Vali Özdemir Çakacak'ın Başkanlığında yapılan İl Toprak Koruma Kurulu'nda Alpu'ya kömürlü termik santralin kurulmasının planlandığı 1225 Hektarlık tarım arazisinin tarım dışı kullanımına açılması görüşüldü.

ESKİŞEHİRLİLER
'HAYIR' DEDİ

Altı üye kabul oyu verdi. Dört üye ret oyu kullandı. Kararın kabul edilmesi için 2/3'lük oy oranına ulaşılamadı. Böylece arazinin tarım dışı kullanılmasına onay çıkmadı. Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, TEMA temsilcileri 'Hayır Oyu' vererek arazinin tarım dışı kullanılmasına engel oldu. Peki 'Evet oyu verenler' kimlerdi? Vali, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, İl Defterdarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, ESOGÜ Ziraat Fakültesi Temsilcisi, DSİ Bölge Müdürü 'Evet oyu' verdi. Eskişehirliler termik santrale karşı çıkarken, ilimize atanmış bürokratlar kurulması lehine oy verdi.

YARIN ÇEKİP GİDECEKLER
'Evet' oyu veren bürokratlar yarın çekip gidecekler. Bundan dolayı 'Alpu'da tarım bitmiş, Eskişehir halkı kül yutmuş, insanları zehir solumuş' onların umurunda değil. Bu şehirde iktidar baskısıyla 'Evet oyu' veren bürokratlar değil, bizler yaşayacağız. Bu oylama termik santrali kurulmasına karşı çıkan Eskişehirliler için bir umut oldu. Odunpazarlı Harun Karacan, Muttalıplı Dündar Ünlü sizde gerçek bir Eskişehirlisiniz. Bu termik santral kurulursa 2019'da bırakın merkezdeki belediyeler almayı, kırsaldakilerini de kaybedersiniz. Eskişehir'de başarılı olmak istiyorsanız hemen Beştepe'ye gidin. Ne yapın edin. Alpu Ovası'nı bitirecek termik santralin yapılmaması konusunda onu ikna edin. Böyle yaparsanız, hem Eskişehir hem de siz kazanırsınız...

******

BU KONUŞMAYI ESKİŞEHİR'DE YAPSAYDIN YA!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Aralık'ta gerçekleşen CHP Adana İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada; 'Delege hesabı yapanların partide işi yoktur. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Birbirine sırtını dönenlerin hiç birisi bu partide bir yere gelmeyecektir' dedi.

BAŞKANLARIN
OYUNCAĞI OLDU

Keşke Kılıçdaroğlu bu konuşmayı, kongrede tek listenin çıktığı Adana'da değil de Eskişehir'deki İl Kongresi'nde yapsaydı. Böylece o gün salonda Eskişehir'de delege hesabı yapanların, kendi talimatına rağmen örgütlere müdahale ederek, parti içerisinde kavga ve huzursuzluğa yol açanların belki yüzleri birazcık da olsa kızarırdı. Kılıçdaroğlu zaten bundan dolayı 'Lider' olamıyor. Eskişehir'de CHP ikiye bölünmüş, örgütler belediye başkanlarının oyuncağı haline gelmiş, partililer birbirlerine sırtını dönmüş, parti içinde huzur ortamı bozulmuş.

BOL BOL ÖVER GİDERSİN
Kılıçdaroğlu böyle bir ortamda 'Delege hesabı yapanların partide işi yoktur. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Birbirine sırtını dönenlerin hiç birisi bu partide bir yere gelmeyecektir' demeyecek. Altı gün sonra Adana'da tek listenin çıktığı, partinin birlik ve beraberlik içerisinde şölen havasında yaptığı kongrede çıkıp, bu konuşmayı yapacak. Sayın Kılıçdaroğlu, bu konuşmayı asıl yapılması gereken yer olan Eskişehir'de yapmazsan asla kitleleri sürükleyen lider olamazsın. Bundan dolayı aday olup, kesinlikle kazanamayacağı için Cumhurbaşkanlığı konusunda Yılmaz Büyükerşen'in peşinden daha çok koşarsın. Eskişehir İl Kongresi'nde kendi talimatlarını dinlemeyenlere fırça atmak yerine Yılmaz Büyükerşen'i her zamanki aynı nakarat sözlerinle bol bol över, gidersin...

******

Hoş Geldin
Ali Baş


Kentimizin önde gelen gazetecilerinden Ali Baş artık ESGROUP'ta. Koordinatör ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni olarak görev alacak olan Baş'ın doyumsuz yazılarını ve röportajlarını artık Anadolu Gazetesi'nden takip edeceğiz. Olaylara farklı açılardan bakabilen ve usta kalemiyle okurları tarafından beğenilen sevgili dostum Ali Baş'a 'Hoş geldin' diyorum. Hem ES TV'de hem de Anadolu Gazetesi'nde başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum...

******

NOSTALJİ

Harmandalı'da Arif Sağ Rüzgarı


Yıl 1995. 23 yıl önce. Yer: Eskişehir Harmandalı Köyü. Büyük Bağlama Virtüözü Arif Sağ, dönemin SHP Eskişehir Teşkilatının önemli isimleriyle Türkü dolu bir gece geçiriyor. Geceye ev sahipliği yapan Zeki Ünal 1987-1991 yılları arasında SHP'den Eskişehir milletvekilliği yaptı. Arif Sağ'da aynı dönemde Ankara milletvekilliği yapmıştı. Sağ, Türkiye'de milletvekilliği görevinde bulunan ilk sanatçıdır. 2 Temmuz 1993'de Sivas Katliamından sağ kurtulan ve yaşananların acısını yüreğinden hisseden Arif Sağ, iki yıl sonra Eskişehir'e gelip, aynı dönem milletvekilliği yaptığı Zeki Ünal'a konuk oldu. Harmandalı'da Türkü ve sohbetin bol yaşandığı geceye SHP'nin önde gelen isimleri Vedat Celal Alp, Ali Rıza Menevşe, Veli Kaymak ve Nevzat Kaymak'ta katıldı.

******

FOTO ŞAKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Harun, Eskişehir'de kuracağımız termik santral 2500 kişiyi istihdam edecek. Artık 2019'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsin.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Cumhurbaşkanım bu termik santral gerçekten oy getirecekse, bunun mimarı olan damadınızı Eskişehir'den aday yapalım.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Harun sen varken niye damadımı aday yapayım?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: O'nun ektiği termik rüzgarının yarattığı fırtınayı ancak yine damadınız biçer

******
FIKRA

Postane

Temel hızla postaneden içeri girip
''Demin atmış olduğum mektubu geri istiyorum.''
Memur şaşırarak
''Neden?''
''Yanlışlıkla fazla pul yapıştırmışım, uzağa gitmesin.''