2018'in Mayıs ayı kuşak sınavını yaptık. Arı Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü olarak günden güne ailemiz daha da büyüyor.
Kuşak sınavımızda, sporcularımızın bize ne kadar bağlı olduğunu, ne kadar çok sevdiğini sık sık dile getirenler oldu.
Bu sevgiyi kazanmayı nasıl başarıyorsunuz diyenler oldu.
Çocuğumuz bizim sözümüzü sizin kadar dinlemiyor diyenler oldu.
Bizde nasıl olduğunu kısada olsa anlatalım.

***

Çocuğun kendisi olabilmesi için sevdiği kişiye kaygıyla değil, kendisi olması ve mizacıyla var olarak, sevdiği kişiye kaygıyla endişeyle değil, huzur içerisinde bağlanması gerekir.
Bu bağlılıkta sahte sevgiyle değil, samimiyetle olur. Tüm sporculara ayrım gözetmeden kendi çocuğunuz gibi sevmekle, davranmakla olur. Her bireyin sizin için özel bir öneme sahip olması ile olur.
Biz çocuklarımızı kısa süreliğine değil, hayatının bütün evrelerinde mutlu olabileceği, hayata karşı hazır olabileceği şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.
Kazanmak için her yol mubah demiyoruz. Önemli olanın insan olabilmekten geçtiğini belirtiyoruz. Bazen yapılan haksızlıklara isyan etmiyor değiliz. Neyse ki gelecekte bizim sporcularımız yetki sahibi olacağından, hak kavramına önem vereceklerini bilmemiz içimizi biraz olsun rahatlatıyor.

***

Arı Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü olarak, Kuşak sınavını yapmamızın asıl amacı, sporculara sınav stresi yaşatmak değil. Toplumda var olabilme, konuşabilme, kendisini toplulukta ifade edebilme yetisi kazandırabilmektir.
Geleceğe kaygıyla bakmamak için, ilk amacımız, çocuklarımıza sporu sevdirmektir.
Spor yapan çocuk kötü alışkanlıklardan uzak durur.
Zihinsel ve Bedensel olarak sağlıklıdır. Zihninde olumsuz düşünce barındırmaz. Kin ve nefretten uzak durur.

***

Bir kulüp için aidiyet duygusu çok önemlidir. Kulüp zaman zaman zor dönemler geçirir. Eğer ki bu zor dönemlerde, sporcularınız ve velileriniz hala yanınızdaysa, aidiyet duygusu oluşmuş demektir. Artık bu bağı hiç kimse ne yaparsa yapsın koparamaz.
Bizde kulüp olarak geçmişte, zor zamanlar geçirdik, velilerimiz de işlerini güçlerini bırakıp, sporcularımız için, arı ailemiz için haklarını sonuna kadar aradılar. Sporcularımız üzerinde emeğimizi ve samimiyetimizi görüp, teşekkür ediyorlar. Ahde vefaya çok önem veriyorlar ve böyle olunca bizde motive oluyoruz.
Kuşak sınavlarımızda da uzunca bir süredir hazırlığı hep birlikte yapıyoruz.
Kimi velimiz, çocuklarımız için yaptıkları yiyecekleri hazırlarken, kimi velimiz koşarak masa, sandalyeleri hazırlıyor.
Kimi öğrencimiz, diplomaları yazarken, kimi öğrencimiz, sınav için birbirlerine destek oluyorlar.
Kimi velimiz, maçlarda kendi çocuğu dışında başka sporcuları da hazırlarken.
Kimi velimiz maça çıkacak sporcuları motive ediyor.
Kazanan olunca hep birlikte tebrik edip, kaybedene hayatta kazanmak kadar kaybetmeninse olağan bir durum olduğundan bahsediliyor.
Durum böyle olunca bende çocuklarımızın anatomisini daha iyi bileyim, onlara daha faydalı olayım diye, ikinci bir okul olarak Spor Akademisi tercih ettim ve öğrenimimi tamamladım. Sporcu psikolojisi üzerine çalışmalar yaptım. Ömrüm yettiği sürece de spora ve sporcuya faydalı çalışmalar yapmaya devam edeceğim.
Gelecek için çok güzel hedef ve planlarımız var. İnşallah ileriki aşamada kulübümüzün Dünya Markası olabilmesi için atılımlara başladık. Çocuklarımızı da ilerde sadece spor da değil her alanda başarılı bir insan, başarının yanında önce insan olma bilinciyle karar alma mekanizmalarında görmek istiyoruz ve göreceğiz. Bu ahde vefa ve sevgi, emek, bir gün adil yöneticiler olarak bize ve topluma geri dönecek.
Çünkü biz aileyiz, çünkü kulübümüzde benim senin çocuğun yok, bizim çocuklarımız var. Ne demişler birlikten kuvvet doğar.
Başta Antrenörümüz Canan hocamız olmak üzere, kulübümüzdeki her bireye ayrı ayrı saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.