Çok değerli Filiz Gündoğan öğretmenim sosyal medya hesaplarında 'Başlangıçlar özeldir, güzeldir' diyor ve devam ediyor 'Hele hele başlangıçlarda 'içten bir gülümseme, güzel temenniler varsa ve yeni kapılar açıyorsa daha bir güzeldir başlangıçlar' diyor.
13 Eylül yani dün benim doğum günümdü, bugün yeni bir yaşa başlangıç yaptım. Yeni bir yaşa başlamak benim için de özel oldu, güzel oldu. Tüm dostlarım, arkadaşlarım, sevdiklerim, tanıdıklarım doğum günümü çok güzel temennilerle kutladı. Buradan hepsine sonsuz teşekkür ve sevgilerimi sunuyorum.
Evet başlangıçlar güzeldir. Her yeni başlangıç insana heyecan verir, coşku verir. Kaygı veren başlangıçlar da vardır. Ben de yeni bir yaşa başladım, mutluyum, huzurluyum.
Çocuklarımız okula başlıyor. Bazıları anaokuluna, bazıları ilkokula, bazıları ortaokul, lise ve üniversiteye. Her başlangıçta olduğu gibi yeni bir okula başlamada da sevgi var, coşku var, heyecan var. Aynı zamanda kaygı ve hüznü de bir arada yaşatıyor bazı başlangıçlar.
Çocuklarımız yeni bir eğitim-öğretim yılına başlıyorlar. Yeni diyoruz ama geçen yıldan pek farkı yok, sadece bakan değişti. Geçmiş dönemlerde bir gecede görevinden alınan okul müdürleri yok artık. Yerine bir sendikanın üyesi olma şartını taşıyan müdürler görevde. Milli Eğitim Bakanı bir araştırma yaptırsa, şu an görevde olan müdürlerin yüzde (%) kaçının farklı sendika üyesi olduğunu, yüzde kaçının müdür olmak için sendika değiştirdiğini öğrense ve bizleri de bilgilendirse.
Anlaşılıyor ki bu öğretim yılı da geçen yılın aynısı olacak. Okulların ikliminde, kültüründe değişen bir şey yok. En iyi yüz müdür toplantısına kimler katıldı, sonuç ne oldu belirsiz. Bulma çalıştayına seçilenler neye göre seçildi ne konuştular ne önerdiler kamuoyunun bu konuda da bir bilgisi yok. Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz ama bir zamanların akil insanları gibi de olsun istemiyoruz.
Tabi ki Sayın Milli Eğitim Bakanımıza zaman tanımak gerekir. Ama bir taraftan da hatalı sonuçları ortaya çıkaracak bazı süreçlere de acil müdahale etmek ihtiyacı vardır.
Sayın Milli Eğitim Bakanımız söylem ve niyetinde samimi ise yeni başlangıçlara adım atmasını bekliyoruz. Mesela bir gecede mevcut tüm okul yöneticilerinin görevine son versin, objektif kriterler koysun, yeniden okul yöneticilerini atasın. Şu anda görev yapanlardan uygun kriterleri taşıyanlar görevine devam edebilir tabi ki.
Eğitimde, okulda, günlük hayatımızda yeni ve güzel başlangıçların olmasını heyecanla bekliyoruz. Hiç birimizin kaybedecek bir günümüz bile yok. Hele hele çocuklarımızın hiç yok.