakan olduktan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını bana bırakırsın. ES ES formamı bile giydim, seçimi kesin kazanacağım.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Emine Hanım, bu iş ES ES forması giymekle olsaydı Eskişehirspor Başkanını aday yapardık.
----------------------------------------------------
FIKRA
GAZETELERİN YAZDIĞI

Üç soyguncu bankayı soyduktan sonra kaçıp ormanda buluşmuşlar. Biri:
– Şu paralan sayalım, demiş. İkincisi:
– Boş ver yahu, nasıl olsa yarın gazeteler yazar, öğreniriz, diye itiraz etmiş.
Üçüncüsü yerinden fırlamış:
– Deli misiniz yahu, yarın her gazete ayrı ayrı şeyler yazar, birbirimize gireriz...