İzmir'de FETÖ, PKK ve terör örgütleri adına suç işlediği casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu bulunan Brunson, Türkiye ve ABD arasında krize neden oldu. Sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden çıkarılıp ev hapsine alındı.

'Ver papazı al papazı'
Cumhurbaşkanımız, ABD ziyaretini anlatırken Trump'ın Papaz Brunson'u istediğini, kendisinin de 'ver papazı al papazı' yani sizdeki papaz Fethullah Gülen'i ver, Brunson'u al demek istediğini açıklamıştı.
Bu öneriyi kabul etmeyen ABD'ye yeni tekliflerle gidilmeli. Örneğin benden bir öneri, Papaz Brunson yerine bizim Cübbeli'yi verelim. Bizim Cübbeli Brunson gibi mahkemede ağlamaz da hakimlere vaaz verir. Onları ağlatır.
Zina yasak der. Görüntüleri ortaya çıkınca, vallahi de montaj, billahi de montaj, tallahi de montaj der. Daha da olmaz sahabeler de zina yapardı der. Her konuda haklı çıkar. ABD'yi yola getirir. Cehennem azabından koruyan kefenlerinden satar. ABD'yi Türkiye'ye borçlu çıkarır. Elimizde böyle cevher varken değerlendirelim derim.

ABD'den Türkiye'ye Tehdit
Trump'ın Rahip Brunson paylaşımının ardından senato dış ilişkiler komisyonu Türkiye'nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan bir tasarıyı kabul etti.
Türkiye durur mu, cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay 'Türkiye bir hukuk devletidir ve Türk adaleti herkese eşit mesafededir. Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD'li muhataplarımız, millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır,' dedi.

ABD İÇİN BRUNSON NEDEN ÖNEMLİ
'Güvenlik güçlerinin elindeki veriler, geçtiğimiz gün çıktığı ilk duruşmada ağlama krizine giren ve hakkındaki iddiaları reddeden Brunson'ın yalan söylediğini belgeleriyle ortaya koyuyor.'
'Brunson, şu an firari olan FETÖ'nün Ege Bölge Sorumlusu Bekir Baz ile hiç görüşmediğini iddia etse de, iddianameye giren istihbari bilgilere göre Brunson ve Baz'ın kullandığı telefonlardan sıklıkla 'ortak alan' sinyali alındı.'
'Tanımıyorum dediği FETÖ'cüyle telefon sinyali 293 kez kesişti.'
'İddianamedeki HTS raporuna göre, Brunson'un kullandığı 5 GSM hattı ile Baz'ın kullandığı 2 GSM hattının sinyal kayıtlarını karşılaştıran ekipler, 4 Nisan 2011 ila 19 Ağustos 2015 tarihlerinde GSM kullanıcılarıyla irtibat halindeyken Konak, Çankaya ve Alsancak'ta birbirlerine çok yakın yerde 293 kez sinyal saptadı.'
'Öte yandan, ABD'li Papaz Brunson'un 'FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Avukat Taner Kılıç ile 9 kez iletişim kurduğu da HTS kayıtlarına yansıdı.'

***

Benden söylemesi ayağınızı denk alın
Trump sadece Türkiye'ye tehditler savurmuyor. Kuzey Kore'ye de 'Bizi hafife alma ve bizi sınama. Ortak güvenliğimizi, paylaştığımız refahı ve kutsal özgürlüğümüzü savunacağız' sözleriyle uyarıyor.
Ben de Trump'a sesleniyorum! Türküm insanını hafife alma, çok cesurdur, ayağını denk al.
iş güvenliği diye kafasında kova ile çalışan işçilerimiz var.
15 Temmuz'da tankı durdurmak için eli ile iten insanlarımız var.
Tarihte erkeksiz yaşayan savaşçı amazon kadınlarımız var.
Kız arkadaşına sevgisini göstermek için elektrik direğine çıkan gençlerimiz var.
Bir lira için birbirini öldürenler var.
Bıçaksız, çakışız okula gitmeyen lise öğrencilerimiz var.
Yaz aylarında düşme ihtimali yüksek olsa da, dört katlı evin damında uyuyanlar var.
Bilmem kaç yerinden bıçakladım diye hapisten yeni çıktığıyla övünenler var.
Sizin papazınıza benzemeyen, yanmaz kefen üreten cübbelimiz var.
Say say bitmez..
Ülke olarak psikolojimiz normal değil, kimsenin kimseye dokunmadığı nezih bir ülke olsak tehditleriniz işe yarar. Bizim mantık dahilinde bulunmayan cesaretimiz var ayağınızı denk alın.