Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için hazırlanan müfredat taslağında 9. sınıf öğrencileri için 'Cihat' konusuna yer verilmesini değerlendiren TBMM Eğitim Komisyonu'nun AK Partili Üyesi Ahmet Hamdi Çamlı 'Namaz dinin direğiyse, cihat çadırdır. Direksiz çadır bir işe yaramaz. Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok' dedi.

GANİMETLER
ANLATILACAK MI?
Çamlı'nın bu sözleri tepki topladı. Çamlı bu sözleriyle adeta çocukların 'insan kafası kesmeyi' bilmeden kesirli sayıları öğrenmesinin 'beyhude' olduğunu söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın eski şoförü olan Çamlı geçtiğimiz yılda Lozan paylaşımlarıyla da tepki çekmişti. Bu Cihat Dersi'nde savaş ganimetlerinin nasıl paylaşılacağı da anlatılacak mı? Savaşta ganimet olarak alınan 'kadın ve kızlara' neler yapılacağı konusunda çocukları bilgilendirecek misiniz? IŞİD'in kurduğu 'kadın köle pazarlarının' reklamını mı yapacaksınız? Önümüzdeki yıl ayrıca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders müfredatında artık 'Muamelat ve Ukubat' adlı bir ünite de yer alacak.

EL KOL KESME
Muamelat ve Ukubat, İslam hukukunda şeriat kurallarının yer aldığı başlıklar olarak biliniyor. Muamelat; kişisel, toplumsal ve yönetsel eylemlerin şeriat düzenindeki karşılığını ifade ediyor. Ukubat ise şeriata göre suç kabul edilen eylemlere / fiillere verilecek cezaları ifade ediyor. Artık okullarda çocuklarımız bu derslerde, 'şeriata göre el kol kesme cezası, kısas cezası, diyet, recm cezası, evlilikte eş sayısını, şeriata göre eş boşamayı' öğrenecekler. Anlayacağınız eğitimde şeriatın ayak sesleri önümüzdeki yıldan itibaren hissedilmeye başlayacak.

CİHATÇI MİLİSLER Mİ
YETİŞTİRECEKSİNİZ?
Türkiye artık eğitimde karar vermeli. Biz dünya çapında bilim adamları mı yetiştirmek istiyoruz, yoksa eli kanlı cihatçı milisler mi? Türkiye Ortadoğu bataklığının bir ülkesi mi yoksa çağdaş medeni bir ülke mi olmak istiyor? Müfredatta 'Cihat' konusunun işlenmesiyle, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders müfredatında 'Muamelat ve Ukubat' adlı bir üniteye yer vererek neyi amaçlıyorsunuz? Ülkede 'dindar' adı altında kindar nesil yetiştirerek, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini yıkmak mı istiyor sunuz? İktidara geldiğiniz ilk günden beri eğitimi yaz-boz tahtasına çevirerek getirdiğiniz nokta ortada.

PİSA'YA TOSLADIK
2016 PİSA sonuçları apaçık ortaya koyuyor ki; ülkede birileri kolay yönetebilmek için; sorgulamayan, cahil bir nesil istiyor. Öğrencilere tablet dağıtıp, eğitimi Fatih Projesi'yle fethedeceğini sananlar maalesef PISA'ya tosladı. 'Ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede. Ülkeyi ayakta tutacak olanlar okumamış hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halkın ferasetine ben güveniyorum' diyen bir Rektör Yardımcısının çıktığı ülkemizde okulların çocukları hayata neden hazırlayamadığının sorusunu kim, nasıl çözüm bulacak? OECD, 34 üyesinin de aralarında bulunduğu 72 ülkede gerçekleştirdiği eğitim araştırmasının sonuçlarının yer aldığı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Araştırması Raporunu geçen yıl Aralık ayında Paris'te açıklamıştı.

MEZARTAŞI
OKUYAN NESİL
Özellikle bilim ve matematik alanında öğrencilerin seviyelerini ölçen raporda, bilim alanında eğitim seviyesi en yüksek ülkenin Singapur olduğu ortaya çıktı. Türkiye 425 puanla, Meksika da 416 puanla bilim sıralamasında en sonda yer alan iki ülke oldu. Türkiye, ortalaması 493 olan Bilim sıralamasında 425 puanla, dil ve ortalaması 493 olan dil ve yazı sıralamasında 405 puanla, ortalaması 490 olan matematik sıralamasında ise 413 puanla tüm alanlarda ortalamanın çok gerisinde kaldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'deki Fen Lisesi öğrencilerinin ortalamanın üzerinde olduğunu belirterek, PISA'da başarılı olduğumuzu söylemişti. Böylece kendisini çok komik bir duruma düşürmüştü. O zaman sormazlar mı; 'O zaman ülkeyi İmam-Hatiplerle dolduracağınıza, yeni fen liseleri neden açmadınız?' 'Ecdadının mezar taşını okuyacak nesil yetiştireceğim' diyenler çocuklarımızı bilim ve matematikten uzaklaştırdı.


***
TRAFİKTE
TACİZE UĞRADI


Gülay Güneş 2014-2009 yılları arasında AK Parti'den Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 2010-2014 yılları arasında da Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevinde bulundu. Gülay Hanım dün trafikte bir halk otobüsü şoförünün tacizine uğramış. Güneş bu olay ile ilgili kendi sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; '26 H 00xx Halk otobüsü resmen üzerime sürdü. Atatürk Bulvarından Atatürk Caddesi'ne dönecekmiş gibi yanaşıp korna ve solumdan tacizle SSK' ya doğru sürdü. Sağa çektim elim ayağım titriyor.' Gülay Hanıma geçmiş olsun diliyorum. Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi Gülay Güneş'e yapılan bu tacizin takipçileri olarak, kural tanımaz şoför hakkında işlem yapmalı…

***
NOSTALJİ
TBMM BAŞKANI ESNAFI ZİYARET EDİYOR


Yıl 1993. 24 yıl önce TBMM Başkanı ve DYP Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk Eskişehir'e geliyor.
YÜZÜGÜLLÜ KARŞILIYOR
Cindoruk Eskişehir programı kapsamında Eskişehir Esnaf Odaları Birliği'ni de ziyaret ediyor. Birlik Başkanı Yüksel Yüzügüllü, Başkan Vekili Ekrem Birsen, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karabacak, Cindoruk'u Birlik Binası'nın bulunduğu apartmanın önünde karşılayarak O'na olan saygılarını gösteriyorlar. Cindoruk'un eşi Dilek Hanım Eskişehirlidir. Cindoruk 1991 yılında Eskişehir'in eniştesi olarak milletvekili seçildi.O yılki DYP Eskişehir Örgütünün seçim programı 'Eskişehir Gelişecek Büyükşehir Olacak' idi. Seçim sonrasında DYP-SHP Hükümeti kuruldu. DYP Eskişehir'den üç milletvekili (Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek ve Fevzi Yalçın) çıkardı. Cindoruk, TBMM Başkanı oldu.
SÖZÜNÜ TUTTU
Eskişehir Büyükşehir olabilecek koşulları taşımıyordu. Ancak Cindoruk ve DYP Eskişehir Örgütü bu konuda Eskişehirliye söz vermişti. Bu söz mutlaka tutulması gerekiyordu. O da kent halkına verdiği sözü tutarak, Eskişehir'i Büyükşehir yaptı.. Cindoruk, önce İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'e daha sonra Başbakan Süleyman Demirel'e bizzat kendi eliyle imzalatarak Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Eskişehir'e doğalgazda bu dönemde geldi. Demokrat kişiliği ile takdir toplayan Cindoruk'un Eskişehir'e büyük hizmetleri oldu.


*****

FOTO ŞAKA

MHP İl Başkanı Kadir Bıyık: Volkan Başkan referandumda birlikte 'Evet' için çalıştık. Kamuda artık bizim ülkücülerin yönetici olmalarına engel olmazsınız
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: Eskişehir'deki MHP'liler 'Evet' dediyse, bizim oyumuz nerede? Bizimkiler 'Evet' dediyse, sizin oylarınız nerede?