24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Büyükerşen iki büyük projeyi daha hayata geçirdi.

55 BİN KONUTA ELEKTRİK
Önceki gün çöplerden elektrik enerjisi üretim tesisini görkemli bir törenle hizmete açan Büyükşehir Belediyesi dün de Şehir Hastanesi ile 75. Yıl ve Sultandere Mahallelerine gidecek olan tramvay hattının yapımına başladı. Elektrik Enerjisi Üretim Tesisinin Açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Burada bir günde çöplerden üretilen elektrik 55 bin konutun elektriğini karşılayacak' demişti. Eskişehir-Seyitgazi kara yolun üzerinde bulunan çöp sahasının yanındaki alana kurulan tesis, kentin günlük yaklaşık bin ton çöpünü ayrıştırıp, ortaya çıkacak metan gazını elektrik enerjisine dönüştürecek ve ulusal şebekeye aktaracak. Temeli dün atılan tramvay hattı önce, Emek-71 Evler'den Şehir Hastanesi'ne ardından da, Şehir Hastanesi'nden 5,2 kilometrelik devam hattıyla Sultandere ve 75. Yıl Mahallelerine ulaşacak.

RESİM ÇİZEREK VAAT ETMİYORUM
Bu hattın ardından, Çarşı ile Kumlubel Mahallemizi bağlayacak yeni bir hattın daha yapımına başlanılacak. Çalışmalar tamamlandığında toplam hat uzunluğumuz 61,1 kilometreye ulaşmış olacak. Başkan Büyükerşen dün törende yaptığı konuşmada; 'Şehir Hastanesi'ne gidecek tramvay hattının yapımında geç kaldığımız yönünde bazı eleştiriler var. Bu gecikmenin, Büyükşehir Belediyesi olarak bizden değil, yapımına başlamamız için Tramvay Projesine onay vermesi gereken Ulaştırma Bakanlığı'ndan kaynaklandığını bilmenizi istiyorum. Yani bu gecikmenin sorumlusu Büyükşehir Belediyesi değildir. Biliyorsunuz ben, öyle hayali bilgisayar resimleriyle, hayali projeler açıklamayı, vaat etmeyi sevmiyorum. Hazırladığım proje her açıdan tamamlanmadıkça yani, hem proje aşaması, hem de finansmanı sağlayacak kredi ve kaynaklar kesinleşene kadar açıklamıyorum' dedi.

'ONLAR DEĞİL SİZ KARAR VERECEKSİNİZ'
Bazı kesimlerce 'Hoca'nın yapacak projesi kalmadı' türünden şeyler söylenip yazılıp çizildiğini kaydeden Büyükerşen; 'Bunların beni yıpratmaya yönelik çabalar olduğunu eminim sizler görüyorsunuz. Oysa yapacak daha çok projemiz var dün çöplerden elektrik enerjisi üretecek ve 55 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan büyük enerji üretim tesisimizi hizmete açtık. Bugünse yeni tramvay hattımızın temelini atıyoruz. Bütün bu büyük yatırımlarımız bunlarla da sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki dönemde daha birçok projemizi Eskişehir'e kazandırmış, sizlerin hizmetine sunmuş olacağız.Benim Eskişehir için bir şeyler yapıp yapmadığıma onlar değil, sizler karar vereceksiniz. O nedenle bu söylenenler, yazılıp çizilenler benim çok da umurumda değil. Benim için önemli olan Eskişehirli hemşehrilerimin yani sizlerin ne düşündüğünüz, ne söylediğiniz. Ben onlara değil, sizin düşüncelerinize, söylediklerinize kulak veriyorum, önemsiyorum' dedi. 'Yapacağım çok proje var' diyen Yılmaz Hoca 2019 Mart'ında tekrar aday olacağının sinyalini verdi. AK Parti'ye bugünden 'Hodri Meydan' dedi...
----------------------------------------------
EĞİTİM VE İHRACAT

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Sarar, ESO Meclis Üyeleri Ahmet Özdemirel ve Evren Şahin dün ES Group'u ziyaret ettiler. Kesikbaş Eskişehir'in toplam mevduatının 12 milyar lira borcunun da 14 milyar lira olduğunu söyledi. Kesikbaş, 'Eskişehirlinin 2 milyar lira borcu var. Bu kredi kartlarıyla harcanan para. Türkiye genelinde bu borç daha fazla' dedi. Kesikbaş hedefleriyle ilgili şunları söyledi; 'ESO olarak eğitime ve ihracata önem veriyoruz. Bu iki konuyla ilgili projeler gerçekleştiriyoruz. İhracatta 14 ülke hedefimiz var. Bu ülkelere giderek, gerekli çalışmaları yapacağız. Sanayicimizin ihracat cirosunu en yüksek noktaya taşıyacağız. Eğitim çalışmalarım 1 Eylül'de başlayacak. Bir eğitim merkezi oluşturacağız. Bu uygulamalı, meslek edindirme, meslek geliştirme eğitim merkezi olacak. Kendi elemanımızı kendimiz yetiştireceğiz.' Kesikbaş, 'KOBİ'lerin potansiyellerini tamamen kullanabilmeleri için gerekli tüm yönetim danışmanlığı hizmetlerini, bilgi desteğini, eğitim hizmetlerini sağlayarak uluslararası rekabet güçlerini arttırmalarına destek olmak amacıyla' kurulan ABİGEM'i ESO olarak devir alacaklarını söyledi. Türkiye'nin atama bekleyen değil, çözüm üreten nesiller yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Kesikbaş; 'Müteşebbis insanlara ihtiyacımız var' dedi.
-----------------------------------------------
'GEÇMİŞTEN YOK YARAR ÇÖZÜM EMRE SARAR'

Dört gün sonra Eskişehirspor'un Olağanüstü Genel Kurulu var. Yeni Kulüp Başkanı kim olacak? Halil Ünal devam edecek mi? Eski Başkan Mesut Hoşcan başkanlığa yeniden soyunacak mı? Başkanlık için başka bir isim çıkacak mı? Taraftarlar bu soruların yanıtlarını merakla bekliyor. ESO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Sarar, Eskişehirspor Başkanlığı için kendisiyle ilgili arkadaşlarının bir slogan geliştirdiğini söyledi. Sarar'ın arkadaşları tarafından geliştirilen slogan şöyle; 'Geçmişten Yok Yarar Çözüm Emre Sarar.' Emre Sarar başkan olması halinde Eskişehirspor'u iki yıl içerisinde Süper Lige çıkaracağını söyledi. Sarar; 'Ortaya 30 milyon lira para koysunlar, Eskişehirspor Başkanı olurum. Önce insanların kulüp yönetimine olan güvenini sağlarım. Hem kulübün borçlarını öder, hem de transfer yasağını ortadan kaldırırım. Bu sene takımı ilk 6'ya oynatırım. Gelecek sene Süper Lige çıkarırım' dedi. Bence Eskişehirspor Başkanlığı Emre Sarar'a çok yakışır. Ali Koç'un Fenerbahçe'ye verdiği umut ve coşkunun aynısının Eskişehirspor'da olmasını sağlar. Sizce Eskişehirspor Başkanlığına kentimizin ve Türkiye'nin önde gelen sanayicilerinin gelmesinin zamanı hala gelmedi mi?
-----------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
ÖZGÜR KUŞLAR

Küçük kızın babası özgürlüklerin kısıtlı olduğu bir ülkede en ağır siyasi cezaların verildiği bir hapishanede mahkumdu. Her hafta sonu annesiyle birlikte babasını ziyaret için hapishaneye giderdi. Bir ziyaretinde babasına vermek için özenerek bir resim yaptı ve yanında götürdü. Fakat kontrol esnasında yaptığı resim hapishane kurallarına göre uygun bulunmadı. Çünkü resimde çizdiği kuşların özgürlüğü temsil ettiğini düşünüyorlardı. Hapishanede özgürlük gibi düşüncelere yer yoktu. Bunun üzerine küçük kızın resmini oracıkta yırtmışlardı. Çok üzgün bir şekilde görüşmede babasına resim yaptığını ama izin vermediklerini söyledi. Babası da; 'Üzülme kızım, başka bir resim yaparsın. Bu sefer resminde çizdiklerine dikkat edersin, olur mu?' dedi. Küçük kız bir sonraki ziyaretinde babasına yeni bir resim yapıp götürdü. Bu sefer resimde kuşlar yoktu.Bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti. Bu sefer izin vermişlerdi. Babası resme keyifle baktı ve sordu;
-Hmmm! Ne güzel bir ağaç çizmişsin! Ağacın üzerindeki benekler ne? Elma mı bunlar?
Küçük kız babasına eğilerek, sessizce:
-Hşşşşt! O benekler elma değil, ağacın içinde saklanan kuşların gözleri!..
Özgürlükleriniz sadece hapishanede değil günlük yaşamınızda da yasaklarla kısıtlanabilir. İnsanların davranışları, en doğal insan hakları yasaklanabilir. Ama zihinleriniz, düşünceleriniz hapsedilemez.
(Sunay Akın)
----------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Hocam, Büyükşehir'e tekrar aday mısın?
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Adayım Ahmet?
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Hocam isterseniz, soruma yanıt vermeden önce bir daha düşünün.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Ne düşüneyim Ahmet? Adayım dedik ya!
CHP 4. Sıra Milletvekili Adayı Engin Çakmak: 'Biz nasıl vekil olacağız' diye karar kara düşünürken; Yılmaz Hoca 'aday değilim' dese Ahmet Abi bayram yapacak.
------------------------------------------
FIKRA
TİLKİNİN ORUCU

Tilki ormanda gezmektedir. Bir ağacın dalında asılı bir geyik budu görür. Açtır ama şüphelenir, kontrol etmeye başlar ve görür ki bu bir tuzak. Geyik budu bir iple bombaya bağlıdır. Epeyce uzağa gider ve başını kollarının üzerine koyarak yatar. Biraz sonra kurt gelir, budu görür ve yatan tilkiyi de tabi…
Tilkiye sorar 'ne yapıyorsun dostum.' Tilki cevap verir 'hiç… yatıyorum' -Burada bir but var -Evet var
-Neden yemedin? Tilki sakince cevap verir; 'Bugün orucum'
Kurt kendinden emin; 'Ben yiyeyim o zaman'
Tilki 'Buyur afiyet olsun' der. Kurt buda uzanır uzanmaz bir patlama ortalık toz duman kurt yaralı. Hareketsiz 10 metre uzakta perişan halde yatarken tilki sakince budu yemeye başlar. Bunu gören kurt 'Lan şerefsiz hani oruçtun' der.
Tilki pişkin pişkin ;'Biraz önce top patladı duymadın mı?'