Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç önceki akşam ES TV'de canlı olarak yayınlanan 'Ekstra Gündem' programına konuk oldu. Ataç programda Murat Taşkın, Ali Baş, KeremAkyıl ve benim sorularımı yanıtlarken, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

TEPEBAŞI'NDA ADAY OLACAK
Ataç Yılmaz Büyükerşen'in tekrar Büyükşehir adayı olup olmayacağı sorusunu şöyle yanıtladı; 'Ben olacağını tahmin ediyorum. Veya olmak istiyor olacak diyeyim. Tabi devam edecekse yukarısı da uygun görürse, benim için de herhangi bir sıkıntı yok. Ben Tepebaşı'ndan son derece memnunum. Benim Tepebaşı'ndan en ufak bir sıkıntım yok. Ben burayı beğenmiyorum bana böyle geliyor, deyip de şuraya gideyim demek istemiyorum. Çünkü bunun Türkiye'de öyle örnekleri var. Mesela biz Antalya'yı bunun yüzünden kaybettik. Burada da Burhan Sakallı haklı olarak Büyükşehir'i istedi. Burhan gibi deneyimli belediye başkanını yapmadılar Harun Karacan'ı yaptılar. Burhan da haklı olarak alındı. Sonra da Odunpazarı'nı kabul etmedi. Böyle bir şey olunca da Kazım Kurt kazandı. Bunlara çok dikkat etmek gerekiyor' dedi. Ataç bu sözleriyle Büyükşehir konusunda fazla bir umudunun kalmadığını ve Büyükerşen'in tekrar aday olacağını vurguluyor. Ancak buna rağmen Tepebaşı'nı sevdiğini, Büyükşehir adayı yapılmadığı için partiye küsmeyeceğini ortaya koyuyor. 2019' da Tepebaşı'nda tekrar aday olacağının sinyalini veriyor.

YÜZDE 10 AŞAĞIDA
Ataç, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın il başkanı olmasıyla ilgili; 'Kendisine hayırlı olsun' dedi. Belediyelerde Meclis Üyeliği yapmış bir kişinin İl Başkanlığına getirilmesi yerel seçime yönelik de bir taktisel bir durum mu? sorusuna Başkan Ataç, 'Ayda iki defa belediyeye gelmekle deneyim olmuyor ' yanıtını verdi. AK Partililerin yerel seçimlerde 'Eskişehir'i 15-0 alacağız' söylemlerine de sert çıkan Ataç; 'Bunu söyleyenler bana şunun cevabını versinler. Partinin oyu neden Cumhurbaşkanının oyundan yüzde 10 aşağıda? Resmen partiyi kapının önüne koydular' diye konuştu. Ataç, CHP'nin başarılı olması için önce yerelde iktidar olması gerektiğini vurguladı; Ataç; 'Yerelde iktidar olursak genelde de iktidar oluruz. 1989 yerel seçimleri örneği çok önemli' dedi.

KARACAN KARNE VERMİYOR MU?
24 Haziran'da Tepebaşı bölgesindeki oyunun AKP'nin 10 bin altında kaldığını belirten Ataç; '10 bin oy kaybımız var. Ama İYİ Parti ve HDP'ye giden oy 42 bin. 20 bin nerede 42 bin nerede. Bu oylar bizden giden emanet oylar. Yerel seçimlerde bu emanet oylar tekrar bize gelir' dedi. Son seçimde bir milyonun üzerinde geçersiz oyun çıkmasınıda değerlendiren Ataç; 'Bu oylar AKP'nin oyları değil arkadaşlar. Bu oylar kimin olduğu çok net. Bir önceki seçimde 600 bin olan geçersiz oy, bir milyonun üzerine neden çıkıyor? Ülkenin insanın eğitimi geriye mi gidiyor? Gidiyor doğru. Bunların hepsi soru işareti bunlar netleşmedikçe ortaya çıkmadıkça bir şey söylemek son derece zor' dedi. Okullara yardım yapmasının Milli Eğitim tarafından engellenmesiyle ilgili de konuşan Ataç; ' Bizi istemiyorlar. Biz istenmedik yere neden gidelim? Okulların hala talepleri var. Ama biz bu talepleri yerine getirince okul müdürlerini ikaz ediyorlar, ihtar veriyorlar. Sıkıştırıyorlar. Ben belediye de siyaset yapmıyorum. Okulda niye siyaset yapacağım? Karne dağıtılırken Harun Karacan'ı davet edip karne verdirmiyorlar mı? Harun Karacan ne yapıyor? O siyaset yapmıyor biz mi siyaset yapıyoruz?' diye sordu.

DELEGE SİSTEMİ BİTMELİ
Ataç olağanüstü kurultay yapılması konusunda da şu görüşleri dile getirdi; 'İnanın benim için Kemal beyde kıymetli Muharrem İnce'de kıymetli. İkisiyle de ayrı dostluğumuz ilişkilerimiz var. Üç sene her Salı Meclis'te Kemal beyle hep beraber olduk. Buradan insanlar gittiler. Referandumdaki o 36 binlik artışı bu ziyaretlere bağlıyorum. Çünkü yaklaşık 15 bin kişiyi götürmüşüz. Ama böyle bir karşı karşıya gelme yanlış oldu. Kesinlikle yanlış oldu. Yerel seçimi bekleselerdi ondan sonra o yarışmalarını yapsalardı. Biz de gönül rahatlığıyla çalışsaydık. Şimdi bir sürü dedikodu. Senaryolar var. Yemin ediyorum hiç birinle ilgilenmiyorum. İster atarlar bizi ister görev verirler ister vermezler kendilerinin bileceği şey. Verirlerse biz işimizi en güzel şekilde yapmaya devam ederiz. Vermezlerse de şurada muayenem var gider otururum orada. Para kazanırım. Ama ben bu şehre hizmet etmeyi çok seviyorum. Sağlığım el verdikçe de koşturacağım bu şehir için. İnsanların buraya gelip met etmeleri, bana Eskişehir'i anlatmaları bizim için bir övünç kaynağı. Delege seçimlerinde hiç seviyorum. Bir taraf kazanıyor, bir taraf kırılıp dökülüyor. Böyle bir başarı olmaz. Bu başarı bunu kırıp dökmek için olmamalı. O açıdan artık delege sisteminin bitip üye sistemine geçilmesi çok önemli.' Özellikle yaptığı sosyal projelerle öne çıkan Ahmet Ataç programda net ve samimi açıklamalarda bulundu. İnsanlara dokunup, onların yüreğine giren Ataç büyük ihtimalle 2019 seçimlerinde 5 yıl daha Tepebaşı Belediye Başkanı olacak gibi gözüküyor.
------------------------------------------
NOSTALJİ
ÇİFTELER'DE EDİP AKBAYRAM SOKAĞI

27 Yıl önce. Yıl 1991. Çifteler'in SHP'li Belediye Başkanı İsmail Özen ilçede 'Çifteler Anadolu Tarım Fuarı ve Festivali' düzenliyor. Sevilen sanatçı Edip Akbayram, festivalin açılış konuğu olarak konser veriyor. Çifteler'de bir sokağa Edip Akbayram'ın ismi veriliyor. Çifteler Belediye Başkanı İsmail Özen konser öncesi 'Edip Akbayram Sokak' yazılı levha önünde sevilen sanatçı ile fotoğraf çektiriyor. Eskişehir siyasetinin duayen ismi olan İsmail Özen, 1968-1977 yılları arasında Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. 1977-1980 yılları arasında CHP Eskişehir Milletvekilli idi. Özen yıllar sonra 1989-1994 yılları arasında da SHP'den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı.
------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Hocam yerel seçimlerde tekrar aday olacak mısınız?
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Ahmet bunu neden soruyorsun?
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Büyükşehir'e mi yoksa Tepebaşı'na mı aday olacağımı öğrenmek istediğim için soruyorum.
----------------------------------------------------
KAHVE MAKİNESİ
Sarışın kadının biri uzun zamandır almak istediği kahve makinesine imrenerek bakarken;
- Sakın tereddüt etmeyin ve bunu hemen alın, demiş tezgahtar.
Tek yapacağınız kahvesini, filtresini koyup haznesini suyla doldurmak, düğmesini açıp yatağa girip uyumak. Kalktığınızda mis gibi sımsıcak kahveniz hazır, sizi bekliyor olacak.
Kadın makineyi satın almış, iki hafta sonra arkadaşları:
- Nasıl? Makinenden memnun musun?
-Aman, o aptal şeyle uğraşamam, geri götüreceğim. Ne zaman canım kahve çekse suyunu falan hazırlayıp yatağa girip uyumak zorunda kalmıyor muyum o deli ediyor beni!