20 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projelerle Eskişehir'i Avrupa kenti yapan Yılmaz Büyükerşen önceki gün yasaları ve kuralları hiçe sayan bir kafe işletmecisi ve yeğeninin çirkin saldırısına maruz kaldı.



KURAL TANIMAZLIĞA
MÜDAHALE ETTİ

TCDD'ye ait Hatboyu'nda kafeleri işleten şahsın yeğeni Yılmaz Hoca'ya silah çekme cüretinde bulundu. Orada bulunan Eskişehirliler araya girerek, saldırganın Büyükerşen'e ateş etmesine izin vermedi. Gazetemizin dünkü manşetinde belirttiğimiz gibi; çok sevdikleri Hoca'larına 'siper oldular.' Çok şükür ki Yılmaz Büyükerşen saldırı anında yara almadı. Kafe işletmecisi Hatboyu'nda vatandaşın geçmesi gereken yolu, hatta görme engellilerin değnekle takip ettiği yol izlerini masa ve sandalyelerle kapatarak, bir süredir yasaları hiçe sayıyordu. Bu konuyla ilgili gazetelerde haberler çıkmasına rağmen yetkililer kural tanımazlığa göz yumuyordu. (Sonunda Tepebaşı Belediyesi o işletmenin ruhsatını iptal etmiş) Eskişehir'in Şehremini Yılmaz Büyükerşen önceki gün haklı olarak bu kural tanımazlığa müdahale etmek istediği için çirkin saldırıya uğradı.

ESKİŞEHİR TEK VÜCUT
Olay anında ve sonrasında Eskişehirliler Büyükerşen'e sahip çıktı. Binlerce vatandaş dün Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, bu hain saldırıya karşı tek vücut oldu. Binlerce vatandaşın destek vermek için geldiği belediye önünde konuşan Büyükerşen, 'Türkiye'nin her yerinden destek mesajları alıyoruz. Ben sizlere güveniyorum. 'Korumasız neden geziyorsun' diyorlar. 'Beni Eskişehirliler korur' diyorum' dedi. Liverpool taraftarının her müsabaka hep bir ağızdan söylediği ve rakip taraftarlarının da çok beğendiği bir marş var. 'You'll Never Walk Alone' (Asla Yalnız Yürümeyeceksin) adlı marşta olduğu gibi Yılmaz Hoca kenti talan etmek, Eskişehir'in huzurunu bozmak isteyenlere karşı yapacağı mücadelede 'Asla yalnız yürümeyecek.' Kadirşinas Eskişehir halkı onu bu haklı mücadelesinde asla yalnız bırakmayacak.

***

NOSTALJİ
SAKIP AĞA'YA PLAKET


Yıl 1993. 24 yıl önce Türkiye'nin en renkli ve önde gelen işadamlarından olan merhum Sakıp Sabancı Eskişehir Genç İşadamları Derneği'nin (ESİAD) konuğu olarak Eskişehir'e geliyor. ESİAD'ın o yıllardaki Başkanı Orhan Kesikoğlu Sabancı'ya Türkiye sanayisine yaptığı katkılardan dolayı Plaket verdi. Derneğin Mali Sekreteri Selim Çolpan ile Genel Sekreter Servet Uğuzman'da bu tarihi fotoğrafta öne çıkıyor. Sabancı Holding eski yönetim kurulu başkanı olan Sakıp Sabancı, 2004 yılında öldüğünde Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 147. sırayı almıştı. Sabancı, halka yakın tavırlarıyla 'Sakıp Ağa' lakabını kazandı. Sabancı 13 yıl önce 10 Nisan 2004 tarihinde 71 yaşında böbrek kanserinden yaşamını kaybetti.


***


AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Ben daha dün MKYK'daydım, siz de Bakandınız. Harun Bey sadece vekildi. Bugün Harun Bey hem MKYK'ya girdi hem de Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bizim ise sadece vekilliğimiz kaldı. 'O da giderse' diye korkuyorum.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Emine Hanım korkmakta haklısınız. Ben kendime Saray'da iş bulurum da 'seni yanıma aldırırım' diye söz veremem.