Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak ile ilgili daha önce Görünüm'de kaleme aldığım yazılarda; 'İlk seçimlerde onu milletvekili adayı olarak görürseniz, hiç şaşırmayın' demiştim. Çakmak'ın seçilebilecek yerden milletvekili adayı yapılacağını iki yıl önce yazmıştım. Engin Çakmak CHP aday adayı olmak için Genel Sekreterlik görevinden istifa etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in en çok güvendiği bürokrat olan Çakmak'ın milletvekili aday listesinde ilk iki içerisinde yer almasını bekliyorum. 'Çok iyi bir hukukçu' olan Çakmak, kısa sürede belediyecilikte de kendini ispatladı. 'Disiplinli ve dürüst kişiliğiyle' öne çıkan Çakmak özellikle merkez dışındaki ilçelerde çok seviliyor. Yıllardır ihmal edilen ilçelere yatırımların gitmesine öncülük eden Çakmak'ın adaylığı CHP'ye 'oy anlamında büyük katkılar' getirir. Çakmak'ın ilerleyen süreçte CHP Genel Merkezinin yönetim kadrolarında da yer alacağını düşünüyorum...

-------------------------------
Üçü vekil olabilir

Kentimizde beş siyasi partinin İl Başkanı milletvekili aday adayı olabilmek için istifa etti. 'AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, İYİ Parti İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, MHP İl Başkanı Kadir Bıyık' milletvekili aday adaylığı için istifarını verdiler. Beş İl Başkanınından 'üçü milletvekili' seçilebilir. Ben Dündar Ünlü'nün yedi kişilik milletvekili aday listesinin 'iki veya üçüncü sırasında' yer alacağını düşünüyorum. Bundan dolayı büyük ihtimalle Dündar Ünlü 24 Haziran'da AK Parti Eskişehir Milletvekili olabilir. CHP'li Sinan Özkar'da aday listesinde kendisine 'üçüncü veya dördüncü sırada' yer bulabilir. İlk üçe girmesi halinde Özkar'da Eskişehir Milletvekili seçilebilir. Türkiye'de 'Topuklu Efe' Meral Akşener'in partisini olan 'İYİ Parti rüzgarı' esiyor. Arslan Kabukçuoğlu bu partinin birinci sıra adayı olması halinde Eskişehir milletvekili olur. Fesih Bingöl ve Kadir Bıyık kendilerine birinci sırada yer bulsalar bile milletvekili seçilemezler...
---------------------------------------------
Aday yapılmadan istifa etmesine gerek yok

YSK Cumhurbaşkanı aday gösterme tarihini; '4-9 Mayıs' olarak açıkladı. Bir kamu görevlisi Cumhurbaşkanı adayı gösterildikten sonra istifa edecek. Mesela Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 4 Mayıs'ta CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yapıldı. Aday gösterildikten sonra istifa edecek. Yani aday gösterilmeden istifa etmesine gerek yok.
--------------------------------------
Foto şaka

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Ben İl Başkanıyım. Teşkilatın başıyım. Listenin birinci sırasında ben olmalıyım.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Sinan'ın arkasında Kazım Kurt, Cemal'in arkasında Büyükerşen var. Ben bunların arasından nasıl ilk üçe gireyim?
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Ah be Yılmaz Hoca, ben varken, Engin Çakmak nereden çıktı? En iyisi biraz uyuyayım. Belki rüyamda tekrar vekil seçildiğimi görürüm.