Soğuk hava Eskişehir'de etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. İşte ben size bu soğuk havaya, kuru ayaza rağmen iç ısıtan bir hayvan dostundan bahsedeceğim.
Özge Kıvrık zaman zaman gazete ve televizyon haberlerinde, yaptığı hayvan dostu faaliyetlerle adından söz ettiriyor. Özge ile sokak hayvanları için bu yıl 6'ncısını düzenlediği etkinlik hakkında bir röportaj yaptık. Gözden kaçıranlar için biraz açayım zira bu konserler bildiklerinize hiç benzemiyor. Özge Hanım, eğlenceyi ve sosyal sorumluluk duygusunu birleştirerek sokak hayvanları yararına düzenliyor bu konserleri. Konserin gerçekleştiği mekana girişteyse para geçmiyor. Kapıda ödemeyi 'mama' ile yapmanız gerekiyor. 13 Aralık'ta gerçekleşen konserlerin sonuncusunda olduğu gibi biriken mamalar, ayazda zor günler geçiren sokak hayvanlarına gidiyor.
Sosyal sorumluluk hissi ve hayvan sevgisi ile harekete bir kez geçen insanların boş durmasıysa oldukça zor haliyle. İşte, Özge Kıvrık ve arkadaşları da aç kalan sokak hayvanlarına sadece üzülmekle yetinmeyip bugün yeni bir etkinliğe daha imza atıyor.
Özge bu röportajımızın sonunda 'Bir hayvana bakınca ne görüyorsunuz? Bir kafa, iki göz, iki kulak, bir burun, bir ağız ve dört bacak. Bir insana bakınca ne görüyorsunuz? Bir kafa, iki kulak, bir burun, bir ağız, iki bacak ve iki kol. Bacakları ve kolları topla al işte sana 4 tane uzuv. İç organları da karşılaştır; kalp, ciğerler, damarlar, kemikler vs. E, bizde de var aynısından. Ne farkımız kaldı sizce? Aynı uzuvlarla ama farklı bedenlerde yaratılmışız. Sadece en büyük farkımız konuşma eylemi. Bizler kendi aramızda onlarda kendi aralarında konuşuyorlar. Şimdi düşünürsek, bizim canımız varken, onların canını neden hiçe sayıyoruz? Lütfen sadece biraz empati… Biraz empati... İnanın bunu yaparsak hayatımız daha güzel bir hal alacaktır…' diyor.
Evet, sevgili okurlar… Hayvanları sadece sevmek ya da acımak yetmiyor ne yazık ki. Kar yağışının kapıda olduğu şu soğuk günlerde sizler de kapınıza bir kap su bırakmayı ihmal etmeyin. Özge'nin de dediği gibi harekete geçmek ve bir şeyler yapmak gerekiyor. Bir şeyler yapmak isteyenler için hayvanseverlerin kapılarının herkese sonuna kadar açık olduğunu ve mama yardımlarını kabul ettiklerini de hatırlatayım.