Eski İç İşleri Bakanı Meral Akşener Eskişehir'e geliyor. Eskişehir Milli İrade Gönüllüleri ve Odunpazarı Kent Konseyi'nin organizasyonu ile Eskişehir'e gelecek olan Akşener, 'Milli İrade'nin Dünü, Bugünü, Yarını'nı anlatacak. Odunpazarı Kent Konseyi'nin desteklediği panel 11 Mart 2017 Cumartesi günü saat 14.00'te Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.
Etkinliğe MHP'li muhaliflerin yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Panel için Eskişehir'deki en büyük salonlardan birinin seçilmiş olması da katılımın üst seviyede olacağına yorumlanıyor. MHP tabanının bu etkinliğe göstereceği katılım, aynı zamanda referandum konusunda da parti tabanının tavrı hakkında önemli sinyaller verecek.
Gönül isterdi ki gerçekleşecek bu toplantıyı MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel'in katılımı ile geçtiğimiz günlerde MHP İl Yönetimi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikle kıyaslayabilseydik. Ancak bu toplantı basına kapalı olarak gerçekleştiği için bu kıyaslamadan mahrum kalmış durumdayız.
Ulusal haber kanallarından takip edebildiğimiz kadarı ile Meral Akşener gittiği her yerde büyük bir ilgi ile karşılanıyor. Öte yandan Meral Hanım gittiği şehirlerde kendisine çıkarılan salon sorunları ile de gündeme geliyor. Son olarak Edirne'de Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenleyeceği toplantı için kendisine salon verilmediği iddia edildi.
Akşener, Şimdiye kadar valilik tarafından verilen iznin kaldırılması, salon iptalleri ve elektrik kesintisi gibi çeşitli engellemelerle karşı karşıya kaldı. Meral Hanım yanlış hatırlamıyorsam bir kez de toplantı yapacağı salon tadilata alındığı için zorluk yaşamıştı.
Akşener zannediyorum ki şehrimizde hem Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin salonunu kullanacağı için hem de paneli Odunpazarı Kent Konseyi'nin gerçekleştiriyor olmasından sıkıntı yaşamayacaktır.
Evet'i savunanlar kadar Hayır'cıların da ifade özgürlüğü olduğunu düşündüğümüzde bu sıkıntıların da yaşanması muhakkak hoş değil.
En azından hükümetimizin temsilcilerine evet diyecekleri zaman salon konusunda zorluklar çıkaran Almanya'ya demokrasi dersleri verirken, ülkemizde hayır denmesine izin vermezsek bu çelişkiyi kimse açıklayamaz.


Bakalım Meral Akşener ve Milliyetçi Hareket Partisi içerisindeki muhalif kesim, Eskişehir'de nasıl bir rüzgar estirecek, hep birlikte göreceğiz…