Referandum için artık bir hafta gibi kısa bir süre kaldı. Geri sayım devam ederken tarafların çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.
EVET cephesinde AK Parti kanadından hemen herkes elini taşın altına koymuş durumda. Bu isimlerin arasından ise öne çıkan iki isim Milletvekili Harun Karacan ile Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan olarak dikkat çekiyor.
Harun Karacan uzunca bir süredir hemen hemen hiçbir gününü boş geçirmedi. Her fırsatta esnaf, işçi, sendikacı gibi toplumun her kesiminden vatandaşlarla bir araya geldi.
Kendisi sadece il merkezinde değil ilçe kırsallarında da yoğun bir çalışma yürütmeye devam ediyor. Referandumu iyi bir şekilde kitlelere anlatan Karacan, 'Evet'in gerekliliğini en etkili şekilde anlatan isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor.
Volkan Doğan'da sorumluluk alanındaki mahallelerde etkili ve yoğun bir süreç sürdürüyor. Doğan, AK Parti'nin propaganda amacıyla sahaya indiği günden itibaren en etkili isimlerden birisi olarak göze çarpıyor. Teşkilatıyla yoğun kalabalıklar halinde bir araya gelen Doğan, Eskişehir'de 'Evet' oylarına en büyük katkı yapanlardan birisi olarak akıllara şimdiden kazınmış durumda...
Hayır'da durum değişmedi
Hayır cephesinde ise sürecin başından bu yana en çalışkan isimler bana göre çok değişmedi. İlk günden beri etkili ve hızlı bir çalışma sürdüren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir'de üstlendiği misyon ile 'Hayır'ın en çalışkan temsilcisi oldu.
Ataç sadece Eskişehir yerelinde verdiği katkı ile değil; CHP Genel Merkezi'nden şehrimize gelen önemli isimlerin karşılanması ve buradaki temaslarının organize edilmesi görevini de başarı ile üstlendi. Muharrem İnce, Bülent Tezcan ve Özgür Özel'in Eskişehir ziyaretlerini düşündüğümüzde Ataç'ın CHP adına ne kadar kritik ve önemli bir isim olduğunu daha iyi anlamak mümkün...
Başkan Ataç düzenlediği bir kahvaltı etkinliğinde kolayca 1000 kadını bir araya getiriveriyor... Bunu da CHP'li kimliğinden ya da belediye başkanlığından ziyade 'Ahmet Ataç İmajı'ile başardığına inanıyorum. Vatandaşlar CHP'li belediye başkanının değil, yıllardır hayata geçirdiği sosyal projeleri ile takdir toplayan bir ismin çağrısına cevap veriyor... Bu etkinliklerde zaten parti bayrağı görmüyor, CHP marşları dinleyemiyorsunuz.
Hayır'ı sahiplenen isimlerden dikkat çekenlerden bir tanesi de Milletvekili Utku Çakırözer... Çakırözer bu süreçte güttüğü siyaset ile fark yaratıyor. Kendisi saldırgan bir dil ve suçlayıcı bir üslup takınmıyor. Daha ılımlı, birleştirici mesajlar veriyor. Bu da yıllardır zedelenmiş olan huzur ortamından dertli vatandaşları cezp ediyor diyebiliriz. Kendisi genel olarak; 'Sonuç 'Hayır' olacak, geleceğimiz için hayırlısı da budur... Ancak ne olursa olsun, önemli olan birlik ve beraberliğimizdir'çerçevesinde konuşuyor, mesajlarını bu doğrultuda veriyor... Hepimizin 17 Nisan tarihinden sonra yine yüz yüze bakacağımızı unutmamamız gerektiğini de hatırlatıyor.
CHP'nin çalışkanları da bu şekildeyken, propaganda sürecinin en başında 'Hayır' adına en büyük görevi üstlenmesi gerektiğine inanılanlar sanırım bu beklentileri boşa çıkarttı diyebiliriz. Zira göstermelik birkaç söylem ve ziyaretin ötesine geçmeyenler de yok değil.
Bakalım hayır çıkacağına kesin gözü ile bakılan Eskişehir merkezinde bir sürpriz yaşayacak mıyız? Ben bugün sadece Harun Karacan ve Volkan Doğan'a değinmiş olsam da her aktörü ile dolu dizgin çalışan AK Parti'nin çabaları evet oylarını ne kadar artıracak? Bir hafta sonra hep birlikte göreceğiz.