Bir Türkiye İstiyorum.
'Yoğun kar yağışı, fırtına ve yağmur nedeni ile okullar tatil edilmiştir' haberini duyan öğrenciler sevinç çığlıkları atmasın. Tam tersine çocuklarımız arkadaşlarından, öğretmenlerinden, öğrenme ve gelişimden uzak kalacağı için üzülebilsin. Bir Türkiye istiyorum; okulları, çocuklarımız için 'Malzeme budur, bu malzemeyle ancak bu kadar olur' demesin. Çocuklarımızın içindeki cevheri ortaya çıkarabilsin. Bugün ve gelecekte ihtiyacı olan tüm becerileri kazandırabilsin. Okulları sadece bilgiyi ezberleyen değil, bilgiyi işleyen, işlediği bilgiyle yeni bilgi üretebilen öğrenciler yetiştirsin. Değişimi takip etme ve değişimi uygulamanın ötesine geçerek değişim yaratabilsin, değişimin öncüsü olabilsin.
Bir Türkiye istiyorum.
Kandıran ve kandırılan olmasın artık. Dış güçlerin oyununa gelmesin. Soruları çalınan sınavlarla kimse başkasının hakkını gasp ederek öğretmen, savcı, hakim, polis olamasın. Hak etmediği ve yetkin olmadığı görevlere gelemesin. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi yurtta barışın, dünyada barışın simgesi olsun. Bilişim ve teknoloji üretiminde dünyaya öncülük yapsın. Yaratıcı ve yenilikçi gençleriyle bir dünya markası olsun.
Bir Türkiye istiyorum.
Dostluklar, siyasi ve ideolojik görüşlere göre oluşmasın. Dostluklar temel insani değerlere göre, karşılıklı bağımlılık ilkesine göre oluşsun.
Dostluklar sevgiyle, coşkuyla, umutla, hayallerle yol alsın. Gazetemiz köşe yazarı Ezgi Uzgel'in dediği gibi dostlarımız, içimizdeki en iyiyi ortaya çıkarsın; bize erdem saçsın, onlara hayat boyu güvenebilelim.
Dostlarımızla kurduğumuz hayaller ve hedefler hiç bitmesin, kesintiye uğramasın; varılan her hedef ve gerçekleşen her hayal yeni hayaller doğursun. Aşık Veysel'in söylediği 'dost dost diye nicesine sarıldım, benim sadık yarim kara topraktır' sözünü biz söylemeyelim. Dost diye sarıldıklarımız gerçekten dostumuz olsun.
Bir Türkiye istiyorum.
Dünyanın en ileri demokrasisi olsun. Özgürlük, çoğulculuk ve insan en yüce değer olsun. Tüm dünya bize gıpta etsin. Seçimleri ve seçim kampanyaları dengeli, adil ve şeffaf olsun. Neredeyse iki yılda bir Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ana muhalefet ve diğer parti liderlerimiz işi gücü bırakıp bir yılın yarısını il il, meydan meydan gezmesin. Enerjilerini ülkenin temel sorunlarını çözmek, demokrasiyi ve özgürlükleri geliştirmek, çocuklarımıza yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak için harcasın.
Bir Türkiye istiyorum.
Umut fakirin ekmeği olmasın. Umut gerçekleşecek hedeflerin ve hayallerin en temel kaynağı olsun. Umut, hastalarımız ve yakınları için bir ışık, içlerindeki iyileşmenin heyecanı, coşkusu ve inancı olsun. Umut, gençlerimizin yaratıcılığını, yenilikçiliğini ve girişimciliğini ortaya çıkarmak için ilham kaynağı olsun. İnsanları umutlarından, hedeflerinden ve hayallerinden hiçbir şey vazgeçiremesin.
Bir Türkiye istiyorum.
Evet ve hayır sözcükleri insanlarımızı ikiye bölmesin. Evet de, hayır da ülkemiz için demokrasiyi, huzuru, barışı ve kucaklaşmayı sağlasın. İnsanlarımız evet derken de, hayır derken de objektif ölçütler kullanabilsin. Kendi aklı, yüreği, kimliği ve kişiliğine göre özgürce kararlar verebilsin.
Bir Türkiye İstiyorum.
İnsanlar çocuklarının geleceği için kaygılanmasın. Herkes hiçbir endişe ve kaygı taşımadan iyi ki bu ülkede doğmuşum, iyi ki bu ülkenin vatandaşıyım, ne mutlu diyebilsin.