Sevgili okurlar,
Tarihte İslam büyükleri ve Türk büyükleri hep yaptıkları işleri Allah rızası için yapmışlar.
Mesela nice padişahlar o kadar saltanatın yanında birgün olup saltanatların biteceğini bildikleri için geride kalıcı eser bırakabilmek için camiler, hastaneler, okullar (o zamana göre) yaparak kendilerinden sonra isimlerinin kıyamete kadar yaşayabilmesi için saltanatlarını değil de ahiretini düşünerek kısa ömürlerine hayırlar katmaya gayret etmişler.
Ama üzülerek söylemek zorundayız ki, şimdiki siyasiler hemen evlat, eş, dost, akraba telaşına düşerek onların kendilerine göre istikballerini kurtarma yönüne gidiyorlar. Eskişehir'imize baktığımız zaman parlemantoya hatıra bırakmamışlar ama maşallah geride bıraktıkları evlat ve torunlarına bayağı dünyalık bırakmışlar.
Bunun örneklerine kendimizin biraz gayretiyle ulaşmamız mümkündür.
Dün ellerinde hiçbir şeyi olmayanlar bakıyorsun ki altında son model arabalar, evler, hanlar, apartmanlar. Halbuki bunun hesabı ahirette o kadar ağır ki acaba bu hesap ne kadar sürer, onu da yüce Yaradan'dan başka kimse bilemez.
Öncelikle vatanına, milletine memleketine hizme etmek Allah'ın rızası için olmalıdır. Yoksa ağzınla kuş tutsan eğer orayı gözetmemişsen hiçbir amelin, namazın, orucun, zekatın, haccın, kurbanın kabul görmesi mümkün değildir. İslam alimlerince İslamın dörtte biri olarak tasvir edilen meşhur hadisde; Amellerin değeri anck niyete göredir. Bir kimse neye niyet etmiş ise eline geçecek olan da odur. Bir kimse, kültür, fizik olsun diye veya bu adam namaz kılıyor desinler diye ibadet ederse arzusu tahakkuk etmiş olur. Ama ahirette eline bir şey geçmez ne kadar cömert insanmış, denilsin diye muhtaçlara yardım eden insanın da duruşu bundan farklı değildir. Özellikle TV'lerde halka hitap ederek onları din yoluyla vurarak karşılığında da tabiri caizse malı götürüyorsa dünyada bunun karşılığını görür, ama ahirette hesabını veremez.
Siyasette yarış köşe kapmak için değil, Allah'ın rızasını kazanmak için olmalıdır.
Zaten bu tür insanlardan ne memleket ne de kendi nesli hayır görmez.