Şeffaflığı, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile tanıdığımız Sinan Özeçoğlu ve ekibinin yapmış olduğu açıklama Eskişehirspor taraftarını ve Eskişehir halkını çok üzmüştür.
Yönetimin yalnız bırakıldığını kimsenin taşın altına elini sokmadığını, söz verenlerin sözünde durmadıklarını bu nedenle de 22 Kasım'da Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı aldıklarını açıklamışlardır.
Dört aylık kısa bir dönemde Eskişehirspor için verdiği mücadelede nasıl bir batağın içine düştüğünü gören yönetim çareyi şirketleşmede bulmuştur.
Eskişehirspor'umuzun şirketleşmeye gidebilmesi için kurumsal ve şeffaf yönetim modelinin oturtulması gerekiyordu, gelinen noktada bu durum da hayata geçirilmiştir. Ancak, şeffaf yönetim anlayışı gereği, Kulübümüzün son 5 yılının da tarafsız bakış açısıyla denetlenmesi gerekiyordu.
Şeffaf yönetim anlayışımızın başlangıcı olarak, dünyanın 4 büyük denetim firmalarından birisi ile anlaşılarak, eski yöneticileri yargılamadan, son 5 seneyi kapsayan, mevcut durumu ortaya çıkaracak, finansal denetim yaptırıldı.
30.06.2012- 30.06.2017 tarihleri arasında kalan dönemi kapsayan bu denetleme sonrası sunulan raporun kapsamı, 5 yıllık süreçte kulübün parasının nasıl yok edildiğini göstermektedir.
Sözleşmesi fesh edilen sporculara kulüpte para olmasına rağmen ödenmeyip daha sonra faizi ile yapılan ödemeler.
Transfer yaptık diye kulübün kapısından içeri girmemiş kişilere milyon dolarlar ödemek.
Hovardaca harcanan paralar. Abartı şekilde ödenen primler.
Ödenen senetlerin geri alınmaması, Menajerlerin tavsiyesi ile önüne gelenin transfer edilmesi.
% 60'a varan menajerlik ödemeleri…
Kulübe çıkartılan bütün bu borçları ödemek için yüksek faizlerle çekilen paralar ve bundan nemalananlar sayesinde koskoca İmparatorluk borç batağında çöküp gitti.
En önemlisi de kulübü bu hale getirenlerden hesap soramamak. Şimdi onlara soruyorum rahat mısınız? Sizin cebiniz doldu ama kulübün kasası boşaldı. Biz taraftar olarak her zaman takımımızın yanındayız iyi günümüzde de kötü günümüzde terk etmedik sevdamızı.
Biz paranın pulun peşinde koşan taraftar değiliz biz armasının sevdasının peşinde koşan taraftarız.
Sen bizim gönlümüzün şampiyonusun senin olduğun her lig bize Süper Lig'dir. Velhasıl yolda oynasan, biz seni kaldırımda 30 bin taraftarla destekleriz.
Sana olan sevdamızı kimse engelleyemez. Geçmiş yönetimler siz bir imparatorluğu çökertmiş olabilirsiniz. İşte bu taraftar yine bir ilke imza atıp külleri kalan bu imparatorluğu ayakta tutacaktır. Bakmayın siz Eskişehirspor un yaprak gibi sallandığına. Kökü sağlamdır asırlık çınar ağacı gibi sarsılsa da kopmaz dalından.
Öyle kolay değil, rüzgarın önüne kapılıp gitmek. Son ana kadar vazgeçmeyeceğiz savaşmaktan. Daha öncede ne fırtınalar, kıyametler koptu, bu suskun yüreklerimizde.
Nice kötü günler yaşadık, her birinde düştüğümüz zorluklardan kurtulmasını bildik.