Son günlerde kent gündeminde Yeşiltepe Mahallesi'ndeki kat sınırlaması tartışmaları yaşanıyor.

CAMBAZA BAK TAKTİĞİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın birbirlerini suçlayan açıklamalarından sonra tartışmaya AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'de katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin Yeşiltepe Mahallesi için hazırladığı kentsel dönüşüm projesine sosyal medya hesabından tepki gösteren Dündar Ünlü, belediyenin 20 yıllık iktidarına rağmen şehirdeki sorunları çözemediğini ve şehir ile adeta alay ettiğini söyledi.Ünlü konuyla ilgili şunları söyledi; 'Şehirde müzminleşmiş sorunların çözümünü 20 yıllık iktidarına rağmen bulamayan CHP hep bir ağızdan termik santral fetişizmine girişmiş cambaza bak taktiğini kullanarak şehir ile adeta alay etmektedir. CHP'li milletvekillerinin eğer cesaretleri varsa şehirde belediyelerin çözemedikleri sorunlar hakkında girişimde bulunmalarını bekliyoruz. Yeşiltepe'nin imar sorunu ve tüm şehrin imar sorunlarının bu belediyeler ile çözülemeyeceği aleni şekilde ortaya çıkmıştır. Yeşiltepe'de top çevirmekle insanı aldatma amacı güden, sanayi çarşısının dönüşüm işini beceremeyip Bakanlığa konuyu gidip bırakıp timsah gözyaşı dökenler ve bunlara mihmandarlık yapan Büyükşehir Belediyesi aynı anlayışın paydaşlarıdır. CHP'li belediyeler için Eskişehir'de yıllara sari eğlence sona ermiş deniz tükenmiştir.'

BİRBİRLERİNİ YİYORLAR
Merhum Erdal İnönü SHP Genel Başkanlığı döneminde diğer sol parti liderleri ve bürokratlarla bir restorana gider. İnönü, garsonun 'Bir şey almak ister misiniz efendim' sorusu üzerine 'Teşekkürler biz birbirimizi yiyeceğiz' yanıtını verir. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt son yıllarda merhum İnönü'nün dediği hep birbirlerini yiyor. Üç başkanın kendi aralarında yaşadıkları ve birbirlerini suçlayan kısır tartışmalarından dolayı artık onların 'Bizi AK Parti engelliyor' söylemleri kamuoyunda inandırıcı bulunmuyor. AK Parti'ye iyi malzeme veriyorlar. Eskişehir siyasetinde yükselen bir değer olan Ünlü'de bu malzemeleri çok iyi kullanıyor.

BULAŞICI EĞLENCE
Son yaptıkları basın açıklamlarında yaptığı benzetmeler hep gündem oluyor. Ünlü daha önce CHP'li Belediye Başkanlarını; 'Oyun Havuzu', 'Makyajlı Siyaset', 'Şamatacılar' benzetmeleriyle eleştirmişti. Son açıklamasında; 'Cambaza bak taktiği', 'Top çeviriyorlar', 'Sari (Bulaşıcı) eğlence' benzetmeleri öne çıkıyor. Ünlü'yü İl Genel Meclisi Üyeliği döneminden beri tanırım. Meclise hep dersine iyi çalışarak gelirdi. Disiplinli kişiliği, çalışkanlığı ile sadece kendi partisinin değil, tüm meclis üyelerinin takdirini toplayan bir isimdi. Ünlü siyasette kendini yıllar içerisinde olumlu şekilde geliştirdi. Son günlerde basın açıklamalarında nüktedanlığı ile taraflı tarafsız herkesin takdirini topluyor...

******

AK PARTİ SAĞLIKTA BAŞARILI OLDU

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge Salı Günü basınla tanışma toplantısı düzenledi. ES TV'de programın olduğu için bu etkinliğe katılamadım. Bilge bu toplantıda sağlık yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Bilge, kentteki bütün hastanelerin tek bir bölgede toplanacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

TECRÜBELİ KADRO
KHK ile oluşturulan yeni yapıdan bahseden Uğur Bilge, 'Eskiden üçlü olan yapı teke indirildi. Eskiden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği vardı, Halk Sağlığı Müdürlüğü vardı, İl Sağlık Müdürlüğü vardı. Yeni yapı ile birlikte Eskişehir'in nüfus şartları ile birlikte uygun olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nün altında 4 tane başkan, iki tane başkan yardımcısıyla 12 kişilik yönetim kadrosu verildi. Biz kadromuzu kurduk. Açıkçası Eskişehir için yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırız. Tecrübeli bir kadro oldu' dedi.

DEVLET HASTANESİ
TAŞINACAK

Şehir Hastanesinin bir bölge hastanesi olarak programlandığını ifade eden Bilge; 'Kütahya'dan, Bilecik'ten, Afyon'dan da ulaşım kolay olsun diye oraya konulmuş. Şehir Hastanesi'nin en büyük artısı nitelikli yatak sayısını artırıyor olması. Dörtlü, altılı yatak sayısından tek ve iki kişilik yataklara geçiyoruz. Şehir Hastanesiyle ilgili çok fazla rivayet üretiliyor. Merkezdeki hastaneler aynı şekilde devam edecekler. Yunus Emre Devlet Hastanesi kendi varlığını devam ettirecek. Eskişehir Devlet Hastanesi taşınacak, Zübeyde Hanım, Hava Hastanesi aynen devam edecek. Şehir Hastaneleri tamamıyla devlet hastanesi olarak devam edecek. Hastalardan ek bir ücret alınması veya SGK paylarında bir artış söz konusu değil. Devlet Hastanesi'nden nasıl hizmet alıyorsa, oradan da aynı şekilde alacak. Burada en önemli şey hastalar ulaşan hizmette kalitenin artması. Otopark sorunu Şehir Hastanesi'nde olmayacak. Daha geniş bekleme ve muayene alanları olacak. Ulaşımla ilgili sıkıntılar olabilir. Bunun çözümü için de biz paydaşlarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz' dedi.

MUAYENE OLMAK BİR DERTTİ
Boşaltılan Şair Fuzuli Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili de konuşan Bilge, 'Orasıyla ilgili plan ve proje tamamlandı. Orada da yaklaşık 40 metrekarelik bir alan belediyenin. Orayı transfer edemediğimiz için yıkım ve yapımında bir sıkıntı yaşanabilir. Ama projesi onaylanmış durumda. Yıkılacak ve yapılacak' dedi. AK Parti iktidarının en başarılı olduğu iki alan var. Bunlar sağlık ve ulaşım. AK Parti iktidarından önce halk muayene olabilmek için sabahın beşinde numara kuyruğuna giriyordu. Muayene olmak ayrı bir dert, ilaç almak daha ayrı bir dertti. Hastane çalışanları hastalara kaba davranırdı. Doktorun muayenesine gitmeden iyi bakılmaz, bıçak parası vermeden ameliyat yapılmazdı. Hastalar hastanelerde rehin salınırdı. Medikal firmaları hastanelerde yönetimleri ve doktorları kafalayarak, fiyatı çok yüksek olan malzemeleri aldırırdı. Devleti zarara uğratırlardı.

ÇİLEYİ BİTİRDİ
Daha önceki iktidarlar sağlıkta yaşanan bu sorunları nedense hiç çözmedi. Vatandaşlar yıllarca hastanelerde çile gördü. Şimdi telefonla randevu alıp, muayene olmaya gidiyoruz. Tam saatinde içeri alınıyoruz. Hastanede bizleri artık asık suratlı azarlayan personeller karşılamıyor. Güleryüzlü personellere görev yapıyor. İyi tedavi olabilmek için doktorların özel muayenelerine gitmek zorunda kalmıyoruz. Ameliyat olmak için bizden kimse bıçak parası isteyemiyor. Yazdırdığımız ilaçları istediğimiz eczanelerden alıyoruz. AK Parti eğitimde, ekonomide, gelir dağılımı adaletsizliğinde işsizlikle ve yolsuzlukla mücadelede başarısız oldu. Ancak bana göre sağlıkta başarılı oldu. 'Yiğidi öldür hakkını ver' sözünde olduğu gibi hakkını vermemiz lazım. AK Parti sayesinde halkın hastane çilesi bitti...

******

FOTO ŞAKA


CHP eski Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük:
Cemal Bey, artık parti içinde sizi destekleyeceğim.
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Vuralcığım tabi ki olur. Birlikte siyaset yapalım.
CHP eski Merkez İlçe Başkanı Metin Tomsuk: Vural İl Başkanlığında İlker Özokçu'yu destekledin, kaybetti. Şoförler Odası'nda desteklediğin aday en az oyu aldı. Şimdi kaybettirme sırası Cemal Bey'e mi geldi?

******

FIKRA

AZERİ DOKTOR
Türkiye'de İthal doktor Azeri olunca:))
- Gelesen!
- Selam doktor bey!
- Salam... Sabahın hayır...! (Selam. İyi sabahlar)
- Ne salamı? Kızımı muayeneye getirdim.
- Gızım, sen yahşi birine ohşayırsan! (Kızım sen iyi birine benziyorsun.)
- Neee! Kızım kimi okşuyormuş?
- Vallahi kimseyi okşamıyorum baba!
- Sus kız! Koskoca doktor yalan mı söyleyecek? Ellerindeki pişikten anladı herhalde!
- Pişik ele degel kucağa yaraşır. (Kedi ellenmemeli, kucağa alınmalı.)
- Doktor sen ne diyosun yaa?
- Siz haradan gelisiz? (Siz nereden gelirsiniz?)
- Biz at mıyız haradan gelecek? Doktor, ağzını topla...
- Gızım soyunasın, sırtına gulag asmag isterem. (Kızım soyun da sırtını dinleyeyim.)
- Baba ya... bu adam kimin kulağını sırtıma asacak?
- Men indi gızına dayandıraaram. Marağım gabardı. Neçe ağlarsın? (Ben şimdi kızınızı durdururum. Merak ettim. Neye ağlarsın?)
- Baba ne diyo bu?
- Gızım sen karhanede çalışırsın? (Kızım sen fabrikada mıçalışıyorsun?)
- Lan pe…..k doktor... Küüüüütttt...
- Özümü itirdim, dağlara kar düşende, bülbüle gam düşende, ruhum bedenden oynar, gözüme yumruk gelende...