24 Haziran seçimlerinden sonra tüm gözler 8 ay sonra yapılması beklenilen yerel seçimlere döndü. CHP merkezde 'Yılmaz Büyükerşen-Ahmet Ataç-Kazım Kurt üçlüsüyle' seçmenin karşısına çıkması bekleniliyor.

AVCI SESLERİ
AK Parti'nin 'bu üçlü karşısına hangi isimlerle çıkacağı' merak konusu oluyor. AK Parti'de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için şu anda en çok Nabi Avcı'nın ismi geçiyor. Kente yapılan iktidar yatırımlarının 'Nabi Avcı afişleriyle' vurgulanması onun Büyükşehir adayı yapılacağı iddialarını güçlendiriyor. Parti kulislerinde 2014 seçimlerinde az oy farkıyla seçimi kaybeden Harun Karacan'ında tekrar aday gösterilebileceği de konuşuluyor. İki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı'nın adı da Büyükşehir için seslendiriliyor. Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan da muhtemel Büyükşehir aday adayları arasında ismi yer alıyor. Peki Odunpazarı ve Tepebaşı adayları kim olacak? Bu ilçelerden birisi 'Cumhur İttifakı' yapılan MHP'ye verilecek mi? Ben AK Parti'nin Odunpazarı veya Tepebaşı'nı MHP adayına bırakacağını hiç sanmıyorum. MHP'den ancak meclis üyesi alınabilir. Kırsaldaki birkaç ilçede MHP adayları desteklenebilir.

ODUNPAZARI'NDA
DOĞAN ÖNDE
AK Parti'nin muhtemel Odunpazarı Belediye Başkan adayları kimler? Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan bu konuda önde çıkıyor. Bölgesinde yaptığı çalışmalar ve çalışkanlığı sayesinde halkta takdir toplayan bir isim. Adaylık konusunda en güçlü isim. 2014 yerel seçimlerinde son anda aday yapılmaktan vazgeçilen Emin Nedim Öztürk'ün adı da tekrar Odunpazarı adaylığı için geçiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Eskişehir eski Milletvekili Öztürk iyi bir isim. Ancak, Ankara'da yaşaması, kendisi aday olmadığı seçim dönemlerinde Eskişehir'e gelip, parti çalışmalarına katılmaması onun hanesine eksi olarak yansıyor. Bence Ankara'da yaşayan Öztürk bundan sonraki şansını belediye başkanlığı için değil de milletvekiliğinde denemeli.

YÜZÜGÜLLÜ İLERİDE
MİLLETVEKİLİ OLABİLİR
Sivrihisar'ın başarılı Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nün adı da Odunpazarı adaylığı için geçiyor. Sivrihisarlılar genç ve başarılı başkanlarını bırakırlar mı? 30 Mart 2014'de Sivrihisar Belediye Başkanlığına seçilen Hamid Yüzügüllü, belediyenin makam aracını hiç kullanmadı. Yeni bir araçta kiralamadı. Kendisine ait otomobili makam aracı yaptı. Belediyenin personelini şoför olarak kullanmadı. Kendi şoförünün parasını da belediyeye ödetmedi. Onun parasını da kendi cebinden ödüyor. Bu konuda belediyeye hiçbir külfet yüklemediği için Sivrihisarlıların takdirini topladı. Bu örnek davranışını hiçbir yerde söylemedi. Reklam yapmadı. Yüzügüllü, kendi cebinden çok sayıda öğrenciye burslar vererek onların eğitimine de katkı veriyor. Sivrihisarlılar Yüzügüllü'yü bırakmaz. Ben Yüzügüllü'nün bir dönem daha Sivrihisar Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra milletvekili adayı olacağını düşünüyorum. Eskişehir siyasi tarihinde kırsal ilçe belediye başkanlığından milletvekilliğine seçiler tek isim var. 1968-1977 arası Çifteler Belediye Başkanı olan İsmail Özen 1977-1980 arası CHP Eskişehir Milletvekilliği yapmıştı. Yüzügüllü'de aynı başarıyı gösterebilir. AK Parti'nin Kurucu İl Başkanı Osman Yüksel'in adı da Odunpazarı Belediye Başkanlığı için geçiyor. Yüksel, halk ve partililer tarafından sevilen bir isim. Partinin kuruluşunda çok büyük emekler harcamasına rağmen kendisine zaman zaman büyük vefasızlıklar yapıldı. Ona rağmen partiye hiç küsmedi.

TEPEBAŞI'NDA
ÜNLÜ AĞIRLIĞI
Peki Tepebaşı'nda adaylık için kimlerin ismi geçiyor? 24 Haziran seçimlerinde az bir oy farkıyla milletvekilliğini kaçıran Dündar Ünlü'nün adı Tepebaşı'nda öne çıkıyor. İl Başkanlığı döneminde partide birleştirici olan Ünlü uzlaşmacı ve dürüst kişiliğiyle sadece AK Partililer değil, diğer görüşteki insanlar tarafından da takdir ediliyor. Bence Ünlü AK Parti'nin Tepabaşı'nda çıkarabileceği en güçlü isim. Balkan Göçmenleri Federasyonu Başkanı Zihni Çalışkan'ın adı da Tepebaşı adaylığı için geçiyor. Bu bölgede Balkan Göçmeni seçmenin fazla olması nedeniyle parti içerisinde Çalışkan'ın aday gösterilmesini isteyen azımsanmayacak sayıda insan var. Ancak ben Ünlü'nün Çalışkan'dan daha fazla şansının olduğunu düşünüyorum...
------------------------------------------------
SARIŞIN GÜZEL KADIN ESKİŞEHİR'DE
Yıl 1995. 23 yıl önce DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller Eskişehir'e geliyor. Ziyaret kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne de giden Çiller, partisinin belediye başkanı merhum Aydın Arat'ın makamında oturuyor. Fotoğrafta Çiller'in hemen yanı başında ayakta merhum Aydın Arat bulunuyor. Dönemin İmar Limited Genel Müdürü Bekir Sıtkı Saraç, Genel Sekreter Adnan Ercan, Meclis Üyesi Ali Osman Yalçın, Meclis Üyesi merhum Alaattin Manav, DYP İl Başkanı Halis Barlas, Belediye Bürokratlarından Mehmet Uzun, Belediye Basın Halklar İlişkiler Müdürü Orhan Güngör'de Başbakana brifing toplantısında yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ve tek kadın Başbakanı olanı Çiller erkek egemen bir ortamda, güzelliği ile politika yapıyordu. Gazeteci merhum Yavuz Gökmen'in 'Sarışın Güzel Kadın' olarak nitelendirdiği Çiller'e partilileri 'büyük hayranlık' duyardı. Merhum Arat o yıllarda Çiller'e hayran isimlerden birisiydi. Arat, Sultandere Toplu Konutlarını Eskişehir-Ankara yoluna bağlayan bulvara 'Prof. Dr. Tansu Çiller Bulvarı' adını vermişti. Ve O'nun büstünü yaptırmıştı. Çiller'de Arat'ı sever ve ona çok güvenirdi. Bugün DP'de Çiller'in aldığı oyu almayı bırakın hayal bile edemeyenler onun fotoğrafını kaldırmışlar. Tarih 'Türkiye'nin ilk kadın Başbakanı olarak' Çilleri'i hep yazacak. O'nun fotoğrafını kaldıranları kimse hatırlamayacak...
----------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Nabi Hocam para!..
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Halilciğim sonra görüşürüz.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Nabi Hocam bu adam sizi her gördüğünde para istiyor. Yoksa sizi bankamatik mi sanıyor?
-----------------------------------------------------
FIKRA
Cennetin Yolu

Şehre gelen papazın biri müslüman çocuğa kilisenin yolunu sorar:
-Yavrum, kilise nerede, yolunu gösterir misin?
-Çocuk onu kiliseye götürür.
Kiliseye yaklaşınca papaz: 'Yavrum seni çok sevdim, şu parayı ve şekerleri al, yarın kiliseye gelirsen sana cennetin yolunu gösteririm' der.
Çocuk: Sen daha kilisenin yolunu bilmiyorsun cennetin yolunu nerden bileceksin ?